Vettel: "Schumacher a fost idolul meu. Până la un punct!"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 15.03.2012
Sebastian Vettel a rememorat câteva amintiri din coplarie în care avea postere cu Michael Schumacher pe pereţi, însă susţine că între timp lucrurile s-au schimbat.

Legăturile dintre Sebastian Vettel şi Michael Schumacher sunt bine-cunoscute în lumea Formulei 1, mai ales că septuplul campion mondial obişnuia să-i ofere conaţionalului său trofeele când câştiga curse în diverse competiţii.

Din acest motiv, dezvăluirile actualului campion mondial cu privire la identitatea idolului său din copilărie nu sunt deloc surprinzătoare, însă Vettel susţine că lucrurile s-au schimbat odată cu trecerea timpului.

"Când creşteam îl admiram pe Schumacher, la fel ca mulţi alţi copii de vârsta aceea din Germania. Era eroul nostru, era idolul meu. Aveam postere cu el pe perete, dar când am crescut mai mare le-am luat şi am pus alte postere pe perete", a declarat germanul râzând în cadrul conferinţei de presă de la Melbourne.

În sala de conferinţe s-a aflat şi Kimi Raikkonen, proaspăt revenit în Formula 1 după o absenţă de două sezoane în care a concurat în WRC. În stilul său caracteristic, pilotul echipei Lotus a mărturisit că nu a urmărit prea multe curse din cele două sezoane în care a absentat.

"Nu am urmărit prea mult Formula 1 în ultimii ani, pentru că au fost aceeaşi oameni şi s-au întâmplat lucruri similare.

Am avut alte lucruri de făcut decât să urmăresc cursele. Asta nu înseamnă că nu-mi place sportul. Dacă nu mi-ar fi plăcut, nu aş fi fost aici", a precizat finlandezul.

Ultimul cuvânt l-a avut însă tot Vettel, care a fost tranşant în momentul în care a fost întrebat care este obiectivul său pentru sezonul 2012.

"Sunt aici pentru a câştiga titlul, acesta este obiectivul. Nu are nicio importanţă dacă este al treilea titlu sau nu. Ar fi frumos, dar motivul pentru care sunt aici este să concurez şi să câştig", a mai precizat germanul.

Via | Reuters | F1Pulse

Comentarii (3)

  • :))))))
    In interviul dat, Vettel se referea la faptul ca la o anumita varsta, a dat jos posterele cu schumacher si a pus cu femei, nu ca "Pana la un punct" =))))))
    42 1
  • florin
    corect radu !!!!!!
    eu nu l-am suportat niciodata pe schumacher dar recunosc ca a fost cel mai bun. (7 titluti)
    18 8
  • schumacher
    a fost bun ,e adevarat,totusi,un sportiv adevarat si..in adevaratul sens al cuvantului trebuie sa se si recunoasca invins si sa piarda o lupta cu demnitate ceea ce lui schumacher, calitatea asta ii lipseste,sau sa accepte cateva puncte de la colegul de ekipa,nu ar fi trebuit sa accepte locotenenti in ekipa,din pacate ekipa ferrari a distrus spectacolul in mai multe randuri cand era el acolo.barichello,massa=0 barat pt. ca au acceptat statutul de locotenent,Irvine nu a acceptat,respect pentru el.oricum era campion in acei ani,nu avea nevoie de mascaradele alea.sper intr o revenire Williams in acest sezon.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru