Vettel şi Webber, încrezători în şansele la victorie în Belgia

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 24.08.2010
Sebastian Vettel şi Mark Webber consideră că Red Bull poate obţine un rezultat bun la Spa, deşi admit că McLaren sunt avantajaţi pe liniile drepte.

Marele Premiu al Belgiei reprezintă una dintre cel mai bune oportunităţi pentru McLaren şi Ferrari de a întrerupe dominaţia autoritară a celor de la Red Bull, care s-a făcut remarcată în special în calificări.

Liniile drepte din primul şi ultimul sector al circuitului de la Spa-Francorchamps tind să favorizeze monoposturile McLaren şi Ferrari, însă Red Bull Racing mizează pe succesiunea de viraje din sectorul doi pentru a recupera deficitul. Sebastian Vettel admite dificultăţile apărute la orizont, însă este încrezător că poate obţine un rezultat pozitiv.

"Îmi place Spa pentru că are unele dintre cele mai bune viraje din Formula 1. Sunt largi, de mare viteză şi se potrivesc monopostului nostru. Am fost foarte competitivi în cursa de anul trecut, dar am pierdut puţin în calificări. Slăbiciunea noastră va fi pe liniile drepte lungi şi ştim că nu va fi uşor pentru noi nici în secţiunile denivelate, dar sunt încrezător pentru cursă", a declarat germanul.

Optimismul lui Vettel este împărtăşit şi de coechipierul său Mark Webber, care anticipează că va obţine o performantă bună la Spa.

"Nu cred că există vreun pilot pe grila de start care nu aşteaptă cu nerăbdare Spa-Francorchamps.

Este un circuit incredibil. Mă aştept să ne descurcăm bine aici. Dacă va fi la fel de bine ca la Budapesta este o întrebare pentru toată lumea, dar ştiu că echipa noastră este pregătită", a precizat australianul.

Înainte de cursă din Belgia, Red Bull va trebui să treacă de noul test de flexibilitate impus de FIA pentru aripa fată, în urma controverselor din ultimele etape ca monopostul RB6 are o aripă fata cu flexibilitate foarte mare în virajele rapide.

Via | Red Bull Racing

Comentarii (5)

  • Hai sa facem pariu... De data asta cred ca Webber o sa intre in Vettel in timpul cursei si renunta australianul, iar Vettel o sa termine in spatele lui Massa si Alonso(1. Alonso 2. Massa 3. Vettel 4. Button 5. Schumacher)
    Hamilton face accident;) (nu ca as avea ceva cu el, e doar un pariu) cred ca Petrov o sa-l scoata din cursa, asa ca o revansa:>
    Ce vrei... sunt liber sa spun ce vreau, nu?!
    9 5
  • pariu
    heheh ma bag si eu...

    cred ca o sa fie ham alonso si webber urmatori nu prea mai conteaza :D
    2 7
  • pariuri
    Voi sa puneti pariuri multe si sa castige cine trebuie.
    7 2
  • NeoGalaxy
    Ferrari's 1st Eternal Fan
    Orice s-ar intampla, sfarsitul de sezon se anunta incendiar. Totusi anul trecut Vettel a fost o data penalizat (la Singa parca, pentru o trecere prea rapida la boxe) si s-au vazut repercusiunile la sfarsitul sezonului. Si anul asta a fost penalizat la faza cu distanta, dar se pare ca fost destul de legala asa ca sa fie mai atent. La fel si baietii de la Ferrari, nu se stie niciodata cand baietii britanici de la arbitraj au de gand sa-si apere favoritul asa ca sa fie foarte atenti. Anul asta a fost plin de scandaluri de cam toate formele si inca nu s-a sfarsit :) Personal cred ca Red Bull si Ferrari, nu neaparat in ordinea asta au prima sansa la Spa si Monza. Sper sa le si fructifice.
    7 2
  • fernando
    alonso
    E clar ca Alonso o sa fie the best, o sa fie cursa anului....numai el poate sa-i zdrobeasca pe cei de la Red Bull.Cei de la Mercedes nu mai conteaza iar restul sunt apa de ploaie..Bafta Alonso..
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru