Vettel scapă de penalizare după scurtcircuitarea unui viraj

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 15.10.2011
Sebastian Vettel a scăpat de o penalizare pe grila de start din Coreea de Sud după ce a scurtcircuitat un viraj în timpul unui tur în care revenea la boxe.

Comisarii de cursă de la Marele Premiu al Coreei de Sud l-au investigat pe Sebastian Vettel la finalul calificărilor de sâmbătă.

Potrivit imaginilor video, pilotul echipei Red Bull Racing a scurtcircuitat virajul 5 al circuitului în timp ce se îndrepta spre boxe după un tur cronometrat, cu intenţia de a ajunge cât mai repede la standuri pentru a avea timp să iasă din nou pe traseu.

Întrucât nu a obţinut niciun fel de avantaj în urma acestei acţiuni, Vettel nu a primit niciun fel de penalizare sau mustrare scrisă, după ce iniţial au circulat speculaţii privind o pedeapsă care să descurajeze pe viitor astfel de practici.

Campionul mondial, care şi-a apărut titlul mondial cucerit anul trecut, va lua startul în cursă de pe locul doi, din spatele lui Lewis Hamilton.

Via | FIA

Comentarii (9)

  • Vettel&comisari
    Daca nu ma insel asa a facut si Schumacher in calificarile din Japonia cu acelasi scop,fiind acuzat doar de Hamilton pentru stilul sau de pilotaj. Daca i s-ar fi acordat o penalizare lui Vettel s-ar fi incins spiritele din 2 motive: 1)neegalitatea pilotilor in fata regulamentului si-a comisarilor, 2)suspiciunea de ajutor primit de Button pentru marirea sansei de a termina campionatul pe locul 2.
    Acum vreau sa-l contrazic pe Daniel in privinta unui lucru: Vettel nu "şi-a apărut titlul mondial cucerit anul trecut" insa de aparat titlul, da!
    8 8
  • Praf in ochi
    Coreea
    Pana la urma , la ce ora are loc maine cursa ? Ma refer la ce ora va fi transmisa la noi ?
    0 0
  • @mavrick: are dreptate Daniel; si-a aparat titlul castigat anul trecut castigand titlul in acest an. E simplu.
    3 1
  • Andrei
    @octav71
    Scrie s-a aparut titlul si nu si-a aparat titlul... Este chiar foarte simplu, chiar daca pare un pic mai complicat la prima vedere.

    Uite aici o captura daca nu te descurci: "Campionul mondial, care şi-a apărut titlul mondial cucerit anul trecut, va lua startul în cursă de pe locul doi, din spatele lui Lewis Hamilton"
    3 3
  • mavrick
    Mavrik, te-am urmarit adeseori in comentariile tale! Si m-am abtinut sa intru in contradictoriu cu tine pentru ca esti fan ferrari, si cu astia refuz sa dialoghez!
    Personal, sunt fanul oricarei alte echipe! Niciodata ferrari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ti-am scris doar pentru ca astazi ai comis-o rau: frate, nu exista "neegalitate"!!!!!!!!!!! Este prea mult, chiar si pentru un ferrarist! No ofence!
    3 3
  • @unu-daca taceai filozof ramaneai
    Este un subs.fem. compus din negatia "ne"+"egalitate", sinonimul cuvantului "inegalitate". Daca nu ma crezi uita-te in DEX-ul roman Ed. Univers Enciclopedic.
    3 1
  • @Andrei: nu mai face pe desteptul. limba romana este clara, afirmatia /traducerea lui Daniel este corecta.
    "Campionul mondial, care şi-a apărut titlul mondial cucerit anul trecut, va lua startul în cursă de pe locul doi, din spatele lui Lewis Hamilton." vezi ca am auzit de copy-paste?
    Vettel este campionul mondial din 2010 si si-a aparat titlul anul acesta!
    Hai sa avem o cursa frumoasa, cu ploaie, depasiri si sa castige ... Schumacher, e bine?
    1 3
  • @FRAERvrik
    In japonia MCS sa trezit in fata, aparut de pupa webber , cu paralizatul adormit la volan de Hamillton.... mai bine dute la cules de capsuni, sunt multi ca tine pe acolo.
    0 2
  • @JEGros
    Pe cine "pupa webber"? Sfatul meu e : "dute"(asa cum ai scris tu dar corect se scrie "du-te") la un elev de scoala primara sa te mediteze la limba si literatura romana! ;)
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru