Vettel va pleca din pole position in Marele Premiu al Chinei

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 17.04.2010
Sebastian Vettel a obtinut al treilea pole position din acest sezon si va pleca alaturi de coechipierul sau Mark Webber din prima linie a grilei de start din China.

Dominatia celor de la Red Bull Racing din acest debut de sezon continua si in China, dupa ce echipa patronata de Dietrich Mateschitz a reusit o noua dubla de senzatie.

Cronometrat cu 1:34.558, Sebastian Vettel a stabilit timpul de referinta al calificarilor si a fost cu peste doua zecimi de secunda mai rapid decat coechipierul sau Mark Webber.

Este al treilea pole position obtinut de tanarul pilot german in acest sezon, in conditiile in care Red Bull este singura echipa care a plecat de pe prima pozitie in acest an.

Imediat in spatele celor doi s-a pozitionat Fernando Alonso, pilotul Scuderiei Ferrari fiind urmat de Nico Rosberg de la Mercedes GP.

Desi era creditata cu sanse mari pentru un pole position datorita avantajului obtinut pe liniile drepte cu ajutorul unui sistem de ventilatie inovator, McLaren Mercedes a fost nevoita sa se multumeasca doar cu locurile 5 si 6 de Jenson Button si Lewis Hamilton.

Chiar daca a stabilit cel mai bun timp in Q1 si Q2, Hamilton a fost cu aproximativ 4 zecimi de secunda mai lent decat Vettel si este urmat pe grila de liderul clasamentul general, Felipe Massa, dar si de polonezul Robert Kubica de la Renault.

Michael schumacher a reusit in extremis sa se pozitioneze pe treapta a noua a grilei de start, pilotul echipei Mercedes GP depasindu-l in ultimele secunde ale sesiunii pe Adrian Sutil, care a reusit insa o noua clasare in primii 10.

WILLIAMS, TORO ROSSO SI SAUBER, ELIMINATE IN Q2

Spre deosebire de precedentele Mari Premii, Williams a ratat prezenta in Q3 cu ambele monoposturi, iar Rubens Barrichello si Nico Hulkenberg vor pleca de pe locurile 11 si 16. Brazilianul a fost insa cu numai trei zecimi de secunda mai lent de Schumacher, care a ajuns in extremis in Q3.

Nici Toro Rosso nu a reusit sa progreseze in ultima parte, iar Jaime Alguersuari si Sebastien Buemi vor pleca de pe pozitiile 12 si 13. In spatele lor s-a pozitionat rusul Vitaly Petrov pentru Renault, in timp ce BMW-Sauber a avut parte de o noua sesiune de calificari dezamagitoare. Astfel, Kamui Kobayashi va pleca de pe locul 15, in timp ce Pedro de la Rosa a stabilit doar al 17-lea timp.

FORCE INDIA, SOCUL PRIMEI PARTI A CALIFICARILOR

Marea surpriza a primei parti a calificarilor a fost eliminarea lui Vitantonio Liuzzi, intrucat Force India a fost revelatia inceputului de sezon.

Cu toate acestea, diferenta dintre italian si Vitaly Petrov, ocupantul locului 14 in Q1, a fost de numai 0.13 secunde, ceea ce confirma compactitatea plutonului de mijloc din Formula 1.

Asa cum era de asteptat, ceilalti 6 piloti eliminati in aceasta parte a calificarilor au fost reprezentatii celor trei noi echipe in Formula 1. Timo Glock (Virgin Racing) va lua startul de pe locul 19 din fata celor doi piloti ai echipei Lotus, Jarno Trulli si Heikki Kovalainen, in timp ce coechipierul sau Lucas di Grassi s-a pozitionat pe locul 22.

Hispania Racing va ocupa din nou ultima linie a grilei de start prin Bruno Senna si Karun Chandhok, astfel ca penalizarea de 5 pozitii dictata de FIA impotriva indianului nu va avea niciun impact asupra clasamentului final.

Comentarii (16)

  • schumi
    Tot nu s-a rezolvat problema din Practice1.
    Se mai rezolva sau ramane asa?
    Asteptam un raspuns de la Admin site!
    8 1
  • si totusi
    Comentariu anterior e suficient de pertinent
    Pe cand corectura?
    Sau macar raspuns de la admin?
    4 1
  • Rosberg vs Schumi
    Rosberg da lectii lui Schumacher in fiecare cursa. Incep sa ma impac cu idea ca s-a dus vremea lui.
    11 8
  • Ferrari F-duct
    Daniel, Ferrari a folosit pana la urma F-duct-ul? Parca vineri il aveau acoperit
    2 2
  • Formula1RO
    McLaren
    Isi poate explica cineva caderea lui Hamilton din Q3? M-am gandit ca a rulat cu alte pneuri, dar pana la urma cred ca Red Bull au stat la cutie si au accelerat cand a trebuit. Daca vor continua asa o sa trebuiasca sa ne rugam sa avem spectacol in F1...
    7 8
  • Spectacol
    Daca Mclaren nu merge cum vrei tu nu inseamna ca nu exista spectacol. RedBull wins fair and square ;)
    10 2
  • Vettel ~Pole Kinder!!!
    Vettel magistral!!! a stabilit din primul sector care e virajat nu linie dreapta un avans bun !!cea ce a facut sa le dea clasa !!!
    Neamtu e de top nu umbla cu ,,chinezari''.
    Ham credeam si eu ca e ziua lui azi ..dar a festelito in stilu'i clasic
    Ferrari se chinuie... Rosberg ff constant!!!
    7 3
  • Off...
    Ce s-a intamplat cu Lewis? :(( Mergea atat de bine in Q1 SI W2... Daca mentinea ritmul din Q2 era pe pozitia a doua in prima linie :(( Nu-mi pot explica ce s-a intamplat cu masina de a pierdut +300 intr-un timp atat de scurt. Fie au gresit iar de la boxe punandu-i benzina prea multa sa poata face 2 tururi rapide sau ceva s-a intamplat la echilibrul masinii... singura sansa ar fi sa ploua :(
    3 12
  • unde sunteti priceputilor
    Deci cum stau lucrurile cu sitele? Unde-s "specialistii" de ieri? Degeaba dai gauri daca n-ai masina!
    10 3
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Imi pare ca s-au schimbat conditiile meteo, temperatura scazu-se de la 32 grade Celsius la vreo 24. N-am reusit probabil sa se adapteze rapid la cele noi
    3 5
  • " N-am reusit"
    ... adica n-au reusit ei (cei de la McLaren)
    5 3
  • @ Cyrus
    Mersi de interventie.
    2 4
  • @admin...
    cand le primesc punctele (55)...? am pierdut 8pozitii din cauza voastra.acuma mai merge dar daca la finalul anului imi lipsesc 10-20 puncte sa fiu printre primii atunci ce va fii?va rog sa rezolvati sau macar ceva informatii sa ne dati ...ca toata lumea tace.
    4 3
  • ...............
    ...............
    sper sa castige vettel
    8 3
  • ...
    de ce nu dati niciodata intreaga grila a clasamentului?.......
    1 1
  • Formula1RO
    @Littlefoot
    Si ce ti se pare atat de spectaculos intr-o cursa cu o dubla deja stiuta? ;)) Poate unele depasiri in pluton vor spori intensitatea cursei, in rest...Si nu e vorba ca tin cu Mclaren, chiar tin cu Ferrari. Imi doresc sa vad un campionat care arde, dar se pare ca ne vom plictisi. Seara faina.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru