Vettel va pleca din pole position la Monte Carlo!

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 28.05.2011
Sebastian Vettel va pleca de pe prima poziţie a grilei de start în cursa de la Monaco la capătul unei sesiuni de calificări marcate de un accident grav suferit de Sergio Perez.

Red Bull Racing rămâne singura echipă care a plecat din pole position în sezonul 2011 şi după calificările pentru Marele Premiu al statului Monaco.

De data aceasta, Sebastian Vettel a fost cel care a stabilit cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:13.556, în timp ce coechipierul său Mark Webber a ocupat poziţia a treia. Între cei doi s-a intercalat Jenson Button, care va pleca astfel de pe prima linie a grilei alături de Vettel.

Principalul punct de reper al calificărilor a fost însă accidentul suferit de Sergio Perez cu numai două minute înainte de finalul Q3. După ce a ieşit din tunel, mexicanul a pierdut spatele monopostului Sauber în momentul frânării, s-a lovit cu partea frontală de barierele din partea dreaptă, după care maşina a ricoşat în viteză şi a lovit violent cu partea laterală dreaptă barierele metalice aflate la câteva zeci de metri în faţă. Accidentul său a fost copia la indigo a celui suferit de Nico Rosberg în ultima sesiune de antrenamente, cu excepţia faptului că germanul nu a lovit barierele de protecţie. În urma impactului violent, tânărul pilot mexican nu a putut ieşi singur din monopost şi, după aproape 10 minute, a fost scos pe targă de echipa medicală şi transportat la spital. Potrivit primelor informaţii, el a suferit răni la picioare.

 

Calificările s-au reluat după o pauză de aproximativ 40 de minute, iar pilotul cel mai dezavantajat a fost Lewis Hamilton. Acesta nu efectuase niciun tur cronometrat înainte de accidentul mexicanului şi a ieşit în pitlane cu câteva minute înainte de restart pentru a se asigura că nu va avea niciun rival în faţă. El nu a reuşit însă să încălzească pneurile şi a stabilit în cele din urmă doar al şaptelea timp, urmând astfel să plece din spatele lui Fernando Alonso (locul 4), Michael Schumacher (locul 5) şi Felipe Massa (locul 6).

Nico Rosberg a terminat pe 8 la volanul monopostului Mercedes, urmat de Pastor Maldonado (locul 9), în timp ce Perez va pleca de pe 10 dacă va fi apt până la ora cursei.

Renault a avut o nouă prestaţie dezamăgitoare, iar Vitaly Petrov (locul 11) şi Nick Heidfeld (locul 16) au ratat calificarea în ultima parte a calificărilor, la fel ca şi ce de la Toro Rosso şi Force India.

Cei de la Lotus nu au reuşit să confirme aşteptările ridicate după ce Heikki Kovalainen şi Jarno Trulli au terminat doar pe locurile 17 şi 18, însă cei doi au profitat de un incident al lui Jaime Alguersuari, pe care au reuşit să-l devanseze. Niciunul dintre piloţii Hispania Racing nu au ieşit pe traseu în Q1, motiv pentru care Vitantonio Liuzzi şi Narain Karthikeyan riscă să nu primească dreptul de a participa în cursă.

 

Monaco - Rezultate calificări:

Pos Driver Team Time Gap 
 1.  Sebastian Vettel      Red Bull-Renault     1m13.556s  
 2.  Jenson Button         McLaren-Mercedes     1m13.997s  + 0.441
 3.  Mark Webber           Red Bull-Renault     1m14.019s  + 0.463
 4.  Fernando Alonso       Ferrari              1m14.483s  + 0.927
 5.  Michael Schumacher    Mercedes             1m14.682s  + 1.126
 6.  Felipe Massa          Ferrari              1m14.877s  + 1.321
 7.  Lewis Hamilton        McLaren-Mercedes     1m15.280s  + 1.724
 8.  Nico Rosberg          Mercedes             1m15.766s  + 2.210
 9.  Pastor Maldonado      Williams-Cosworth    1m16.528s  + 2.972
10.  Sergio Perez          Sauber-Ferrari       No time
Q3 cut-off time: 1m15.545s Gap **
11.  Vitaly Petrov         Renault              1m15.815s   + 1.540
12.  Rubens Barrichello    Williams-Cosworth    1m15.826s   + 1.551
13.  Kamui Kobayashi       Sauber-Ferrari       1m15.973s   + 1.698
14.  Paul di Resta         Force India-Mercedes 1m16.118s   + 1.843
15.  Adrian Sutil          Force India-Mercedes 1m16.121s   + 1.846
16. 
Nick Heidfeld Renault 1m16.214s + 1.939 17. Sebastien Buemi Toro Rosso-Ferrari 1m16.300s + 2.025 Q3 cut-off time: 1m16.813s Gap * 18. Heikki Kovalainen Lotus-Renault 1m17.343s + 2.136 19. Jarno Trulli Lotus-Renault 1m17.381s + 2.174 20. Jaime Alguersuari Toro Rosso-Ferrari 1m17.820s + 2.613 21. Timo Glock Virgin-Cosworth 1m17.914s + 2.707 22. Jerome D'Ambrosio Virgin-Cosworth 1m18.736s + 3.529 23. Tonio Liuzzi HRT-Cosworth No time 24. Narain Karthikeyan HRT-Cosworth No time

 

Marele Premiu al statului Monaco va avea loc sâmbătă cu începere de la ora 15:00.

Comentarii (38)

  • interesant button
    la cum menajeaza el pneurile....are o sansa mare maine.
    Go Vettel!!!
    8 7
  • ctlnmihai
    Vettel va pleca din pole position la Monte Carlo!
    Un pole câștigat ca de obicei de cei de la Red Bull..Bravo Button ,Hamilton pe 7 dar nu din vina lui.. dar ce este mai important e că Sergio Perez este conștient în urma accidentului suferit în Q 3
    13 7
  • daca vettel pleaca bine, castiga.
    11 5
  • HAM HAM HAM
    gluma
    Doar eu il pot opri pe Vettel, dasta nu il suport pe HAM HAM. Este un pilot extraordinar, dar un caracter infect. Ferrari la 9 zecimi, tot mult.
    12 17
  • Foarte bine Schumi...
    ....din ce in ce mai bine merge neamtul.Daca pleaca la fel de bine ca pana acum,are toate sansele sa fie intre primii 3 in primul viraj.
    P.S.Pentru toti cei care il vedeau pe Rosberg cu mult peste Batran:nu stiu ce va fi in cursa,dar aici,unde conteaza mai mult pilotul decat masina,schumi i-a dat 1,1 secunde pe un tur!Se pare ca totusi in ciuda gurilor rele,ceva din vechiul Schumi a ramas acolo!
    25 4
  • Vet
    Si-a conservat tot timpul pneurile supersoft in antrenamente si rezultatul a venit. Brava! Maine Vettel castiga cu un start bun. Regrete pentru Perez.
    12 6
  • Ham
    Ham a facut un ultim tur cum nu se poate mai prost. A ratat niste viraje cu mare maiestrie desi a pornit primul. Nu e vina lui..nu. E vina lui Button care l-a surclasat din nou.
    12 11
  • "Marele Premiu al statului Monaco va avea loc sâmbătă cu începere de la ora 15:00."
    Pe bune? Tocmai s-a incheiat? Si care au fost rezultatele?:P
    7 3
  • Vettel
    Unde sint fanii mclaren si ferrari? Va disparut bucuria?Vettel the best!
    9 13
  • GHINION
    Ghinion pentru alonso, dar si pentru hamilton. Vettel a avut mare noroc cu accidentul lui perez! Reusise sa faca un tur rapid. Sunt sigur ca Alonso il surclasa daca nu se intampla asta. Sa speram ca Perez este ok. Maine o sa fie haos! Forza ALONSO.
    12 8
  • @F1-zone
    Cum adica button l-a surclasat din nou???

    Ai vazut vreo cursa sezonul asta???

    Ce face ham si ce face button??? daca nu stii mai bine taci
    7 4
  • Interesant...
    ...cum aici,la monaco,in primii 5 sunt numai putin de 4 campioni mondiali!!SI mai mult,cum,in afara de Vettel, urmatorii sunt numai piloti cu experienta!Asta e circuitul de la monaco si conteaza intr-adevar pilotul si experienta,si in proportie mai mica mashina!Presimt o cursa frumoasa maine!
    P.S. Sper ca Perez va reveni cat mai repede.Ii tin pumnii!
    8 0
  • friptura
    Undeva,cineva moare de ciuda.Le recomand o friptura de ceafa de porc.Sau sa nu mai vb.aiurea.ciao
    4 7
  • @dany1989
    @dany1989
    Sa fii mai lent cu peste 1.3 sec asta inseamna umilinta. Tu ai mai vaut calificari anul asta?Stai sa vezi pe ce loc o sa termine ham
    3 1
  • baietii cu nuca:
    Fanii lui alonso spuneau joi:Pilotul conteaza la Monaco mai mult ca masina. AVETi si voi dreptate intr-o privinta.
    7 3
  • mobius
    clificari
    Intr-adevar de data aceasta Hamilton a avut ghinion ca si Alonso de altfel. In general insa si la McLaren actioneaza aceleasi ordine de echipa care il fac pe Hamilton mai bun decat Button, la fel cum la Red Bull il fac pe Vettel mai bun decat Webber. Nu spun ca nu ar fi asa, dar cei doi piloti de la McLaren si de la Red Bull sunt de valori apropiate iar ordinele de echipa ies mai mult in evidenta. Cu toate acestea singurul caz in care s-au investigat ordinele de echipa a fost cel de la Ferrari unde diferenta de valoare dintre cei doi piloti este evidenta. Ii doresc lui Sergio Perez sa participe maine la cursa. In privinta rezultatelor, nimic nou sub soare, cu mentiunea ca este rusinos pentru cei de la DIGI ca nu le-am aflat de la ei.
    9 1
  • @mobius
    Ai dreptate ca pilotii de la cele 2 echipe sunt de valori apropiate dar hamilton este peste button si daca avea un coechipier pe masura la brown gp nu castiga el titlul mondial. La red bull nu stiu ce se intampla dar cu siguranta webber poate mai mult si daca va aduceti aminte anul trecut vettel nu a avut nici o sansa impotriva lui webber desi a intrat safety car-ul.
    3 5
  • :)))
    Nu va mai certati-castiga un pilot Ferrari si in primele 3 locuri intra si Michael Schumacher
    6 4
  • @dany
    poate ai uitat ca anul trecut vettel a avut probleme la sasiu in primele curse, inclusiv monaco; dupa ce l-au inlocuit, cine a fost primul ??
    4 3
  • @ovidu
    A fost chestie de echipa acolo...
    Cand i-au luat aripa fata de la webber pt vettel cred k scpune tot...
    Intr-un fel echipa trebe sa tina cu vettel deoarece webber e batran si daca vettel nu are sustinere de la echpa sigur va pleca
    0 1
  • nujtiu de azteah
    pssst nu va certati
    0 0
  • sucaru
    smecher rau
    ha ha ha ce prosti mai sunteti toti din lista asta sa-mi bag p..a hihihi
    0 3
  • salutare
    CURSA DE MAINE ESTE LUNGA,ASA CA NU IMI FAC GRIJI PENTRU LOCUL OCUPAT DE hAMILTON!
    scuze de caps!
    de asemenea nu va bucurati de locul ocupat de Schumacher,pentru ca maine in cursa nu ii va fi deloc usor cu atatea schimbari de viteza pe un singur tur de pista!
    Imi pare bine de Button,care poate sa iasa din nou castigator la Monaco!
    Oricum va fi o cursa fascinanta,mai ales ca nu exclud si prezenta unui Safety car!
    In lumina celor intamplate lui Perez(Doamne ce accident cumplit),nu pot sa nu ma gandesc ca daca s-ar fi intamplat acum cativa ani acest accident vorbeam de Perez la modul trecut .In mod sigur monoposturile de acum nu sunt la fel de frumoase si atragatoare ca cele din trecut,dar macar stii,ca in ele nu exista riscul ca sa iti cante popa pe ultimul drum,atunci cand ai un accident!
    La accidentul lui Rosberg de azi dimineata mai lipseau 15-20 cm,sa asistam la o adevarata tragedie,cu toate masurile de siguranta din prezent!Daca nu i se rupea suspensia dreapta fata,cred ca am fi asistat la o retragere prematura,din activitate si al lui Rosberg,asa cum este si cea al lui Kubica!
    4 2
  • Hamilton a fost retrogradat de pe 7 pe 9
    http://www.autosport.com/news/report.php/id/91816
    5 0
  • Bogdan
    Vorbesti prosti
    @lev
    Si eu tin cu Schumi, dar imi place, deasemenea, si corectitudinea. Daca te-ai fi uitat la calificari ai fi vazut ce s-a intamplat si nu ai mai fi vorbit aiurea. In primele doua sesiuni Rosberg a fost in fata lui.
    Michael Schumacher - Q1:1:16.092, Q2:1:14.981
    Nico Rosberg - Q1: 1:15.858, Q2: 1:14.741
    .
    .
    Hamilton a fost penalizat pentru ca in ultimul tur a taiat o sicana. Va pleca de pe locul 10.
    3 3
  • Va invinge Ferrari
    Cu siguranta maine Schumi si Alonso le va arata clasa in pilotaj.
    Perez, sa tit de Dumnezeu sanatate.
    5 3
  • @Bogdan
    Auzi prietene,m-am uitat la calificari si daca ma uit pe clasamentul final nu prea cred ca vorbesc aiurea:LOCUL 5 Schumacher LOCUL 8 Rosberg.
    Restul e cancan!
    P.s. Ai putea pastra un ton decent,nu crezi?In fond fiecare tine cu cine doreste,dar discutam amical.Nu esti in stare,nu mai te baga!
    1 1
  • Perez
    Perez nu va lua startul maine


    http://www.fia.com/en-GB/mediacentre/f1_media/Documents/mco-perez-accident2.pdf
    0 0
  • @Bogdan
    Ca sa nu mai zic ca tu probabil nu ai vazut calificari in formula 1 pana acum,altfel stiai ca timpul care conteaza este cel din Q3:Schumacher 1.14.682 Rosberg 1.15.766. Si oricum cel mai bun timp al lui Rosberg,cel din Q2 1.14.741, a fost sub al lui Schumacher.
    Bafta!
    1 0
  • MclarenF1
    Amandoi sunt din noua generatie. Si Vettel este mai bun pentru ca nu are KERS, pe cand Hamilton are.
    6 4
  • :))))
    :)))
    Nu va mai certati-castiga un pilot Ferrari si in primele 3 locuri intra si Michael Schumacher
    2 2
  • Andrei Alexandru
    @NGK
    @McLarenF1: Alt cont deja? Te-ai dat batut asa de repede? Pacat, incepuse sa-mi placa sa discutam. Eu discutam si tu te uitai pe pereti de fapt :P
    5 0
  • Monaco
    sper ca maine sa vedem prima victorie pt alonso:D
    4 5
  • cata rivalitate pe aici :))
    hello all . @Bogdan ..nine in engleza inseamna 9 , cred ca urmaresti stirile la otv :)). Ham va pleca de pe 9.Observ ca pe aici este o intreaga lupta intre suporterii. Daca pot sa-mi spun punctul de vedere se pare ca Vet este in perioada in care substanta maro pe care a consumato' cand era mic isi face efectul. Nu este de ajuns ca are cea mai buna masina,cheat-uri, ca are talent dar are si noroc. Din pacate chiar daca diversi sustin ca Ham este cam arogant ,chiar este singurul care ar avea sanse mai mari sa-l bata pe Vet iar asta s-a vazut in curse. Mi-as fi dorit sa-si revina si Alonso pentru a fi mai palpitant. Imi este dor sa mai vad dueluri la Monte Carlo gen Sena-Manssel ca in 92' . Sper sa avem o cursa frumoasa cu un Alonso in forma, un Button,Hamilton, Rosberg fantastici iar cu un Vet cu o pana pe spate .:))
    3 4
  • @marius_kji
    la Monaco conteaza pilotul si nu masina doar daca castiga Alonso. Daca nu, nu mai conteaza pilotul.... e bun da nare masina
    2 0
  • hellboy
    Vettel a castigat nemeritat
    Pacat de cei 2 care au facut o cursa buna. Cel mai mult imi pare rau ca Button chiat merita mai mult.
    Felicitari Alonso, felctari Ferrari.
    PS. in conditii normale, pacaliciu de Ham-Ham era depasit cu un tur (de Alonso:D)
    0 0
  • hellboy
    Imi cer scuze.... poate castiga altcineva:)
    Se pare ca nu respecta regulile
    0 0
  • @schumi
    Schumi , te iubim ca pe un sportiv de neintrecut.
    Arată gurilor rele ca ești cel mai bun fin istoria F1.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru