Webber: "Am nevoie de victorii pentru a câştiga titlul"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 11.10.2010
Mark Webber consideră că trebuie să obţină cel puţin o victorie în ultimele trei curse ale sezonului pentru a cuceri titlul mondial.

Mark Webber şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul general după locul 2 obţinut duminică în Marele Premiu al Japoniei, având acum un avans de 14 puncte în faţa lui Sebastian Vettel şi Fernando Alonso.

În condiţiile în care ar putea fi egalat la puncte în următoarele două curse chiar dacă termină de două ori pe locul 2, australianul consideră că este vital să obţină o victorie în finalul sezonului pentru a-şi adjudeca primul titlu din carieră.

"Cel mai important lucru este că diferenţa de puncte merge în direcţia potrivită. Trebuie să continui în acest mod. Mai sunt 3 curse şi acesta este un rezultat bun pentru mine. Vettel a meritat victoria, dar 5 dintre noi pot câştiga curse. Trebuie să câştig din nou şi sunt încrezător că pot face asta. Fiabilitatea ar putea juca un rol, întrucât mai sunt 75 de puncte în joc. Aceşti băieţi (n.r - Vettel şi Alonso) au mai puţine puncte, dar sunt încrezător", a declarat pilotul echipei Red Bull la conferinţa de presă de după cursă.

Red Bull Racing a dominat Marele Premiu al Japoniei, stabilind cei mai buni timp în toate sesiunile de antrenamente şi în calificări, motiv pentru care Webber este mulţumit de prestaţia sa, chiar dacă nu a reuşit să câştige.

"A fost o zi foarte bună pentru mine.

Am fost aproape de Vettel în calificări şi am ştiut cât de crucial a fost asta. După aceea, a fost dificil pentru mine să câştig dacă nu aveam un start bun. Am avut ceva noroc când Robert Kubica a rămas fără un pneu (n.r - polonezul l-a depăşit pe Webber la start, dar a abandonat în primele tururi). A fost un final frumos în formaţie. Ne urmăream unul pe altul şi a fost imposibil să mă apropii la mai puţin de o secundă. Sunt foarte mulţumit de cum am pilotat. Vettel a meritat victoria şi nici Alonso nu a pilotat rău", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (17)

  • @daniel popescu
    Stii ceva referitor la faptul ca Martin a spus ca in cel mai rau caz pot sa schimbe cutia fara sa ia penalizare daca au schimbat-o acum. Uite ce zice Whitmarsh in autosport: "It was third gear and probably a dog – but it won't be a problem for the next race," he said. "We've taken the penalty for this weekend so we had a free gearbox change for the next race."
    4 6
  • @mircea
    Daca schimba cutia din nou dupa Suzuka (cea care are defecta treapta 3) o sa fie penalizati din nou.
    4 2
  • @dmd
    nu ii adevarat. Martin si la BBC a spus ca a dupa ce au schimbat la Suzuka mai au un "free change gearbox" pana la Abu Dhaby :) Hai te rod @dmd lasama macar sa sper ca scapa de penalizare :))
    1 4
  • Niculae
    @McLaren_Mircea_1984: Esti offtopic total... plus cunoasterea ta despre regulamentul Formulei 1 este... sa spun politicos inexistenta. Ce spune Martin la BBC este Sci Fi sau poate nici el nu stie regulamentul. Sau poate crede ca in cursa viitoare va abandona Hamilton si atunci da, are voie sa schimbe cutia de viteze fara penalizare :) Uite aici ce spune regulamentul:

    "a) Each driver may use no more than one gearbox for four consecutive Events in which his team competes. Should a driver use a replacement gearbox he will drop five places on the starting grid at that Event and an additional five places each time a further gearbox is used. Any replacement gearbox must be fitted with the same gear ratios that were declared under d) below and will only be required to complete the remainder of the Event in question. Any change to the gear ratios declared under d) below will incur a further five grid place penalty. In either case a new four race sequence may start at the following Event.
    Unless the driver fails to finish the race (see below) the gearbox fitted to the car at the end of the Event must remain in it for three further Events. Any driver who failed to finish the race at the first, second or third of the four Events for reasons which the technical delegate accepts as being beyond the control of the team or driver, may start the following Event with a different gearbox without a penalty being incurred."

    Practic mai sunt 3 curse: Coreea, Brazilia si Emirate. Daca abandoneaza in oricare dintre ele, da, poate schimba cutia de viteze. Daca nu abandoneaza... o sa fie penalizat daca o schimba. Sincer... nu stiu exact daca este mai bine sa abandoneze ca s-o schimbe... sau pur si simplu o schimba si gata ia o penalizare. 5 locuri se pot recupera, dar un abandon... cred ca mai greu.

    Daca are probleme in antrenamente si calificari... astea nu se pun :)
    3 1
  • Niculae
    Modificare: "plus cunoasterea ta despre regulamentul Formulei 1 este" devine "plus cunostintele tale in legatura cu regulamentul Formulei 1 sunt inexistente", suna mult mai frumos si corect :)

    I sooo wish for an Edit button... Soooo fluffy :))))
    3 1
  • @mircea
    Daca problema e doar electronica si se poate remedia atunci nu mai sunt nevoiti sa o schimbe, si scapa de penalizare, dar acum fara suparare, e greu sa-i mai ia cineva titlul la RBR la cat de eficienta e masina.
    3 0
  • Niculae
    Ce spune mai sus Withmarsh... este urat :) Nu se refera la un gearbox nou... adica o cutie de viteze noua. Dar au voie sa modifice dupa P2 la cursa din Coreea, bucati sau parti din cutia de viteze stricata sub observatia celor de la FIA. Doar odata si numai dupa P2. Asta inseamna indirect ca problema nu este electronica ci mecanica.

    Alineatul d acelasi paragraf ca ce am citat eu mai sus spune exact acest lucru.
    3 0
  • @Niculae
    Nu vezi ca nici pe tine nici pe NeoGalaxy nu va bag in seama??? Martin nu ar fi atat de ridicol sa nu stie regulamentu si portile care pot fi interpretate sau speculate.
    1 3
  • ctlnmihai
    Mclaren_Mircea_1984
    Ai dreptate Hamilton nu va fi penalizat dacă va schimba din nou cutia de viteze.. a fost pe un site de F1 această ştire
    1 4
  • ctlnmihai
    Webber
    Baftă Webber
    1 3
  • @Mircea
    Noi te intelgem ca esti disperat... Dar chiar asa... Nu inteleg ce rost are comentariu tau la un subiect despre Webber? Esti total off-topic! In cazul in care n-ai observat sunt atatea subiecte despre Hamilton si McLaren sau poti comenta acel subiect la pagina cu rezultatele cursei.
    Si pe viitor incearca sa nu mai injuri... pentru ca asta nu-l face pe Ham-Ham campion.
    Respecta topicul!
    4 1
  • @ctlnmihai
    In regulamentul FIA nu se specifica nimic despre posibilitatea de a evita penalizarea daca suntem in ultimele X curse ale anului? Pe ce site a fost stirea respectiva si ce explicatie au adus?
    3 1
  • Niculae
    Imi pare rau sa va dezamagesc... dar Martin Whitmarsh spune altceva aici: "“Lewis did a great job, consistently closing the gap to the car in front before encountering a gearbox problem towards the end of the race. Initial analysis suggests this was a dog-ring failure, that lost Lewis third gear. As a result, Lewis drove brilliantly, adapting his technique to race to the flag in fourth gear and above. We’re confident it can be resolved for Korea without incurring a five-place grid penalty."

    Traducerea exacta inseamna nu ca nu vor fi penalizati ci ca spera s-o rezolve comform alineatului 28.6, paragraful d, din regulamentul tehnic FIA. Adica exact ce am spus eu mai sus. Si da ce am spus eu scrie pe mai multe site-uri de profil pentru ca si baietii de acolo stiu regulamentul.

    Aici gasiti citatu: "http://www.f1technical.net/news/15532"

    P.S. Poti sa ignori pe cine vrei, comic este ca-ti ignori propria gandire in primul rand si dupa aia pe altii. Puteai sa cauti singur sa te informezi... nu trebuie sa crezi orbeste tot ce spune Withmarsh sau altii (me included here).
    4 0
  • ctlnmihai
    Daniel Popescu
    nu-mi aduc aminte..dar ştiu ce-am citit...oricum vedem peste 2 săptămâni ce şi cum..oricum nu prea mai contează acum..că va fi sau nu penalizat lewis nu mai este în cărţi pentru titlu mondial la piloţi :)
    1 1
  • ctlnmihai
    Daniel Popescu
    http://www.manipef1.com/news/articles/11634/
    0 1
  • @ctlnmihai
    Multumesc pentru link. Foarte ciudat, avand in vedere ca Whitmarsh nu pare sa stie de chestia asta dupa declaratiile pe care le-a dat :)
    0 0
  • ctlnmihai
    admin
    probabil că schimbarea regulamentului aşa de des i-a confuzat şi pe patronii de echipă..sunt şi ei oameni nu-i aşa?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru