Viitorul echipei Honda se decide pe 23 februarie

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 19.02.2009
Potrivit unor informatii neoficiale, Honda trebuie sa decida viitorul echipei de F1 pana cel tarziu pe 23 februarie.

Publicatia britanica The Guardian sustine, citand surse apropiate situatiei, ca Mercedes a impus echipei Honda un termen limita pentru incheierea unui parteneriat in privinta furnizarii motoarelor.

Astfel, Honda trebuie sa efectueze prima plata pentru motoarele Mercedes cel tarziu pe 23 februarie, iar acest lucru inseamna ca viitorul echipei trebuie clarificat pana la acea data.

Un purtator de cuvant al Honda a confirmat miercuri ca echipa negociaza in prezent cu compania britanica Virgin Group, insa stadiul discutiilor este incert in acest moment. Seful Virgin Group, Richard Branson, este un prieten apropiat al lui Adrian Reynard, unul dintre primii actionari ai echipei British American Racing, care a fost cumparata ulterior de Honda. Se vehiculeaza ca, daca Virgin Group va cumpara Honda, constructorul japonez ar putea chiar sa contribuie financiar la echipa.

O alta alternativa pentru salvarea echipei este predarea team-ului in mainile unui grup condus de CEO-ul Nick Fry si seful Ross Brawn, insa aceasta varianta este mai putin probabila si implica mai multe incertitudini legate de situatia financiara.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru