Volkswagen conditioneaza intrarea in Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 13.01.2010
Volkswagen a confirmat interesul de a concura in Formula 1, insa numai daca regulamentul tehnic va fi stabil si daca nivelul costurilor va continua sa scada.

Volkswagen a dezvaluit lin luna noiembrie a anului trecut ca ia in considerare intrarea in Formula 1 ca furnizor de motoare incepand din sezonul 2012.

La aproape doua luni distanta, constructorul german isi mentine pozitia, insa conditioneaza participarea in competitie de existenta unui regulament tehnic stabil, de scaderea costurilor si de imbunatatirea imaginii competitiei.

"Formula 1 infrunta una dintre cele mai dificile perioade din ultimii ani. Trebuie sa gestioneze acest lucru si cred ca noul presedinte al FIA (n.r - Jean Todt) si echipele vor reusi. Cred ca Formula 1 are nevoie de stabilitate, de o imagine usor diferita si de reducerea costurilor pentru ca producatorii auto sa revina sau sa debuteze in competitie. Dar astfel de lucruri s-au spus de multe ori si stiu ca oamenii potriviti lucreaza la asta", a declarat Kris Nissen , directorul de motorsport al constructorului german, pentru publicatia britanica Autosport.

Sezonul 2009 a fost marcat de numeroase scandaluri politice si sportive care au afectat imaginea Formulei 1 si care au culminat cu retragerea a nu mai putin de trei constructori.

Honda, BMW si Toyota au decis sa paraseasca Formula 1, in timp ce Mercedes si-a intarit pozitia prin achizitionarea echipei Brawn GP.

Pe de alta parte, interesul Volkswagen pentru intrarea in competitie este justificat de intentia FIA de a introduce un motor complet nou in Formula 1 incepand din sezonul 2013, care sa fie totodata mai prietenos cu mediul inconjurator.

In cazul in care va face acest pas, VW va concura in F1 sub un alt brand decat cel al grupului, printre variante fiind Audi, Bentley, SEAT sau Bugatti. "Exista o diferenta intre brandul Volkswagen si grupul Volkswagen. Grupul VW are acum 10 branduri cu imagini diferite. Daca grupul intra in F1 ar trebui sa decida ce brand vor folosi, iar eu personal as alege un alt brand decat Volkswagen. Daca vom intra in F1 se va intampla sub forma "Grupul VW intra in F1" cu orice alt brand. Dar va pot promite ca vor mai trece cel putin doua Raliuri Dakar inainte ca aceasta decizie sa fie luata", a adaugat Nissen, confirmand practic ca germanii au drept tinta sezonul 2013.

In prezent, Ferrari, Mercedes si Renault sunt singurii constructorii din Formula 1, insa ultimii au vandut 75% din actiunile echipei catre fondul de investitii Genii Capital.

Via | Autosport

Comentarii (7)

  • Autoinvitatie
    Sincer,dupa parerea mea, acestia de la VW sunt la fel ca si Nelsinio Piquet Jr care s-a autoinvitat la Campos Meta,asa si astia,nu ii intreaba nimeni nimic,dar ei se autopropun...
    Pe bune acum,crede cineva ca F1 ar duce dorul celor de la VW?
    Poate te mai si trezesti peste cativa ani cu propuneri de introducere in F1 tehnologii utilizate pana acum in industria agrara (vezi TDI) si atunci va fi praf spectacolul si spiritul sportiv (vezi WTCC)
    0 0
  • scuze...
    .......dar mi se pare autonvitatia celor de la VW de a intra in F1 salutara si binevenita,mai ales ca mai sunt doar 4 furnizori de motoare in F1.
    0 0
  • iar incepeti?
    iar o luati de la capat cu tehnologia invechita de pe vw, tdi-ul puturos si alte povesti din astea de copii retarzi. hai totusi sa ne uitam si la motoarele tsi care au dat start-ul politicii de down-size, si poate ati avea habar de tehnologia pe care o detine vw ati stii ca motoru de pe veyron e facut la vw. asa ca hai sa lasam frustrarile deoparte si sa ii lasam in pace sa isi vada de planuri. si app de wtcc te deranjeaza cumva cand cum castiga o masina cu un motor din industria agrara?
    0 0
  • VW F1
    Eu zic ca ar fi cel putin interesant! Si daca Audi a facut istorie la Le Mans cu R10 TDI si cu R15 TDI (acum 20 de ani ar fi fost ceva de neconceput, chiar SF), de ce n-ar incerca VW sa fie primul producator de motoare TDI in F1? Atunci poate i-ar starni pe cei de la PSA sa intre in joc cu un HDI Hybrid! Din partea mea, poa' sa vina si Kia in Formula 1, eventual cu un plug in! Spectacol sa fie. Daca va amintiti, acum vreo 30 de ani erau si monoposturi cu 6 roti in F1, parca Tyrell erau. Prea multe limitari sunt in prezent.
    0 0
  • VAG bate cu pumnu' in masa !
    Ne-am dus dracu daca a ajuns volksVagOn sa faca regulamentul in Formula 1 ! Astia apar ca hienele cand simt slabiciunea ... era de asteptat sa scoata capul de la cutie in perioada asta, ca doar au nas de evreu... ( cuvantul care li se potriveste incepe cu "J", dar e bannat de automarket) ...... ca nu folosesc vw in F1 si folosesc Audi sau Seat e ca si cum ai spune ca n-o sa folosesti intr-un pistol Carpati calibru 7.65 , ci 9 mm ... indiferent ce calibru folosesti, nimeresti tinta aruncandu-l mai degraba, decat tragand inspre ea...
    0 0
  • ....
    ai fi perfect sa intre Volkswagen in Formula 1
    0 0
  • Dakar?
    volksVagOn a avut noroc odata ! "bulan" in limbaj suburban, ca sa inteleaga toata lumea! BMW va castiga in final DAKAR 2010 !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru