Video: Experiment inedit: Red Bull a făcut o "oprire la boxe" la într-un mediu cu accelerație gravitațională zero la o altitudine de 10.000 de metri

de Daniel Popescu
Joi, 21.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing a simulat o oprire la boxe cu un monopost de Formula 1 într-un mediu cu accelerație gravitațională zero la o altitudine de 10.000 de metri.

Red Bull Racing a reușit recent să stabilească un nou record mondial pentru cea mai scurtă oprire la boxe în istoria Formulei 1, după ce mecanicii au înlocuit pneurile monopostului lui Max Verstappen în numai 1.82 secunde.

Recunoscută pentru evenimentele excentrice pe care le organizează, echipa austriacă a efectuat un experiment aparent mult mai dificil: o oprire la boxe într-un mediu cu accelerație gravitațională zero.

Pentru asta, echipa de 16 mecanici a preluat un monopost Red Bull din sezonul 2005 la bordul unui avion experimental Ilyushin II-76K al agenției spațiale ruse Roscosmos.

Pentru a simula un mediu cu accelerație gravitațională zero, avionul a ajuns la o altitudine de aproximativ 10.000 de metri și a efectuat o serie parabole printr-o urcare la un unghi de 45 de grade urmată de o coborâre.

În acest fel, mecanicii s-au aflat într-un mediu de imponderabilitate pentru circa 22 de secunde între manevre succesive de acest gen. Pentru a evita accidentele la revenirea gravitației, mecanicii au avut la dispoziție doar 15 secunde pentru a schimba pneurile monopostului în acest mediu lipsit de gravitație.

"Experimentul ne-a solicitat mai mult decât ne-am gândit.

Realizezi cât de mult de bazezi pe gravitație în momentul în care nu ai niciun fel de gravitație! Ceva banal precum prinderea unei piulițe decât foarte dificil atunci când monopostul plutește", spune mecanicul-șef al celor de la Red Bull, Joe Robinson.

Via Red Bull

Comentarii (5)

  • Ar trebui ca si Ferrari sa faca acelasi lucru ...
    5 4
  • Claudiu
    Ferrari ar trebui sa invete cum sa faca un pitstop in preajma timpului de 2 sec, ca mai tot anul le lua cam 3 secunde. Dar intai sa invete sa nu-si mai dea cu stangul in dreptul, ca tot anul au gafat la toate capitolele posibile :)
    8 4
  • Costel
    nu is deloc impresionat , pentru mine ramane doar un exercitiu de marketing util celor de la RBR dar musai irelevant pentru consumatorul serios si aplicat de motorsport deoarece formula unu ii o intrecere care se desfasoara pe pamant , nicidecum in aer sau imponderabilitate
    12 8
  • mobius
    Ferari au unul dintre sponsorii principali, pe Kspersky, Toro Rosso are pe unul dintre piloti rus (mentinut acolo doar el si ai lui stiu cum). Oare acest experiment efectuat de RBR, cu aspect de marketing, dar cu material rusesc (de ce oare), ce sa insemne? Vorba lui Costel competitia se desfasoara pe pamint la g1.
    11 6
  • pe youtube este un comentariu la acest filmulet: "This moment when 'RedBull gives you wings' becomes a whole new meaning"
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru