Webber, penalizat cu cinci poziţii pe grila de start de la Spa-Francorchamps

de Daniel Popescu
Sambata, 01.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber va fi penalizat cu cinci poziţii pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei după ce Red Bull i-a schimbat cutia de viteze.

Esential 5 pozitii va fi penalizat Mark Webber pe grila de start din Belgia
Şansele lui Mark Webber de a reduce deficitul de 40 de puncte care îl separă de Fernando Alonso în clasamentul general au scăzut semnificativ după ce FIA a anunţat că pilotul australian va suferi o penalizare de cinci poziţii pe grila de start de la Spa-Francorchamps.

Decizia a fost luată ca urmare a faptului că Red Bull Racing a decis să înlocuiască cutia de viteze de pe monopostul său după numai două Mari Premii, în condiţiile în care regulamentul tehnic prevede că o unitate trebuie utilizată la cel puţin cinci Mari Premii consecutive.

În prezent, Webber ocupă locul doi în clasamentul general şi este principalul rival al lui Alonso în lupta pentru titlu, însă coechipierul său Sebastian Vettel este la numai două puncte în spatele australianului şi va avea oportunitatea să-l depăşească în clasament după aceasta penalizare.

Calificările pentru Marele Premiu al Belgiei vor avea loc sâmbătă cu începere de la ora 15:00, ora României.

Via FIA

Comentarii (3)

  • rastafan2
    Si se bateau cu pumnii in piept ca ei nu avantajeaza pe nimeni... Manevra!
    5 1
  • Pacat; daca e ca Alonso sa nu ia titlul anul acesta, cred ca mi-ar place ca cel care-l ia sa fie Webber, cred ca merita un titlu pentru cariera de a avut-o pana acum, a muncit destul de mult baiatul asta...
    4 0
  • Bai mai lasatio-n branza masii de treaba, iar schimba astia cutia de viteza si nu una veche ci una scimbata cu 1-2 curse in urma, deci la acelasi pilot?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru