Webber castiga magistral cursa de la Nurburgring!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 12.07.2009
Mark Webber a obtinut prima victorie din cariera dupa o cursa in care a fost nevoit sa suporte o penalizare ca urmare a unui acrosaj cu Rubens Barrichello.

Chiar daca ploaia nu si-a facut aparitia, Marele Premiu al Germaniei a oferit suficient de mult spectacol pe circuit pentru a-i tine in priza pe fanii Formulei 1.

Red Bull Racing a confirmat perioada excelenta prin care trece, iar Mark Webber si Sebastian Vettel au semnat a treia dubla a echipei in acest sezon. Webber si-a adjudecat victoria desi cursa sa parea compromisa dupa ce a fost penalizat cu un drive-through ca urmare a unui acrosaj cu Rubens Barrichello.

Podiumul a fost completat de Felipe Massa, care a obtinut aceasta performanta in urma unei strategii care a constat intr-un prim stint foarte lung. Acelasi lucru este valabil si pentru Nico Rosberg, care a terminat cursa pe un nesperat loc 4.

Brawn GP a fost nevoita sa se multumeasca doar cu locurile 5 si, respectiv, 6, Jenson Button si Rubens Barrichello fiind tradati de strategia echipei cu 3 opriri la boxe. De altfel, britanicii au fost singurii care au optat pentru o astfel de strategie, toate celelalte echipe otand pentru cate doua opriri. Fernando Alonso a revenit in puncte dupa o pauza de cateva curse, obtinand in final locul 7, in timp ce ultimul punct pus in joc i-a revenit lui Heikki Kovalainen.

Coechipierul sau, Lewis Hamilton, a avut ocazia sa faca o cursa mare, insa in momentul in care a ocupat primul loc in primul viraj al cursei a suferit o pana, fiind nevoit sa intre la boxe. In cele din urma, britanicul a terminat in coada plutonului.

Adrian Sutil a fost la cateva minute de cel mai bun rezultat al carierei si primele puncte pentru Force India, insa germanul a fost nevoit sa abandoneze in urma unui incident de pista cu Kimi Raikkonen in momentul incare iesea de la boxe dupa ce ocupase pentru multe tururi locul 2.

FILMUL CURSEI

WEBBER NU A STIUT SA PIARDA

Startul Marelui Premiu al Germaniei a fost unul dintre cele mai palpitante din prima jumatate a sezonului. Webber a ratat partial startul, iar Barrichello s-a infiltrat spre prima pozitie, moment in care australianul a comis un gest nesportiv si a virat brusc spre partea dreapta a pistei, lovindu-l pe pilotul echipei Brawn GP. Cei doi au fost capabili sa continue nestingheriti, Barrichello reusind sa se impuna in fata australianului, insa din spate a sosit pe neasteptate Hamilton, care a beneficiat de un start fulminat datorita sistemului KERS.

HAMILTON, DE LA EXTAZ SI AGONIE IN 3 SECUNDE

Campionul mondial a reusit pentru o fractiune de secunda sa ia fata celor doi piloti, insa a iesit foarte larg in primul viraj si a pierdut conducerea cursei. Peste numai cateva secunde, monopostul britanicului a suferit o pana la unul dintre pneurile spate, motivele incidentului fiind neclare.

Astfel, dupa ce a avut ocazia sa fie primul loc, Hamilton a intrat la boxe pentru a schimba pneurile si a iesit pe pista pe ultimul loc, la un tur in spatele liderului Barrichello.

La randul sau, Kovalainen s-a infiltrat pe locul 3 al clasamentului, beneficiind de sistemul KERS, la fel ca si Massa. Brazilianul s-a instalat pe locul 4, in fata lui Button, insa superioritatea monopostului Brawn GP si-a spus cuvantul, iar britanicul a urcat rapid pe locul 4.

In spate, Vettel s-a mentinut pe locul 6, in fata lui Raikkonen, Sutil si Rosberg. In turul 12, comisarii de cursa au decis sa il penalizeze pe Webber cu un drive-through pentru incidentul din startul cursei cu Barrichello, ratand astfel ocazia sa il depaseasca pe brazilian la prima oprire la boxe.

WEBBER, PENALIZARE FARA EFECT

Button a fost primul pilot care a intrat la boxe, efectuand o realimentare rapida care a sugerat o strategie cu trei opriri la boxe. Strategia englezului nu a fost eficienta, mai ales ca a iesit pe circuit in a doua jumatate a plutonului, pierzand foarte mult timp din cazua pilotilor din fata sa. In turul 15, Webber si Barrichello au intrat simultan la boxe, insa australianul doar pentru a-si ispasi penalizarea, efectuand realimentarea cateva tururi mai tarziu.

Duelul de la distanta dintre Barrichello si Webber urma sa fie decisiv pentru stabilirea invingatorului. Barrichello a fost blocat pentru multe tururi in spatele lui Massa, care nu efectuase inca prima oprire la boxe, iar Webber concura cateva pozitii mai jos la 10 secunde in spatele sau. In contextul in care brazilianul adoptase o strategie cu o oprire in plus fata de rivalul sau, Webber pornea totusi ca favorit la victorie.

SUTIL, "IMBRANCIT" DECISIV DE RAIKKONEN

Intre timp, profitand de intrarile celorlalti la boxe si de strategia cu mult cosmbustibil la inceputul cursei, Sutil a ajuns pana pe locul 2 al cursei, fiind fara indoiala la cea mai buna cursa din cariera sa. Germanul a intrat la boxe la jumatatea cursei, insa la iesirea de la standuri si-a intersectat traiectoria cu cea a lui Raikkonen.

Finlandezul a dat semne ca incearca sa evite un contact, insa pneul fata dreapta al monopostului Ferrari a lovit partea frontala a monopostului lui Sutil. Aripa fata a monopostului Force India a fost partial distrusa, iar Sutil a fost nevoit sa intre din nou la boxe, iesind pe circuit pe locul 17. Tanarul pilot german a ratat din nou ocazia sa obtina o performanta majora, iar pilotul care i-a stat in cale a fost tot Raikkonen, acelasi care i-a provocat abandonul in Marele Premiu al statului Monaco cand concura pe locul 4.

WEBBER, MARS TRIUMFAL SPRE VICTORIE

Turul 32 a consemnat a doua oprire la boxe pentru Barrichello, insa mecanicii au intampinat probleme in timpul realimentarii si i-au transmis brazilianul ca nu au putut sa ii schimbe strategia intr-una cu doua opriri.

Astfel, Webber a preluat conducerea cursei si se indrepta spre victorie, intrucat atat el cat si Barrichello urmau sa mai efectueze cate o oprire la boxe. De asemenea, Button a urmat aceeasi strategie ca si coechipierul sau, iar Vettel a urcat pe locul al clasamentului, profiland astfel o dubla pentru Red Bull.

In turul 37, Raikkonen a fost nevoit sa abandoneze din cauza unor probleme tehnice la motor, reusind totusi sa aduca monopostul in garajul Ferrari.

De asemenea, strategia abordata i-a permis lui Massa sa ajunga pe locul 3, acelasi lucru fiind valabil si in cazul lui Rosberg, ajuns pe un excelent loc 4. Abia in spatele celor doi se regasesc Barrichello si Button, astfel ca Red Bull avea ocazie sa micsoreze diferenta in clasamentul constructorilor. Cei doi piloti ai echipei Brawn GP au concurat foarte aproape unul de celalalt in ultimele tururi, Button oferind spectacol prin incalzirea pneurilor chiar in timpul cursei, evitand totdata sa isi atace coechipierul. Cei doi piloti au intrat la boxe unul dupa celalalt, iar Button l-a depasit pe Barrichello in urma acestor opriri, instalandu-se pe locul 5.

Ultimele tururi ale cursei au fost animate de Fernando Alonso, care a incercat din rasputeri sa il depaseasca pe Barrichello. Chiar daca cu aceasta ocazie a realizat si cel mai rapid tur al cursei, 1:33.365, spaniolul s-a multumit in cele din urma cu locul 7. Singurele abandonuri ale cursei au fost trecute in dreptul lui Kimi Raikkonen si Sebastien Bourdais, ultimul fiind sub spectrul de a fi concurat in ultimul Mare Premiu, potrivit speculatiilor urmand sa fie inlocuit la Toro Rosso de Jaime Alguersuari.

Clasamentul complet al cursei este disponibil aici.

In urma acestor rezultate, Jenson Button ramane liderul clasamentului general cu 68 puncte, insa Sebastian vettel s-a apropiat la 21 de puncte, acumuland 47 de puncte. Mark Webber este la numai un punct si jumatate de coechipierul sau, in timp ce Rubens Barrichello ocupa locul 4 cu 44 de puncte. Clasamentul complet al pilotilor este disponibil aici.

In clasamentul constructorilor, Brawn GP ramane lider cu 112 puncte, insa Red Bull s-a apropiat la 92.5 puncte. Situatia completa a clasamentului este disponibila aici.

Comentarii (38)

  • NeoGalaxy
    @Germania
    Sincere felicitari pentru Mark, bravo echipei Red Bull si mai ales bravo Felipe. Ti-ai jucat bine cursa si avem un podium :))) Oricum le doresc celor de la McLaren ca toate cursele viitoare sa fie ca acesta, super masina si super piloti! LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL :)))) Mi-ar fi si rusine sa fiu fan McLaren zilele astea :))))
    0 0
  • @mark
    good job mark, good job sebastian, good job FELIPEEEE....superba cursa..incredibila masina red bull, chiar nu ma asteptam sa vad asa ceva dupa acea penalizare..oricum nu mai conteaza nimic...s-au apropiat mult de brawn gp si la piloti si la constructori...EXCELENT
    0 0
  • Red Bull
    Red Bull precis cu o foarte buna strategie,Brawn in usoara scadere,Alonso,o cursa spectaculoasa:)
    0 0
  • hahahha bine zis neo
    cursa magistrala facuta de felipe cu o masina slaba...mai slaba decat mclaren dupa calificari care s-a facut din nou de ras cu hamilton copilul rasfatat....din nou i-a dat clasa kova.@papagalii acum sa va aud ce mai aveti de spus....

    PS. Superba victorie din partea celor de la redbull.....webber a tipat ca un copil mic :D
    0 0
  • Pt Papagali
    Stai linistit ca mie ca FAN MCLAREN nu mi-e rusine. Pur si simplu anul asta este al lui Brawn si Red Bull. Mclaren au o masina slaba si mai au si "noroc". Personal nu vad mare diferenta intre locul 4 si 6, locul care conteaza este primul.
    0 0
  • s-a vazut din nou cat de slabi sunt cei de la brawn cand pista nu este destul de calda pt pneurile lor......si inca ceva odata cu aceasta cursa cred ca s-a decis viitorul lui kimi care cel mai probabil va parasi echipa la anul urmand sa aleaga o alta echipa sau sa se indrepte spre WRC unde va participa peste 3 saptamani.......il astept pe LOEB in f1 :D
    0 0
  • brawn
    nu stiu cat de buna a fost strategia red bull dar sigur a fost proasta cea brawnGP si au avut din nou problema cu cauciucurile. strategie buna a avut massa
    0 0
  • Comentatorii Blestemati
    Acesti penibili de comentatori sunt in plus si blestemati: ei defiecare data cand lauda un pilot..in urmatoarele 3-4 tururi au probleme...azi l-au laudat pe sutil inainte de intrarea la boxe...sutil in sus, sutil in jos...la iesire a avut acea coliziune...dupaceea au inceput sa vorbeasca despre kimi...cu contracte cu alte chestii...dupa 2-3 tururi a abandonat...apoi au inceput sa il laude pe massa...cand am auzit am pus tv-ul pe mute:))...si nu sunt doar astea...anul trecut la monaco...il laudau pe sutil..primele puncte pentru force india etc...dupa cateva ture a intrat kimi in el...la marele premiu al ungariei de anu trecut in ultimele 5 tururi il laudau pe massa...victorie incredibila, massa in sus massa in jos..dupa 2 tururi a abandonat...acestia sunt blestemati...nu mai au ce comenta...tot stau si ma intreb oare ei nu citesc nicaieri pe site-urile de f1 din romania k nici un fan al f1 nu ii suporta...nush dc nu isi dau dracu demisia...penibili....si asta pe langa comentariile ca "pixu"...PENIBILI
    0 0
  • rayn380
    No Comment - Neo
    Neo, tu in afara sa jignesti pe altii, chiar nu sti ce scri.....Bag mana-n foc ca esti un copil singur la parinti si foarte rasfatat si in acelasi timp foarte frustrat care se crede buricul pamantului. On: A fost ziua lui weber, n-ai ce comenta. In schimb de la Kimi, nu ma asteptam sa fie asa de rau incat sa-l scoata pe saracul sutil si asta a doua oara, practic nu poate accepta ca unul ca sutil sa fie in fata lui....putea naiba sa il lase sa treaca, ca oricum era in fata lui, but whatever....se pare ca nimanui nu-i place sa piarda si mai ales sa accepte alte realitati decat cele care exista in prezent

    PS Ma astept la o replica foarte aprinsa din partea lui mr. neo la adresa mea, fiindca pur si simplu nu se poate abtine daca nu este el no. 1 in a jigni useri, oameni in genere sau piloti sau mai stie el pe cine nu-i scapa
    0 0
  • cobra
    Dupa ce Kimi a adus un titlu acum e indepartat, nu mai este bun. Intr-un fel isi merita soarta daca a ales o echipa de macaronari. Se vede de la o posta ca filip este favorizat.
    0 0
  • @rayn380
    kimi nu a avut absolut nici o vina...pilotul care iasa de la boxe ar trebuii sa cedeze...incidentul de anu trecut dintre massa si bourdais cum a fost..identic...bourdais a iesit de la boxe si la acrosat pe massa...iar apoi a fost penalizat
    0 0
  • @darko
    frate ai dreptate...a adus un titlu...dar nu am nimic cu kimi...pentru mine este pilotul nr 1...dar anul trecut ce a facut?...doar 2 victorii cu o masina campioana mondiala...normal k este favorizat felipe care anu trecut a castigat 6 curse...+ k cele despre care vorbesc penibilii de comentatori cu kimi la toyota sau la brawn sunt niste simple speculatii
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Kimi
    Astazi a gresit, pentru ca nu s-a uitat sa vada ce face Adrian, desi amandoi au cam urmat aceasi traiectorie. Dar greseala este a lui Kimi pentru ca el era un pic in spate si evident, putea sa-l vada pe Adrian. Imi pare rau si de Kimi dar Adrian merita sa ia macar 1 pct. Macar. Pacat.

    @rayn380 Scuze ca-ti spun dar nu jignesc pe nimeni. DRAKo, Ctlnmihai si alti fani McLaren nu fac decat sa imi jigneasca echipa favorita cu fiecare post al lor. La inceput am incercat sa ii inteleg, dar evident, ei nu stiu altceva. Este chiar pacat sa nu-i lovesti unde ii doare. Nu este ca si cum, este un comportament violent sau altceva. Pur si simplu au intins coarda mult si nu-si dau seama ca au gresit. Macar scuze daca si-ar cere si tot ar fi ceva. Sincer, nu cred ca intelegi problema lor.
    0 0
  • @TVR
    Cretinii aia 2 de la TVR au atins apogeul prostiei inculte:)) Nu se poate asa ceva fratilor! Ba ca este tatal lui Kimi , ba al lui Vettel , incredibil! Ii confunda pe Button cu Barrichelo , pe Alonso cu Piquet , pe Webber cu Buemi , extraordinar! Dobitocul ala de Miki ii cerea celuilalt sa-i traduca ce a vorbit hamilton cu echipa iar papagalul ala nu cred ca era in studio , a motivat ca nu a inteles ce s-a discutat . Jenant! Distrusi! in rest , ce pot sa spun : SUPER MARK! SUPER RBR! Nu stiu cun a ajuns Peliffe pe 3:)) Se mai vad si minuni iata! Speram ca a fost o intamplare . Iii urez lui Peliffe sa aibe soarta lui Kimi cursa viitoare:)) Sa auzim de bine!:)
    0 0
  • care e diferenta - Drako
    Care e diferentz ca Massa e favorit si nu Kimi??
    0 0
  • @admin
    sutil nu a abandonat...doar a trecut pe la boxe sa schimbe eleronul...si nu stiu cati au observat asta dar hamilton si-a taiat cauciucul exact la start pe linia dreapta cand l-a depasit pe webber...chiar in eleronul fata al acestuia
    0 0
  • NeoGalaxy
    Eu nu fac decat sa-ti deschid ochii! Nu te inteleg, cum poti fi fan felipe? Cum poate cineva sa fie fan felipe? Nu are nici macar un nume cu rezonanta. Ce nume e ala: felipe? Incearca sa-ti spui de cateva ori "sunt fan felipe, sunt fan felipe" si inregistreaza-te. Apoi asculta inregistrarea si o sa-mi dai dreptate! Nu te grabi sa-mi raspunzi pt ca ma uit la Turul Frantei. O zi buna FANILOR MCLAREN!
    0 0
  • @darko
    ba baiatu dar u ce treaba ai cu numele de felipe...nu esti obligat sa te uiti la f1 si mai putin la felipe...ce numele tau suna mai fain???...mai nu te mai da fan mclaren...nu stiu cum nu iti este rusine...si eu sunt fan massa...admir 3 piloti din f1 in acest moment...massa, kimi si vettel...in rest nu ma intereseaza nimeni...mai bine ai tacea...cu echipa favorita...lewis= holongar si kova= ajutor de holongar...mai bine ai tacea
    0 0
  • Drako -----> minte=0 (zero)
    Mai bine taci si inghite....
    0 0
  • spectacol in crestere
    Bravo Webber, un pilot bun care abea dupa ani are, ca si Button, o masina buna. Ma bucur pentru Alonso care a contribuit din plin la spectacol si ma bucur ca masina este din ce in ce mai buna. La fel ca si anul trecut se anunta o ultima jumatate de sezon buna pentru Alonso si Renault.
    0 0
  • drako
    la ce te uiti tu frate la Le Tour ca nu cred ca intelegi nimic din ce se intampla pe sosea.....probabil te uiti dupa monumente, copaci si pietre pe margine
    0 0
  • deja devine jenant ...
    niste ban-uri ar fi binevenite !
    0 0
  • postari
    spatiu impropriu unui dialog decent.Sunt multe post-uri suburbane si e imposibil sa nu le vezi.Fair-play-ul e o "meserie" grea.Admin. sunt insa responsabili.
    0 0
  • @DRAKo
    A fost la echipa de Curry si nu a putut sa faca nimic , la primul an la macaronari a castigat CM! Pe asta sa nu uiti niciodata! Cat de spre eroul tau Hamilton ...=)))
    0 0
  • Bravooooo Mark
    Si-a facut wekendul,pole si victorie ..aqm se pote opera linistit..pt extractie tija..sau deja a facuto..e un pilot bun ,,da la start o festeleste ..ca si Kimi&Sutil:(
    Ne pregatim de ceardash si gulash;)) Ungaria pt cine nu stie si cunoaste:))!!!!!
    0 0
  • FAN McLaren
    Sunt mare fan McLaren si nu mi-e rusine !! In schimb mi-ar fi rusine sa fiu cel din spatele utilizatorului "Neo" care este prescurtarea de la neobrazare !
    0 0
  • NeoGalaxy
    @hakkinen
    Sa-ti fie rusine ca nici macar nu ai fost in stare ai un user al tau si folosesti numele unui campion din Formula 1. Si se vede cat de mult il respecti daca nici macar nu ai fost in stare sa-l scrii cu litera mare. Deh... ce stii tu despre respect, ai obrazul prea gros, cetatene.
    0 0
  • ....
    Bravo FELIPE. A demonstrat, inca o data ca isi merita locul in echipa.
    0 0
  • Kimi
    Eu una citesc des site-urile de afara, si nu am vazut nicaieri ca KIMi ar pleca, sunt pure speculatii. Anul trecut dupa ce au fost atatea speculatii dupa cca 1 luna si-a prelungit contractul la ferrari. Asa ca..... avem kimi si anul viitor la ferrari.
    0 0
  • ....
    nici nu se putea altfel...toti fanii ferrari sunt super incantati de podiumul adus de massa ..fratilor ati uitat de cursa de la monaco????kimi a adus un podium inaintea lui massa si mai ales masina era mai slaba atunci dar na... in opinia multora kimi raikkonen e doar un betiv care a ajuns in F1 din intamplare,de ce am lua in calcul rezultatele lui cand e clar ca massa e mult mai frumos,mai talentat,mai destept...
    0 0
  • NeoGalaxy
    @alee
    Noi, fanii Ferrari ne bucuram de fiecare punct adus de piloti, oricare dintre ei. Cand sunt amandoi in puncte ne bucuram si mai mult.

    Iar zvonurile astea, da sunt stresante. Si pentru Kimi si pentru echipa. Jurnalistii astia in goana dupa rating, scriu tampenii cu carul, uitand ca pana la urma Ferrari si Kimi pot sa rezolve problem fara ajutorul celor din presa. Daca Kimi vrea sa plece sau Ferrari vrea sa-l concedieze sigura exista alte cai de a face asta. Oricum presa nu si-ar da seama nici dupa ce s-ar intampla. Luca Di a spus ca Kimi va pilota pentru Ferrari si in 2010 si ca are incredere in el, ceea ce probabil spune cam totul.

    Eu sunt un pic dezamagit de greseala lui Kimi cu Adrian pentru ca... se putea evita. Pacat de amandoi, ambii aveau sansa unor puncte frumoase.
    0 0
  • @alee
    La Monaco, Kimi a plecat de pe 2 si a terminat pe 3, pe un circuit unde este aproape imposibil de depasit. In Germania, Felipe a plecat de pe 8 si a terminat pe 3, pe un circuit normal unde depasirile sunt mult mai usoare decat la Monaco. In opinia mea Kimi e un pilot foarte bun (nu degeaba are un titlu mondial) dar parca si-a pierdut din stralucire. Cei care spun ca Ferrari il favorizeaza pe Felipe in defavoarea lui Kimi, nu stiu ce vorbesc. Cel putin in momentul asta Ferrari nu are de ce sa favorizeze pe cineva, pt ca ambii sunt prea departe de varful clasamentului. In alta ordine de idei, toti suntem subiectivi, e normal ca oamenii sa se bucure mai ales ca marea majoritate a fanilor Ferrari il simpatizeaza mai mult pe Felipe decat pe Kimi. My opinion.
    0 0
  • mai oameni buni !
    Toti o dat in sus si in jos cu favorit e ala sau celalalt la Ferrari, dar nimeni nu vede ca la Ferrari s-a reusit prima cursa corecta din punct de vedere tactic. Stiind ca au KERS si asta ajuta la start pe linia de la Nurgurgring, au pornit cu masini grele. Dupa aia tot KERS i-a ajutat sa nu poata fi depasiti. Astfel Felipe a tinut in spate pe Vettel si ceilalti facand posibila revenirea lui Weber dupa penalizare. Weber ar trebui sa dea o bere lui Felipe. Lewis a ratat startul tot pe mana KERS-ului. dupa care a navigat in ridicol. Kimi si Sutil au avut ghinion iar ce zic mascaricii de la TVR este jalnic. Conducerea TVR nu poate fi trasa de maneca? La precursa l-au adus pe Ponta sa arate ca sunt sprijiniti dar sunt de fapt nesimtiti dovada ca nu au bagat in seama nici initiativa aia cu TOPGEAR.
    Brownii ar trebui sa-si cumpere un vraci sa puna de niste vraji sa fie cald in ziua curselor altfel ii ia si Ferrari.
    0 0
  • comentatorii !?!
    credeam ca sunt singurul nemultumit de comentarii. Se pare ca m-am inselat,
    In timpul cursei ei povestesc de hoteluri si de ce peisaj frumos au nemtii.
    Pe noi ne intereseaza cursa !!!
    0 0
  • naspa comentatori
    m-am uitat si eu pe TVR si imi pare rau o sa ma uit din nou pe RTL
    0 0
  • @admin
    tu nu citesti comentarile?:P:))...deci putem sa injuram cat vrem...am spus mai sus ca sutil nu a abamdonat astazi dupa contactul cu raikkonen...a intrat la boxe pentru schimbarea nasului...dar vad k tot degeaba zic
    0 0
  • ctlnmihai
    Webber castiga magistral cursa de la Nurburgring!
    Felicitari Mark Webber si pot sa spun ca putini piloti au reusit sa castige o cursa
    dupa un drive through ..cat espre Red Bull cred ca are in momentul asta cel mai bun monopost tinand cont ca reusesc sa se califice pe primele locuri pe grila de start cu o cantitate mare de combustibil
    0 0
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    Mie mi-ar fi rusine sa fiu ca tine :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru