Vettel va pleca din pole position la Suzuka!

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 08.10.2011
Sebastian Vettel va pleca de pe prima pozitie a grilei de start din Japonia dupa ce l-a devansat pe Jenson Button cu numai 0.009 secunde.

Marele Premiu al Japoniei a oferit cea mai echilibrată sesiune de calificări din acest sezon şi prima în care cei de la McLaren au fost la un pas să-i învingă pe rivalii de la Red Bull Racing.

În ultimul tur rapid de circuit, Sebastian Vettel a fost cronometrat cu 1:30.466 şi s-a instalat pe prima poziţie a grilei de start, avansul său comparativ cu Jenson Button fiind de numai 0.009 secunde!

Este al 12-lea pole position al lui Vettel din 2011 şi al treilea consecutiv obţinut pe circuitul de la Suzuka, în timp ce Red Bull Racing rămâne imbatabilă în calificări.

Lewis Hamilton a fost nevoit să se mulţumească doar cu locul trei, după ce iniţial ocupase prima poziţie, în timp ce Ferrari ocupa locurile patru şi cinci prin Felipe Massa şi Fernando Alonso, aceasta fiind una dintre rarele ocazii în care brazilianul l-a învins în calificări pe coechipierul său.

În schimb, Mark Webber a fost cu aproape o secundă mai lent decât Vettel şi va lua startul doar de pe locul şase. Michael Schumacher, Bruno Senna, Vitaly Petrov şi Kamui Kobayashi nu au efectuat niciun tur cronometrat şi vor pleca în această ordine de pe locurile 7-10.

Pilotul echipei Sauber şi-a încântat suporterii din tribune după ce a stabilit timpul de referinţă în Q1.

Echipele din mijlocul plutonului s-au grupat perfect în Q2: Force India va pleca de pe linia a sasea prin Adrian Sutil şi Paul di Resta, urmată de Williams, care traversează în continuare momente dificile, dar şi de cei de la Toro Rosso. Sergio Perez nu a efectuat niciun tur cronometrat şi va lua startul de pe locul 17.

La rândul său, Nico Rosberg nu a ieşit deloc pe circuit în prima parte a calificărilor şi va lua startul doar de pe locul 23. Germanul a fost obligat să rămână în garaj în urma unor defecţiuni la sistemul hidraulic al monopostului Mercedes GP. Într-o situaţie similară s-a aflat şi Vitantonio Liuzzi, în timp ce ceilalţi şase piloţi eliminaţi în Q1 au fost cei ai echipelor Lotus, Virgin şi Hispania.

Japonia - Rezultate calificări:

 1.  Sebastian Vettel      Red Bull-Renault     1m30.466s
 2.  Jenson Button         McLaren-Mercedes     1m30.475s   + 0.009
 3.  Lewis Hamilton        McLaren-Mercedes     1m30.617s   + 0.151
 4.  Felipe Massa          Ferrari              1m30.804s   + 0.338
 5. 
Fernando Alonso Ferrari 1m30.886s + 0.420 6. Mark Webber Red Bull-Renault 1m31.156s + 0.690 7. Michael Schumacher Mercedes No time 8. Bruno Senna Renault No time 9. Vitaly Petrov Renault No time 10. Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari No time Q2 cut-off time: 1m32.380s Gap ** 11. Adrian Sutil Force India 12. Paul di Resta Force India 13. Rubens Barrichello Williams 14. Pastor Maldonado Williams 15. Sebastien Buemi Toro Rosso 16. Jaime Alguersuari Toro Rosso 17. Sergio Perez Sauber Q1 cut-off time: 1m35.111s Gap * 18. Heikki Kovalainen Lotus-Renault 19. Jarno Trulli Lotus-Renault 20. Jerome D'Ambrosio Virgin-Cosworth 21. Timo Glock Virgin-Cosworth 22. Daniel Ricciardo HRT-Cosworth 23. Nico Rosberg Mercedes 24. Tonio Liuzzi HRT-Cosworth

 

Marele Premiu al Japoniei va avea loc duminică cu începere de la ora 09:00, ora României.

Comentarii (8)

  • Ne asteptam oricum.Nu vad de ce Ham era atat de uimit initial,oricum se stia cine va lua pole-ul si cine va deveni campion mondial.
    Ce este de urmarit acum..locul al doilea in clasament,de urmarit probabil inca de pe la jumatatea sezonului.
    Sper ca Ham sa nu mai greseasca maine si Button sa catsige,de ce nu..Webber va pleca prost sigur,date fiind starturile lui Alonso..
    8 6
  • hellboy
    RBR, sunt nepieritori
    Imi pare rau de Button, pt doar 9 miimi, nu a luat celor de la RBR prima pozitie pe grila de start.
    Ferrari..... poate la anul o sa se bata pt titlu, dar ca fan Ferrari, pot spune ca sunt dezamagitori.
    Poate o sa castige maine Button.
    12 5
  • b_toni
    Q2
    Locurile 11-17 din clasamentul calificarilor nu corespunde cu cel rezultat si comentat mai sus !
    5 0
  • Jullianis
    Schumacher
    Michael Schumacher nu poate fi in acelasi timp si pe locul 7 si pe locul 11.
    8 0
  • @all
    Am corectat, multumesc pentru atentionare
    6 3
  • force india este pe linia 6 nu 5
    3 1
  • anonim
    cursa
    Si maine, Massa il va lovi pe Hamilton!!
    0 2
  • mobius
    nimic nou sub soare
    Un lucru cu totul si cu totul de asteptat, as spune chiar dezgustator de previzibil. O asemenea "normalitate", era de inteles in alte vremuri (cam cu 20 de ani in urma), cand o echipa putea (ii permitea regulamentul) sa vina cu o inovatie cu care sa domine un sezon intreg, dar in momentul de fata in conditiile unui regulament cu mult mai restrictiv, o asemenea situatie nu poate fi decat dubioasa (Vettel in alte conditii ar putea intr-adevar sa-si dea masura talentului).
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru