Vettel răsuflă uşurat: "Au fost două sesiuni foarte bune"

de Daniel Popescu
Vineri, 14.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a admis că a răsuflat uşurat după parcursul decent din antrenamentele de vineri din Australia, în timp ce coechipierul său Daniel Ricciardo nu se aştepta la o revenire atât de rapidă.

Esential 115 tururi a efectuat Red Bull Racing in cele doua sesiuni de antrenamente de vineri
86 de tururi au parcurs Lewis Hamilton si Nico Rosberg pentru Mercedes in cele 180 de minute ale antrenamentelor
Red Bull Racing a reuşit să parcurgă 115 tururi în cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri şi a fost echipa cu cel mai mare număr de tururi efectuate în a doua sesiune, o performanţă neaşteptată după numeroasele probleme de fiabilitate care au afectat cvadrupla campioana mondială în testele de iarnă.

În acest context, Sebastian Vettel a admis că este mulţumit de parcursul din prima zi a noului sezon, chiar dacă locul patru obţinut în clasamentul celei de-a două sesiuni nu se ridică la înălţimea pretenţiilor sale.

"A fost foarte bine. Este o mare uşurare, am muncit foarte mult. Niciunul dintre noi nu a avut probleme astăzi, monoposturile au rulat pe circuit, iar stabilitatea monopostului a fost bună.

Timpii de vineri nu valorează prea mult, dar este mai bine să fim aproape de primele locuri decât în spate. Ştim că mai avem mult de câştigat în termeni de viteză, dar până acum lucrurile arată bine", a declarat germanul.

 Vettel, record de tururi în a doua sesiune de antrenamente

Ricciardo: "Este mai bine decât ne aşteptam"

A fost o zi foarte bună pentru noi, am învăţat mult, dar nu ne aşteptam să parcurgem atât de multe tururi.

Daniel Ricciardo
Pilot Red Bull Racing
La fel de optimist după antrenamente s-a arătat şi Daniel Ricciardo, care admite că nu se aştepta la un parcurs atât de lipsit de probleme, mai ales că nici timpii nu au fost tocmai modeşti comparativ cu cei realizaţi de rivalii de la Mercedes şi Ferrari.

"Probabil că ne aşteptam să fim mai în spate. Sperăm că diferenţa nu se va mări, dar dacă rămâne la cel mult o secundă este mai bine decât ne aşteptam. A fost o zi foarte bună pentru noi, am învăţat mult, dar nu ne aşteptam să parcurgem atât de multe tururi, chiar dacă băieţii au muncit foarte mult.

Suntem foarte, foarte fericiţi. Asta va motiva echipa şi demonstrează că putem recupera dificultăţile", a precizat australianul.

 Start bun pentru Ricciardo în prima sesiune de antrenamente

Red Bull Racing speră să continue forma bună şi în ultima sesiune de antrenamente programată sâmbătă cu începere de la ora 05:00, atunci când se anticipează că unele echipe vor prefera să rămână în garaje pentru a fi sigure de prezenţă în calificări prin evitarea unor probleme tehnice majore. 

Via Autosport

Comentarii (3)

  • Chiar daca imi displace profund personajul eu zic ca totusi este un lucru pozitiv! Dar atat de multi kilometrii inseamna extra uzura a motorului si a cutiei de viteza.... s-ar putea sa ii coste cand o sa trebuiasca sa le inlocuiasca!
    11 11
  • Grosjean
    Sincer sa fiu au fost doua sesiuni de antrenamente interesante, ma asteptam sa fie cam asa. Singura problema este ca calificarie si cursa... o sa fie cu totul altceva. Masinile pot merge bine in antrenamente, este de asteptat sa mearga decent macar, dar cursa este cu totul altceva. Toate masinile arata la fel de bine, pana incepe cursa. Dupa ce se va termina, vom stii cum arata realitatea din teren, si probabil o sa fie cu totul altceva.
    15 1
  • astia dela RB dupa 2 curse iar o sa strice spectacolul f1
    12 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru