Vettel, suspectat că l-a blocat pe Alonso în calificări!

de Daniel Popescu
Sambata, 06.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel ar putea pierde pole position-ul de la Suzuka după ce FIA a anunţat o investigaţie privind o posibilă blocare a lui Fernando Alonso în calificări.

Şansele lui Sebastian Vettel de a reduce diferenţa care îl separă de Fernando Alonso în clasamentul general ar putea scădea în cazul în care comisarii de cursa vor considera că pilotul echipei Red Bull Racing l-a blocat pe spaniol în ultima şicana chiar în ultimele secunde ale calificărilor.

Dublul campion mondial susţine că incidentul s-a petrecut sub steaguri galbene, ceea ce înseamnă că Alonso oricum nu putea pilota la capacitate maximă, în timp ce Christian Horner, şeful Red Bull, exclude varianta penalizării. "Nu văd să fie o problemă. Aş fi surprins. Vettel s-a dat imediat la o parte", a precizat el.

Urmareste Automarket
La rândul său, Alonso crede că în absenţa steagului galben provocat de derapajul lui Kimi Raikkonen ar fi fost pe locul trei al grilei de start.
"Cu cinci secunde înainte nu era niciun steag galben, iar monopostul din spatele meu avea deja steag verde, aşa că probabil am pierdut locul patru. Cu penalizarea lui BJenson Button aş fi plecat de pe locul trei şi ar fi fost cu totul altceva. Am avut ghinion astăzi", a declarat el.

Între timp, comisarii de cursă au anunţat penalizarea lui Vergne cu trei poziţii pe grila de start pentru blocarea lui Bruno Senna în prima parte a calificărilor. Pilotul Scuderiei Toro Rosso obţinuse locul 17 pe grila de start, însă va pleca de pe 19, întrucât şi Michael Schumacher suferă o penalizare de 10 poziţii.

Via FIA

Comentarii (1)

  • iar au scos-o baietii destepti cu Vettel si cu probleme la masina cind au vazut ca se apropie Vettel de ei.Iar tatucu JAN baga verificari si sicane,poate,poate se sperie ala micu si nu ne mai sufla titlu......Jenant.....
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru