Webber: "M-ar fi ajutat un ordin de echipă"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 08.11.2010
Mark Webber a admis că ar fi fost avantajat în lupta pentru titlu cu Fernando Alonso dacă Sebastian Vettel i-ar fi cedat victoria în Marele Premiu al Braziliei.

Sebastian Vettel a câştigat fără emoţii Marele Premiu al Braziliei, în timp ce coechipierul său Mark Webber a obţinut locul 2 în faţa lui Fernando Alonso.

Pe tot parcursul cursei, principalul punct de reper a fost dacă Red Bull va implementa ordine de echipă, ceea ce i-ar fi permis lui Webber să se apropie la un singur punct de Alonso în clasamentul general, spre deosebire de cele 8 care îi separa în acest moment. Totuşi, australianul susţine că accepta decizia luată de echipă, deşi admite că l-ar fi ajutat să câştige la Interlagos.

"M-ar fi ajutat, dar nu aceasta este filosofia echipei. Vettel a pilotat bine pentru victorie şi aşa au decurs lucrurile. Echipa luptă pentru poziţie într-o manieră sportivă şi aşa stau lucrurile. Alonso a obţinut câteva puncte la Hockenheim (n.r - prin ordine de echipă), iar asta s-a întâmplat în trecut şi se va întâmpla în viitor. Fiecare are păreri diferite despre acest lucru. Încă am o şansă bună şi voi merge în Abu Dhabi să dau tot ce pot", a declarat australianul.

În cazul în care ordinea Vettel - Webber - Alonso se va menţine şi în Abu Dhabi, pilotul Scuderiei Ferrari ar cuceri titlul.

Pentru ca trofeul să-i revină lui Webber, Vettel ar trebui să-i cedeze poziţia, însă Webber nu este convins că aşa vor sta lucrurile. "Depinde de cum stau lucrurile în ultimul tur", a precizat el în cadrul conferinţei de presă când a fost întrebat dacă va fi sprijinit de Vettel în ultima cursa.

Via | FIA

Comentarii (5)

  • Webber
    Daca Vettel s-ar fi aflat in situatia lui Webber sunt convins ca ieri, inaintea trecerii liniei de sosire echipa ar fi reactionat.Este evident pentru oricine ca Vettel este preferatul echipei.Vettel a fost mai rapid insa e si mai necopt, cu multe greseli pe parcursul anului.Constanta lui Webber merita o sansa.
    20 3
  • vettel
    necopt si tanar dar cu siguranta un viitor campion. webber e batran si cu siguranta daca va iesi campion va fi ultimul si primul in acelasi timp. webber cu siguranta nu se va regasi la anu in echipa redbull. redbull si-a construit monopostul in jurul lui vettel. el e campionul nu webber.
    9 7
  • Constanta lui Webber merita o sansa...
    ...dar nu o va primi.si oricum e prea tarziu,nu vor mai reusi sa-l depaseasca pe alonso,trebuia facuta rocada in brazilia.
    11 1
  • RedBull
    Cred ca oricare dintre noi daca era in pantofii lui Horner ar fi dat ordin de echipa , si Webber era la doar 1 punct in spatele lui Alonso , sansele fiind 51% Webber 49% Alonso , avand in vedere situatia motoarelor .

    Dar vor pierde titlul cel mai important pe mana lor .

    C'est la vie!
    9 0
  • Alyxander
    webber
    Din cate stiu eu, Webber a semnat deja contractul cu RedBull pt sezonul urmator.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru