Vettel: "Red Bull se apropie de statutul mitic al Scuderiei Ferrari"

de Daniel Popescu
Joi, 06.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel consideră că Red Bull Racing se aropie de statutul mitic de care se bucură în prezent Ferrari datorită rezultatelor obţinute în ultimii ani.

Red Bull Racing a devenit în acest an pentru a treia oară consecutriv campioană mondială la piloţi şi constructori, o performanţă care în trecut a mai fost obţinută doar de Ferrari, McLaren şi Williams.

Prin prisma acestor performanţe, Sebastian Vettel consideră că Red Bull se apropie încet, dar sigur, de statutul "mitic" de care se bucură în prezent Ferrari în Formula 1.

"Evident, Ferrari şi Mercedes au o istorie grozavă şi într-un fel un statut mitic. Dar suntem pe drumul cel bun de a obţine acelaşi lucru cu Red Bull. Acesta trebuie să fie obiectivul nostru", a declarat el pentru publicaţia germană Sport Bild.

Vettel a comentat pentru prima oară şi controversa în care a fost implicat după Marele Premiu al Braziliei cu privire la depăşirea efectuată asupra lui Jean-Eric Vergne. Chiar dacă şeful Christian Horner afirmase că a avut parte de două zile lipsite de confort, Vettel spune că nu a fost deloc îngrijorat de perspectiva de a pierde titlul mondial cucerit pe circuit.

"Întotdeauna am ştiut că nu am greşit cu nimic", a adăugat el.

Urmareste Automarket
Tot după cursă de la Interlagos, Vettel l-a criticat în glumă pe Bruno Senna pentru provocarea incidentului de la start în urma căruia a coborât pe ultima poziţie, declarând zâmbind că "Mormântul lui Ayrton Senna este aici, la Sao Paulo. Poate cineva trebuie să se ducă acolo şi să-i spună ce a făcut nepotul său astăzi".

În urma incidentului, paginile lui Bruno Senna de pe reţelele sociale au fost abuzate de fani, însă Vettel a criticat acest gest.

"Mă distanţez de aceşti aşa-numiţi fani. Până la urmă cu toţii facem parte din sport şi se poate întâmpla să ne punem unul în calea celuilalt", a încheiat el.

Via GMM

Comentarii (28)

  • GrosJan
    astia deja se cred buricul pamantului, mai au mult de mancat pana sa se apropie macar de Scuderia Ferrari
    31 13
  • In visele tale copile ... poate peste 150 de ani
    26 14
  • Asta ii poanta zilei.... gogomanie mai mare ca asta nu am mai auzit.... Mai au inca pana sa se apropie de Williams F1 si dupoa ce ii depasesc pe astai mai este cale lunga pana la Ferarri...... Au 3 titluri si deja gata trebuie sa ne urcam pe Petronas Tower sa le ajungem la nasuri..... Declaratia asta ma face sa cred ca Schumacher este insusi Ferrari, insasi istoria F1 si in afara de el nu mai exista nimic..... Infantilism de prost gust, aroganta inutila de copil prost..... l-am crezut mai destept dar dupa magaria asta..... ( cred ca l-o lasat pe Kimmi fara stocul de Vodka .....)
    22 5
  • Vettel acum chiar ca esti Arschloch. Eu cred ca acestia (Redbull) au o problema psihologica sau sufera de ceva anume, cum poti sa spui asa aberatii sa te apropii de nivelul Ferrari.
    24 10
  • Mai este o chestie buna, ei nu realizaeaza faptul ca au luat titlul din norocul pe care la facut Grosjean.
    22 13
  • Mai e mult baiete pana la a fi egal cu Ferrari. esti cam obraznic nu crezi?
    25 8
  • Cei care dau numai voturi negative, chiar ca aveti si voi o problema psihologica. Cred ca nu ganditi logic .
    16 12
  • Ce imbecil!
    1. Statutul Ferrari sau McLaren/Mercedes este datorat istoriei de zeci de ani din F1 in care si-au lasat amprenta. RBR e o echipa care exista in F1 de 8 ani (sub diverse nume). Pana sa aiba un pedigree si un renume mai e cale multa. RBR anul asta nu a dominat nici pe departe campionatul ca si in 2011. Daca nu erau rezultatele foarte bune din cursele asiatice nu erau campioni. Anul acesta nu au fost la fel de convingatori ca si in 2011.
    2. Multumeste-i lui Newey si echipei RBR pentru succes. Multumeste-le ca ti-au pus un monopost foarte bun sub fundic. Nu te da in stamba ca nu ai cu ce.
    3. Incidentul cu Senna a fost din vina lui Vettel. In locul lui nici nu mai aducea aminte de el. La fel de nevinovat s-a dat si cand in Germania l-a depasit prin afara circuitului pe Button sau la Monza cand l-a scos in afta circuitului pe Alonso. Baiete, esti fara scrupule.
    Poate e bine, poate nu. Eu cred ca ar fi necesar mai multa decenta.
    Nu ai fost buricul pamantului, nu esti si nici nu vei fi.
    Bucura-te de ce ai obtinut fara sa te dai in stamba.
    29 9
  • GrosJan
    Sansa si trompeta este ceea ce are acuma Vitzel. In prima parte a anului cand nu avea cea mai rapida masina era pierdut in pluton, mediocru si dominat de Webber...pana cand, brusc, australianul a inceput sa aiba "probleme" tehnice ciudate, iar lotusii au inceput sa "taie" concurenta(Alonso si Hamilton). Istoria nu o faci cu goarna si nici cu 3 titluri. Comparam energizantele cu producatorii de masini?
    22 6
  • m-am bucurat ca a luat titlul in dauna lui alonso! dar acum nu face decat blasfemii! poate e foarte bun el ca pilot dar daca vrea sa nu fie perceput ca pilotul care castiga datorita lui adrian newey ar fi cazul sa mearga in 2014 la ferrari si sa il bata acolo pe alonso! aceea e echipa de vis... nu red bull! poate va castiga titlul si anul viitor (spuneam candva ca ar fi cazul sa ii pupe mana lui newey) dar mereu va fi perceput ca pilotul care castiga datorita masinii!
    vettel, du-te baiatule si castiga si cu alta echipa si cu un coechiper de talia unui hamilton sau unui alonso si vei ramane pe vecie ca un pilot apropiat de valoarea unor schumacher sau senna, altfel...
    17 8
  • redpull
    Doar atat am de zis, si se va intelege totul:
    Ferrari=Formula 1.
    Red Bull=Energizante.
    =))
    33 8
  • Daniel
    Trebuie sa fi un pic dus ca sa simpatizezi cu fErarri. Un rebut de echipa care traieste din amintiri. Au fost odata cineva cand caii putere balegau pe tarlale, in prezent sunt un nimic. Red Bull in 15 ani o sa aiba mai multe campionate decat calutul cocosat.
    8 14
  • Taraie broasca
    Ferrari nu mai are viata lunga. O sa fie cumparati de WW in curand si se va alege praful de istoria lor. O sa mai auziti de ei la Antipa.
    9 12
  • Nicole69
    Red Bull scrie istorie. Cu toate mizeriile facute de cea mai corupta echipa din istoria F1 nu reusesc sa ajunga la nivelul Taurului Rosu.
    11 8
  • CristianD.
    Calutul Cocosat de Taurul Rosu. Vettel a aruncat pastila, Alonso iese la pensie in curand si se stie cine ii va lua locul.
    9 7
  • Toti cocalarii voteaza negativ :)))
    9 13
  • Statistica
    3.53 medie victorii pe an de la intrarea in F1.
    4.85 medie victorii pe an de la intrarea in F1.
    Deja Red Bull e in fata, trebuie doar sa mai treaca timpul.
    9 7
  • vettel asta e si increzut dar si mare mare prost
    7 4
  • GrosJan
    @Cris
    si mata a votat negativ :))
    8 3
  • @Statistica - Statistica asta nu imi spune mare lucru!Nu imi compara tu mie 4.85 media de victorii pe an din cei doar 9 cati ii are RedBull cu 3.53 media de victorii pe an ce-o are Ferrari din 60 de ani de competitie.Daca vrei statistica ia verifica ce medie de victorii a avut pe an Ferrari intre 2000-2009 si atunci ai sa vezi ce a fost Ferrari si ce este RedBull.Nu sunt eu mare fan Ferrari,dar sa o compari cu RedBull e pura prostie.
    7 6
  • Senior
    Statisticianu asta se uita la formula 1 de 3 anisori si da un copy-paste la o statistica calculata de oamenii de stiinta redfools. Spalati-va pa cap cu redbull, poate va mai treziti. Atentie la inimioara! Da, redfools face istorie...scurta.
    5 6
  • Abia astept sa ajunga micutu' asta la Ferrari sau Mercedes. Sa stearga Alonso si Hamilton pe jos cu el!Aproape ca a facut-o Webber, cu toata echipa impotriva lui!
    5 8
  • Adevarat e jignitor sa comapari o echipa de hoti care au luat campionate numai pe manarii si interese cu o echipa curata ca Red Bull.
    7 7
  • Ferrari
    Daca se hotarasc cei de la Red Bull sa produca tractoare o sa ii cumpere pe Ferrari.
    6 3
  • sunteti penibi rau frate . ne meritam soarta
    2 7
  • Vettel
    E cel mai mare pilot in activitate. 3 titluri. Restul sunt vorbe aruncate de fanii frustrati ai martoagei cocosate. Hamilton si Alonso sunt bunicei dar nu suficient de bun. Vettel e in alta liga. Parca Senna sau Schumacher cand dominau F1 nu aveau masina, dadeau la pedale.
    6 5
  • In anii 80- 90 erau 2 sau 3 echipe care aveau un cuvat de spus. Era locul intai, dupa care locul 2 la un minut, locul 3 la o tura in spate. Cam asa arata o etapa de F1 atunci. In prezent dupa toate limitarile regulamentului primiii 10 piloti sunt intr-o secunda in calificari si in cursa rezultatele sunt mult mai stranse, Comparam mere cu pere.
    Era o vreme cand Lotus domina F1 si Ferrari se uitau cu admiratie la ei probabil.
    8 3
  • Eh, RedBull a devenit clar o echipa notabila pentru statutul istoric al F1, dar de aici pana sa se compare cu Ferrari, Williams si Mclaren...mai e mult pana departe.
    Deocamdata, daca vrea sa se compare, eventual cu Brabham, cu Benetton, dar pana la tripleta magica, ahaha, sa nu ne grabim...ca sa se-nteleaga exact, iote un link care-i cam taie macaroana lui nenea neamtu':
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Formula_One_Grand_Prix_winners_%28constructors%29
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru