Vettel sugerează că îl va ajuta pe Webber să devină campion

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 08.11.2010
Sebastian Vettel a sugerat că îl va ajuta pe Mark Webber să câştige titlul mondial în Abu Dhabi, în funcţie de situaţia din clasamentul cursei.

Chiar dacă a obţinut o "dublă" prin care şi-a asigurat titlul mondial al constructorilor, Red Bull Racing se află în postura de a pierde titlul mondial al piloţilor dacă podiumul se va repeta în aceeaşi formulă şi în Abu Dhabi.

În cazul în care Fernando Alonso va ocupa locul 3, singura soluţie pentru ca titlul să ajungă la Red Bull este ca Mark Webber să câştige cursa, însă Sebastian Vettel a refuzat să confirme dacă îi va ceda victoria într-o astfel de situaţie.

"Nu sunt sigur că am înţeles întrebarea. Este foarte simplu: în mai puţin de o săptămână despachetăm maşinile şi ne pregătim pentru Abu Dhabi. Pot încerca s-mi optimizez rezultatul, să dau tot ce pot şi să repet rezultatul de duminică. Apoi, depinde unde sunt ceilalţi. Va trebui să judecăm în funcţie de situaţie. Un lucru este sigur, cred că amândoi ştim cum să acţionăm. Au existat momente mai puţin reprezentative pe care nu vrem să le repetăm", a declarat germanul la conferinţa de presă de după cursă.

Totuşi, în momentul în care a fost solicitat să răspundă cu "da" sau "nu" la această întrebare, Vettel a refuzat să dea un răspuns tranşant.

"Vom vedea atunci.

Evident, am fost la scoală, aşa că ştiu ce pot răspunde şi au existat multe discuţii înainte de cursă. Până la urmă, toate discuţiile nu au fost necesare. Pentru mine este foarte simplu: merg la Abu Dhabi pentru a da tot ce am mai bun. Avem un monopost rapid", a mai precizat el.

Via | FIA

Comentarii (21)

  • destept baiat
    nu cred ca va ceda locul de campion lui webber. e prea simplu sa o faca. ambii au sanse egale. titlul cred ca se va decide in mare parte la sfarsitul calficarilor de sambata. daca va fi o grila de start cu cei 2 atunci totul se va juca la pit-uri. daca intre cei doi se va intercala un outsider sau grila nu va fi in intregime a lor totul va fi jucat in functie de strategia inspirata a fiecaruia.
    5 1
  • Vettel
    Titlul de subiect nu are legatura cu ceea ce spune Vettel.
    9 0
  • their own choice
    e confirmat pe siteul www.f1.com faptul ca vor fi lasati singuri sa-si decida soarta. cu siguranta va fi o cursa tensionata. abia astept sa inceapa.
    4 0
  • Alonso
    Alonso nu o sa depinda de nimeni la Abu Dhabi, Ferrari va fi la nivel inalt...la fel ca la Singapore.
    5 6
  • A zis ceva de genu, daca sunt inaintea lui Webber si Weber poate devenii campion daca ii cedez locul o sa-l fac. Daca Alonso si Weber se alfla in afara punctelor sau abandoneaza, atunci daca Vettel castiga iese campion mondial. Alonso daca termina pe 1 sau 2 castiga campionatul. Daca Webber castiga si Alonso pe 2 atunci Alonso castiga cu un punct diferenta titlul. Daca Alonso termina pe 3 si Webber pe 2 tot Alonso castiga si atunci Vettel o sa-i lase locul lui Webber, daca se afla pe primul loc in cursa.
    5 0
  • Vettel
    este chiar dusmanos daca in functie de locul celor 3 pe circuit, nu-i va ceda locul(ajuta) lui Weber, astfel incat, daca el, n-a fost in stare, macar sa castige titlul si la piloti, tot unul din cadrul RBR. Chiar ii poarta dusmanie lui Weber, daca prefera ca titlul sa-i revina lui Alonso si nu lui Weber. Oricum, am o presimtire ca lui Alonso ii va bubui motorul in ultima etapa. Ma asteptam la treaba asta inca de cursa trecuta. Ma astept ca zeita Fortuna sa-l paraseasca, intrucat i-a fost alaturi cam mult timp si a stat cam departe de altii >:) Stiti voi treaba aia cu norocul si ghinionul...Ma astept de la Lewis, sa-l impiedice pe Alfonso in ultima cursa, sa ia titlul. Daca dupa Singapore, a devenit mai precaut, sper ca la Abu Dhabi sa-si infiga coltii in Alonso(asta ca sa-l citez pe Mircea), intrucat chiar nu mai are nimic de pierdut. Sa i-o traga cumva, asa cum Alfonso, l-a impiedicat pe Lewis de multe ori, in perioada cand erau coechipieri. Nu pot uita faza de la boxe, cand Alfonso refuza sa plece de la standuri, tinandu-l pe Lewis in spatele lui. Caracter infect....Mi-e greata numai cand imi amintesc doar de acea faza.....
    10 16
  • KaiNe
    bai omule esti nebun, sau te te roade ca negru e varza. Trebuie sa te obisnuiesti cu ideea. Forza ALONSO !!!!!
    7 9
  • Hei KaNe Lewis al tau cum a cistigat titlu.Ia spunene tu ?????
    5 7
  • Hai ALONSO
    4 7
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    O sa vedem ce o sa fie in Emirate, oricum se anunta o cursa interesanta. Cat despre declaratiile unor fani, pana la urma fiecare dintre noi se poate schimba daca isi doreste acest lucru. Cei curajosi se pot schimba, cei lasi se multumesc cu aceasi atitudine infecta pentru ca le place.
    3 2
  • @kane
    mai kane, si ieri ai scris aceleasi ganduri de bine pt. Alonso....pt. tine la asta se rezuma toata F1? sa-i bubuie motorul lui Alonso?....esti jalnic....
    6 2
  • KaNe
    KaNe daca iti este greata, baga tata o lamaie! Fortza Alonso! Massa nu mai are ce cauta la Ferrari, a fost penibil! Sa vina Kubica!!!!
    7 3
  • daca ne-am lua dupa greata..
    Cine are "greturi" ar trebui sa mearga la un consult, poate sunt probleme digestive sau, mai grave, cine stie.Hamilton isi va vedea de putinta sau neputinta lui.Nici nu stiu de ce il baga cineva in ecuatie, cel putin ieri a contat mai mult Hulkenberg, a fost mai greu de depasit.Poate Rosberg sau Schumacher, poate Kubica.Mclaren se pot concentra 100% pe monopostul din 2011.Vettel nu-l va ajuta pe Webber.Alonso o sa faca o cursa asa cum le-a facut pe ultimele 8.Impecabil.Ce si-a propus a obtinut cu mare precizie.
    3 5
  • marile sperante..
    Despre dorinta usor debila ale unor fani care vor sa vada motoare explodand...speranta moare ultima, nu-i asa:)
    2 3
  • er
    ..a unor fani
    0 3
  • tzigaie
    N-ai cum, atata vreme cat cineva poate posta nelogat..asta e.Poate de la anu se schimba ceva in sensul asta.
    2 2
  • KaNe
    Desi sunt fan McLaren si fan Hamilton, nu pot sa fiu de acord cu asemenea comentarii. E rusinos ce faci, kaNe! Nu sunt de acord cu cenzura dar acest individ o cere cu lumanrea.Revenind la cursa urmatoare eu cred ca daca ordinea va fi Vet Web Alo, Vettel ii va ceda locul lui Web. A demonstrat ca nu e prost si nici tampit. Dar totul e " daca si cu parca" . Totusi daca ne luam dupa performante, cam astea sunt locurile. Bafta celor trei!!! Cine-i mai bun si (sau) mai norocos sa castige!!!
    9 1
  • Valeu
    ce i-am atacat pe fanii Ferrari....Este parerea mea si trebuie s-o luati ca atare, chit ca nu sunteti de acord cu mine. Din pacate, multi intra pe aici doar sa injure si sa jigneasca. Am trantit aceasta "parere" personala, intrucat precum si Alonso si motoarele acestuia, la fel de stresati si "incinsi" sunt si fanii acestuia....So..relax boys. Va veti dezumfla de tot cursa viitoare, cand veti ramane cu buza umflata in momentul cand Alonso va pierde titlul(bubuindu-i motorul >:) )
    5 10
  • o vorba spune asa......
    ...... CAND DOI SE CEARTA AL 3-LEA CASTIGA...
    3 1
  • cine stie?
    Poate daca o sa-l ajute masina, o sa-l ajute Schumi pe Vettel in privinta lui Alonso,ca de la Hungaroring nu s-a mai aflat in niciun scandal.ar fi super
    1 0
  • Mai conteaza... Alonso trebuie sa termine obligatoriu pe locul 2, iar apoi nu ne mai intereseaza cine castiga cursa, ca tot Alonso ia titlul... LOCUL 2 LA ABU DHABI si CAMPION MONDIAL!
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru