Vettel: "Sunt mândru că am depăşit recordul lui Schumacher"

de Daniel Popescu
Luni, 18.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel se simte mândru că a depăşit recordul de victorii consecutive într-un singur sezon deţinut de Michael Schumacher, însă afirmă că este dificil de înţeles ce a realizat.

Esential 8 victorii consecutive a obtinut Sebastian Vettel in acest sezon
7 victorii consecutive intr-un singur sezon a obtinut Michael Schumacher
9 victorii consecutive este recordul detinut de Alberto Ascari din 1952-1953
Sebastian Vettel a obţinut duminică a opta victorie consecutivă din acest sezon, depăşind recordul de şapte victorii într-un singur sezon stabilit anterior de Michael Schumacher.

Germanul este la o singură victorie de recordul de nouă victorii stabilit de Alberto Ascari, diferenţa fiind că acesta din urmă a obţinut performanţa pe parcursul sezoanelor 1952-1953. În contextul acestei performanţe, cvadruplul campion mondial a admis că este mândru de performanţa sa, însă susţine că nu o înţelege încă pe deplin.

"Cifrele nu mă determină să urc în monopost, dar realizăm că am făcut asta şi mă simt foarte mândru.

Realizăm ce înseamnă să ne uităm la aceste nume. Oamenii se uită la trecut şi vorbesc despre anumiţi piloţi, iar într-o zi oamenii ar putea vorbi despre noi. Este unul dintre acele recorduri care nu ar fi trebuit bătut şi este foarte dificil de înţeles că am reuşit să o facem", a declarat el citat de postul britanic de televiziune BBC.

Vettel a dezvăluit că echipa a avut temeri în privinţa fiabilităţii cutiei de viteze înaintea cursei, motiv pentru care inginerii au lucrat la această componentă încă de la primele ore ale dimineţii.

"Duminică dimineaţă la ora 08:00 monopostul era făcut bucăţi, aveam cutia de viteze pe podea pentru că am fost îngrijoraţi în privinţa fiabilităţii, iar băieţii au încercat să rezolve problema. A funcţionat bine în cursă", a adăugat el.

Via BBC Sport

Comentarii (5)

  • Bravos Vettel, asa si trebuie sa gandeasca un multiplu campion, pozitiv si sa fie optimist, chiar daca noile regulamente calca in picioare tot ceea ce inseamna abilitatea unui pilot, implicit si al tau, cu asa mentalitate poti castiga inca zece campionate. La mai mare :(((
    ( nu stiu cum se face, dar cum au trecut primii sase linia de sosire, deja cautam sa ma uit la niste documentare, atat de incitanta a fost cursa ) si de la anul in ceea ce priveste cu economia de carburanti, o sa ajungem sa ne uitam la curling, un sport prietenos mult mai incitant:)))
    14 10
  • GrosJan
    Felicitari lui Vettel si echipei pentru ce au obtinut in acest sezon. Se vede ca nu prea are Vettel prea multi fani, cel putin nu in Romania. Va avea fani daca va merge la Ferrari. Fanii lui Alonso (marea parte din ei) nu sunt de fapt fanii lui Alonso ci ai echipei Ferrari. Daca va merge Vettel la Ferrari va prelua fanii lui Alonso. Fanii ferrari l-au huiduit si pe Schumacher si pe Alonso cand castigau in fata lor dar cand au venit la Ferrari au schimbat imediat macazul. Asa ca Vettel, chiar fara sa faca ceva deosebit pentru Ferrari daca va merge acolo, sa-si pregateasca unde nu-l vede soarele pentru viitorii fani multi
    12 8
  • @GrosJan Si cine spune ca Vettel va castiga cu Ferrari? Si atunci sa vezi tu ce o sa-l huiduie fanii Ferrari.

    Incetati cu gluma aia "Schumacher era iubit de catre fanii Ferrari". Multi italieni nu l-au placut pe german. Schumacher nu era carismatic, dadea de inteles ca nici n-avea nevoie de afectiunea publicului. Era rece si distant. La fel e si Vettel. Daca erau 10 fani Ferrari si voiau autograf, Schumacher semna o hartie si pleca imediat. Asta daca se oprea, de multe ori n-o facea. Uitati-va la Valentino Rossi, ala e un campion iubit de catre fanii sai. Intr-adevar, motociclismul e superior Formulei 1 la capitolul spectacol. Cursa de la Valencia a fost una dintre cele mai frumoase din istoria motociclismului. Dar si pilotii apreciaza publicul si e atent cu el. Astia din F1 se comporta ca niste zei carora trebuie sa le cazi la picioare doar pentru faptul ca sunt ei piloti...

    Alonso e putin mai apropiat cu fanii sai, poate datorita faptului ca-i latin.
    8 17
  • Ajunge,ca n-e tai tot chefu.....Pe Schumacher l-am urit din aceleasi motive.....
    5 4
  • va mai aduceti aaminte ca spunea cu curse in urma ca nu-l intereseaza recordurile lui Schumacher?! ...acum?
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru