Webber, mândru că a intrat în clubul select condus de Senna

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 17.05.2010
Mark Webber este încântat să facă parte din clubul select al piloţilor care au câştigat la Monaco, iar Sebastian Vettel crede că a obţinut cel mai bun rezultat posibil.

Mark Webber a câştigat Marele Premiu al statului Monaco la capătul unei curse în care a fost lider din primul până în ultimul tur.

Australianul a ajuns astfel la două victorii consecutive şi se alătura grupului select de piloţi care au triumfat pe străzile Principatului Monaco, cel mai titrat dintre aceştia fiind Ayrton Senna, care deţine recordul cu cele 6 victorii ale sale.

"Este o zi specială, presupun că este cea mai bună zi din viaţa mea. Ca pilot de Formula 1 speri să câştigi curse şi dacă ai de ales atunci acesta este un eveniment foarte, foarte special pentru orice pilot. Este foarte special să mă alătur lui Ayrton Senna şi altor piloţi asemenea. Este senzaţional să câştig 50 de puncte în ultimele două curse, dar mai este mult până la capăt. Urmează curse pe circuite în condiţii foarte diferite şi va fi incitant", a declarat pilotul echipei Red Bull în cadrul unui comunicat de presă.

Coechipierul său Sebastian Vettel a ocupat poziţia a doua după ce l-a depăşit la start pe Robert Kubica, însă susţine că nu a încercat un atac la adresa lui Webber din cauza riscurilor şi a şanselor minime de depăşire.

"Cred că am obţinut rezultatul optim plecând de pe locul 3 pe grila, în mod normal este greu să depăşeşti, aşa că locul 2 este bun.

Am avut o accelerare bună la start şi am fost capabil să intru pe interior şi să intru primul în viraj în faţa lui Kubica, iar asta a fost crucial. Nu avea niciun rost să-l ajung din urmă pe Webber, întrucât depăşirile sunt foarte dificile aici", a precizat germanul.

În urma dublei reazalite în Monaco, Webber şi Vettel îşi împart prima poziţie în clasament cu câte 78 de puncte, în timp ce Red Bull a preluat conducerea în clasamentul constructorilor cu 156 de puncte.

Via | Red Bull Racing

Comentarii (1)

  • Red Bull
    Bine Mark, bine Sebastian
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru