VIDEO: Start comparativ intre Raikkonen si Kovalainen

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 12.03.2009
La Barcelona, atentia tuturor a fost concentrata la un moment dat de o simulare de start ai carei actori principali au fost Kimi si Heikki.

Testele de la Barcelona le-au dat ocazia marilor echipe prezente in Marele Circ sa isi incerce sistemele si strategiile de start. Asa cum puteti vedea in filmul urmator, Raikkonen si Kovalainen sunt doi dintre pilotii care au inecrcat sa scoata maximum din simularile de pornire de pe grila.

Una dintre concluzii este clara: Ferrari-ul pilotat de Raikkonen este mult mai rapid la start decat McLaren-ul campionului mondial en-titre. Totusi, se poate observa faptul ca pilotul ferrari a plecat ceva mai repede de pe grila. Aceasta sa fie explicatia?

Comentarii (21)

  • E inca devreme.........
    L-am vazut si pe James Allen (fostul comentator de F1 pt ITV) vorbind despre testul asta. Daca se mentine diferenta asta pana la cursa de la Melbourne, McLaren vor avea mari probleme (de la lipsa de performanta incep certuri si iti pleaca spnsorii etc etc ). Testele in timpul sezonului parca vor fi limitate drastic; va fi greu sa recuperezi un dezvantaj atat de mare. Ce bine ! Sa mai castige si Kubica, Vettel sau chiar Button de ce nu :D pe langa Raikkonen, care se pare ca are un avantaj fata de Massa sezonul asta.
    0 0
  • ctlnmihai
    @Luchian19
    Mcllaren n-a castigat titlul cativa ani la rand intre 2000 -2006 parca si n-a dus lipsa de sponsori .
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Ctlnmihai
    Sponsori mici si neinteresanti gasesti pe toate strazile. Cei mari sunt mai greu de gasit si au inceput deja sa plece de la McLaren. Santander iti spune ceva?
    0 0
  • sponsori
    santander era una din primele 20 de banci din lume in 2007. In plus, mcLaren are pe vodafone, boss pe care le cunosc multi.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @marian0904
    Ferrari are AMD, Marlboro marci foarte cunoscute. Deci... daca o luam la bani marunti, la cat investesc cei de la Ferrari si cat cei de la McLaren, baietii de la Ferrari sunt foarte eficienci. Nu de alta dar de prin 1999 tot castiga diferite titluri in timp ce McLaren se tot afunda in scandaluri. Fie ele de spionaj sau de alta natura :)
    0 0
  • ctlnmihai
    @neo
    santander a plecat deoarece venise cu alonso ..oricum nu prea e bine sa castigi an de an ..ptr. ca in momentul in care nu castigi ceva frustrarea e mai mare la echipa
    care e obisnuita sa castige in fiecare an cate ceva decat in cazul echipelor care castiga un titlu o data la cativa ani.si ca sa termin fanii ferrari sunt cei mai frustrati suporteri pe care i-am intalnit.intotdeauna gasesc scuze,la infrangeri,si nu recunosc aproape niciodata sprijinul direct sau indirect al celor din ,,afara circuitului" si cand spun asta nu ma refer la suporter.
    0 0
  • hmm
    este prea devreme pt a vorbii despre asta...poate a plecat kova mai incet...in cursa este altceva...piltotii o sa dea si mai mult:)...si startul comparativ intre kimi si kova...kimi a plecat cu cateva fractiuni de secunda mai repede decat kova....nush ce sa zic de cei de la mclaren...stati relax k nu o sa stea ei cu mana is san:)...la merlbourne eu zic ca o sa fie rasturnari de situati...bine ar fii sa nu am dreptate:P
    0 0
  • mad79
    santander este o BANC(GRUP FINANCIAR)SI CA ORICE BANCA(GRUP FINANCIAR)ISI RESTRANGE ACTIVITATEA PENTRU A SUPRAVIETUI!iN PLUS mCLAREN ARE PARTENERI VECHI DE 18 ANI(KENWOOD)SI boss,DE 13 ANI,ASA CA NU TREBUIE SA II PLANGEM CA NU AU SPONSORI!
    scuze pentru literele mari dar am uitat caps lock aprins:)
    ferarri nu mai ii are sponsori pe marlboro,de cand s-a interzis afisarea firmelor de tutun,macar atat trebuia sa stii!iar cativa dintre sponsorii ferrari,fac parte din aceeasi"familie" a constructorilor de masini,adica is dau bani,prin alte guri,vezi FIAT sau IVECO.
    0 0
  • hmmm
    da Kimi a ciupito mai repede,dar poate kova nu a avut suficienta viteza de reactie(doar au plecat amandoi in acelasi timp) oricum plus mare de viteza pt Ferrari,bine poate Kimi avea rezervorul gol si kova plin,exista multe scuze,oricum Ferrari este mult peste Mc Laren acum,nu se stie ce va fi in Australia dar sper sa o tina tot asa :))
    0 0
  • neogalaxi esti degeaba
    ferrari nu mai are k sponsor pe marlboro de vreun 1-2, si AMD e doar partener tehnic deci nu are nici o tb cu finantare sau sponsorizare, Mabu Dhabi e o firma asociata kre detine km 1% din actiunile scuderiei. Si de titluri castigate din 1999 nu stiu cate au fost cinstite, cel putin cel de akum 2 ani nu a fost deloc al lor. In privinta Formulei 1 mai documenteazate k esti planta. ;)
    0 0
  • NeoGalaxy
    mclaren-mercedes = Analfabet cu A foarte mare.
    Te rog sa te documentezi tu. Marlboro este sponsor pana in 2011, cel putin. Si numele echipei este Scuderia Marlboro Ferrari. AMD este sponsor si partener mai exista si alti sponsori. Toate titlurile din 1999 pana in 2004 au fost foarte cinstite chiar. Nu este vina scuderieri lui Mika H i se face frica pe pista, ca masinile F2002 si F2004 au fost perfecte. Pur si simplu se intampla.

    Fanii Ferrari nu sunt frustrati pentru ca macar echipa noastra are piloti care stiu sa piarda. Nu sunt nici Primadone ca pilotii altei echipe, care daca gresesc dau vina pe oricine altcineva pentru greselile lor.

    McLaren a avut noroc ca a castigat anul trecut. Asta este. Anul asta sansa apartine altor echipe dar campionii la constructori pleaca cu prima sansa.
    0 0
  • ptr neogalaxi
    Bai baiatule,ti-as rupe oasele.Am incercat sa te ignor,dar nu mai te suport cu com tale de inginer aerodinamic,fizician,chimist si clarvazator.
    0 0
  • ctlnmihai
    @neo
    nu sunteti frustrati ,dar totusi nici acum nu v-ati revenit dupa ce Massa a pierdut titlul
    in Brazilia. nu-i asa k doare inca?
    0 0
  • @mclaren-mercedes, 0313
    ba fratilor...acu va vad prima data pe acest site....cati ani aveti?...dupa cele scrise mai mult de 13-14 ani nu cred...ieri, alaltaieri ati auzit si voi de f1 si ati intrat pe site...+ k mai faceti si gura mare...mai bine ati tacea si va-ti vedea de treaba...degeaba anu asta ferrari are un pic mare avantaj fata de mclaren...+ ca ferrari stie sa piarda...si nu face diferente intre piloti...pe cand la mclaren..sa nu mai zic k nu ii frumos...mai bine ati tacea si ati disparea de pe site-ul asta
    0 0
  • @ctlnmihai
    hai sa-ti zic cum sta treaba...in primul rand...massa nu a pierdut nici un titlu...pentru ca el a fost pe 2 in clasament tot timpul...era numai sa castige...puteai sa spui k l-a pierdut ham de ex...nu massa...massa avea numai de castigat...de ex...cum a fost ham acu 2 ani...fiind pe primul loc de cateva curse a piedut titlul in ultima etapa...ala se numeste pierdut...si oricum...1 punct nu este asa mare diferenta intre piloti...de la 10 puncte in sus poti spune k pilotu ala a meritat pe deplin titlul
    0 0
  • ctlnmihai
    @scuderia
    asa se poate spune si despre kimi care in 2007 a castigat titlul datorita unui singur punct.Diferenta in 2008 e k Lewis a fost singur impotriva Fia care l-a ,,faultat"'mai peste tot in timp ce Massa a primit cadou puncte si atunci cand nu merita lucrul acesta
    0 0
  • @neogalaxi
    Tine tot asa prietene! ;) Tot respect pentru adevarati fani , "intelectuali" F1 ! Iar pentru oameni manelisti ca maneaua 0313, mclaren-mercedes , etc mai bine practizati ori cu nea Jiji , Adrian copilu' minune ori cu alt taranoi fara minte! Macar la un site decent din Romania sa ne lasati , hai sa va duceti pe sport.ro si vedeti-va de treaba!
    0 0
  • ctlnmihai
    @jolerto
    *pactizati* nu practiza
    0 0
  • ptr jolerto
    Te anunt ca nu sunt manelist,dar ti-as rupe oasele,cu mare placere.Nu am com nimic la adresa ta pana acum.Ptr mine esti egal cu 0.Si te anunt ca anul asta ii lung si Mclaren castiga si daca stai in cap
    0 0
  • @0313
    Comentariu editat de administrator.

    @BurningFlame: atitudinea ta contravine regulamentului sectiunii de comentarii a site-ului. Revizuieste-ti limbajul pentru a evita excluderea din sectiunea de Formula 1 si de pe Automarket.ro
    0 0
  • @ADMINISTRATOR:
    hai ca esti culmea, adik ala poate sa ameninte cu ruptul oaselor si eu sunt amenintat cu excluderea din concurs pentru niste vorbe mai dure? revizuiti-va voi atitudinea bai!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru