Virgin Group sugereaza ca nu va cumpara Honda

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 21.02.2009
Richard Branson, patronul Virgin Group, a sugerat ca nu este interesat de achizitionarea echipei Honda, motivul principal fiind costurile ridicate ale participarii in Formula 1.

Honda a confirmat cu numai trei zile in urma ca este in negocieri cu compania Virgin Group pentru vanzarea echipei de F1, dupa ce constructorul japonez s-a retras din competitie la finalul anului trecut.

Desi presa a speculat ca o intelegere intre cele doua parti este destul de probabila, patronul Virgin Group a infirmat interesul companiei sale de a se implica in acest moment in Formula 1.

Richard Branson (foto) a precizat ca Formula 1 trebuie sa aplice cateva schimbari radicale in privinta costurilor si a modului de abordare a problemelor legate de mediul inconjurator inainte de a se implica financiar in Marele Circ.

"Iubesc cursele de Formula 1. Daca Bernie Ecclestone (n.r - seful F1) poate face competitia mai eficienta din punct de vedere al costurilor si daca aceasta competitie poate fi mai curata prin utilizarea unor combustibili ecologici, atunci, la un moment dat, am putea fi interesati sa ne implicam. Cred ca Ecclestone trebuie sa organizeze F1 astfel incat mai ales echipele mici sa faca bani, nu sa piarda.

Orice investitor sensibil in F1 ar vrea sa aiba o dicutie cu Ecclestone pentru a se asigura ca regulile fac sportul mai putin costisitor. Cred ca exista anumite greseli care trebuie corectate inainte de a ne implica in F1", a declarat Branson pentru televiziunea britanica BBC.

Comentariile facute de Branson sugereaza indirect ca Virgin Group nu mai este interesanta in prezent de achizitionarea echipei Honda, fapt ce ar reprezenta o grea lovitura pentru compania-mama din Japonia.

Totusi, Branson a refuzat sa precizeze daca poarta negoicieri cu constructorul nipon. "Daca am fi in negocieri, atunci nu as avea permisiunea sa spun asta, pentru ca ar exista anumite clauze care mi-ar interzice sa vorbesc", a adaugat Branson.

In acest moment, daca Virgin Group nu mai este interesata de Honda, singura alternativa de supravietuire a echipei este predarea acesteia in mainile unui grup condus de CEO-ul Nick Fry si seful Ross Brawn. In acest caz, fondurile team-ului ar urma sa provina de la Honda, din drepturile de comercializare ale Formulei 1 si de la sponsorii ipoteticului nou pilot al echipei, Bruno Senna.

Honda nu a exclus insa posibilitatea de a inchide echipa si de a concedia cei 700 de angajati ai fabricii de la Brackley in cazul in care nu se va gasi o solutie viabila pentru mentinerea echipei in viata.

Via | BBC Sport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru