Webber: "Obiectivul este să câştig în Abu Dhabi"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 13.11.2010
Mark Webber speră să câştige Marele Premiu din Abu Dhabi pentru a nu avea nevoie de ajutorul lui Sebastian Vettel pentru a câştiga titlul mondial.

Marele Premiu din Abu Dhabi este dominat de strategia pe care o va adopta Red Bull Racing în cazul în care ordinea în cursă va fi Sebastian Vettel - Mark Webber - Fernando Alonso.

Se anticipează ca, cu sau fără ordine de echipă, Vettel îi va ceda victoria coechipierului său pentru ca titlul să nu ajungă în posesia lui Alonso. Totuşi, Webber susţine că principalul său obiectiv este să câştige cursa din Abu Dhabi pentru ca astfel de speculaţii să nu aibă loc.

"Toată lumea se gândeşte la poziţii. Dar cum ar fi să conduc cursa? Aceasta este tactica mea, încerc să câştig cursa pentru a nu exista discuţii. Dar dacă Alonso va fi pe 2, tot el va fi campion", a declarat el pentru site-ul oficial al Formulei 1.

Pe de altă parte, australianul a admis că va trebui să-l depăşească pe Vettel dacă germanul va fi lider şi admite că evitarea unei coliziuni precum cea din Marele Premiu al Turciei este vitală.

"Va trebui să îl depăşesc pe Vettel. Evident, nu vrem să avem o nouă situaţie precum cea din Turcia, nu-i aşa? Aşa cum am spus, cea mai bună situaţie este să conduc întreaga cursă şi să câştig.

Şi dacă nu va fi aşa vom vedea. Este o cursă lungă şi motoarele sunt la limită", a adăugat el.

Posibilitatea ca Vettel să obţină pole position-ul este foarte mare pe baza rezultatelor din acest sezon, însă Webber susţine că nu a luat încă o decizie dacă va discuta cu coechipierul său strategia de cursă în cazul în care ordinea pe grila de start va fi Vettel - Webber. "Nu ştiu (n.r - dacă voi discuta cu Vettel). Să aşteptăm până după calificări. Dacă voi fi în pole position nu prea vom avea ce să discutăm. Dacă Vettel va fi în frunte, poate!", a mai precizat el.

Via | Formula1

Comentarii (4)

  • Webber-Vettel, Alonso-Hamilton
    cei slabi de inima mai bine sa nu se uite la cursa:)...o sa fie distractiv cu 4 piloti implicinduse indirect in lupta pt titlu...pe deoparte Vettel posibil va incerca sa-l ajute pe Webber, iar pe de alta parte Hamilton impreuna cu Alonso, o sa incurce socotelile celor de la Red Bull,.. asa dar, prigatiti sampania la rece, orcine ar cistiga merita sa sarbatorim campionul...pina la urma ii un sport .
    8 2
  • pacpac
    aa
    cred ca o sa fie un abandoneze unul dintre cei 4
    3 2
  • `
    ce gunoi de om. daca plec din pole nu am ce discuta cu vettel , daca nu poate am...daca ar merge titlul la red bull acesta prefer sa il ia vettel.
    3 0
  • Cum am spus... Vettel nu trebuie sa-i cedeze pozitia! (dar din pacate niste inteligenti au renuntat sa gandeasca considerand ca spun prostii).
    Intr-o echipa unde doi piloti se lupta la titlul mondial e ilar faptul ca unul sa-i cedeze celuilalt locul:)) Ce naibi... Daca e lupta, pai atunci e pana in ultimii metri, pana in ultima cursa, pana in ultimul minut.
    Oricum... Webber slabe sanse. Acum sa fim serios... Daca Webber ajungea campion se ducea naibi tot farmecul F1. Cati ani a stat sub anonimat fara victorii, pole s.a.? Vettel e un pilot de viitor, dar tinand cont ca au avut cea mai buna masina atatea etape, nici Vettel nu are fata de campion. Si amandoi au demonstrat acest lucru in cursele pe care le-au desfasurat, cand au pierdut puncte pretioase cu cea mai buna masina. Hamilton, Alonso, Button sunt oamenii care au muncit cel mai mult. Dar dintre astia 3, Button iese din schema daca ne gandim cum a cucerit in 2009 titlul(cu cea mai buna masina).
    Hamilton si Alonso trebuie sa salveze imaginea Formulei 1, iar Alonso maine are cele mai mari sanse.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru