VIDEO: Raikkonen s-a rasturnat in Raliul Finlandei

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 03.08.2009
Kimi Raikkonen a abandonat in Raliul Finlandei dupa ce s-a rasturnat spectaculos cu masina Fiat Abarth Grande Punto, fara sa sufere insa vreo rana.

Prima aventura a lui Kimi Raikkonen in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) s-a incheiat prematur, campionul mondial al Formulei 1 din sezonul 2007 fiind nevoit sa abandoneze sambata dupa ce s-a rasturnat cu masina Fiat Abarth Grande Punto in Raliul Finlandei.

Din fericire, finlandezul a scapat nevatamat in urma accidentului, la fel ca si copilotul sau, Kaj Lindstrom. Pilotul Scuderiei Ferrari a avut un pacurs foarte bun pe parcursul primelor doua zile ale competitiei, acesta reusind sa ocupe locul 3 in clasamentul celor care pilotau masini din clasa Super 2000 si locul 15 in clasamnetul general.

Rezultatele sale erau cu atat mai surprinzatoare cu cat masina sa a avut mai multe probleme tehnice la motor si suspensii pe parcursul diminetii de sambata.

Tapio Laukkanen a supervizat debutul lui Raikkonen in WRC si explica motivele pentru care finlandezul a suferit sambata acest accident.

"A fost un viraj strans cu o piatra mare pe exterior. A iesit putin in exterior si a lovit piatra.

Nasul masinii a intrat in pamant si s-a rostogolit de doua ori sau ceva de genul asta. Erau cateva pietre in jur si au pierdut o roata, masina era deteriorata si nu au putut sa o aduca inapoi", a declarat Laukkanen pentru publicatia Autosport.

In ciuda faptului ca Raikkonen nu a trecut linia de sosire, Laukkanen este incantat de parcursul acestuia in cadrul raliului.

"Sunt incatat sa vad cat de rapid poate sa piloteze. Dar am vazut asta si in teste, este un mare pilot. Poate pilota luand traiectorii fine. Este un mare talent in Formula 1 si asta este valabil si pentru motociclete. Cu siguranta s-a bucurat de aceasta experienta. Dar am avut probleme tehnice si nu este foarte bine pentru el ca s-a intamplat asta. Dar asta este lumea sporturilor cu motor. Sunt foarte sigur ca va dori sa mai faca asta cand nu va fi ocupat", a mai precizat el.

Raliul Finlandei a fost castigat de Mikko Hirvonen, in timp ce Sebastien Loeb a ocupat doar pozitia a doua. Hirvenen si-a consilidat astfel prima pozitie in clasamentul general, avand acum un avans de trei puncte in fata lui Loeb cu numai 3 etape inainte de final.

Via | Autosport

Taguri: Raikkonen, WRC, raliu

Comentarii (6)

  • NeoGalaxy
    @Morala
    "Speed is useless without control"
    0 0
  • haha
    ce personalitate are baiatul asta...nu trebuia sa poarte casca in momentul in care a iesit din masina sau si-a dat-o repede jos si si-a pus sapca rosie ? :)) super tare .
    0 0
  • @Kimi
    bravo ! :))
    0 0
  • @sharky_raduku
    Se pare ca nu sunt singura care a observat lucrul asta. La asa un impact , si fara casca, isi facea capul dovleac. Pff, si asta e o chestiune de marketing. Inteligent baiat! Bravo Kimster!!
    0 0
  • KIMI
    Pacat ca la Ferrari nu este apreciat la justa lui valoare.Intotdeauna a avut cea mai slaba echipa de mecanici si de multe ori cred ca si-a bagat coada si Schumacher.O sa vedem cit de curind daca este asa pentru ca tartorul s-a intors.Cred ca a decis sa se indrepte catre WRC si datorita faptului ca la Ferrari nu este dorit.
    0 0
  • @hasu
    a nu,nu e vorba de asta.kimi mai face cate un raliu asa de fun.si desigur,datorita competitivitatii de care da dovada.dar stai sa vezi la valencia ce il pune la colt pe razboincul luminii aka schumacher :> =))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru