Webber, surprins de strategia cu trei opriri la boxe

de Daniel Popescu
Luni, 14.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber nu înţelege de ce Red Bull i-a stabilit o strategie cu trei opriri la boxe în Japonia, considerând că ar fi putut lupta cu Sebastian Vettel pentru victorie dacă ar fi optat pentru două opriri.

Esential 3 opriri la boxe a efectuat Webber in Japonia
2 opriri la boxe au avut strategiile lui Vettel si Grosjean la Suzuka
Mark Webber a obţinut locul doi în Marele Premiu al Japoniei după ce a plecat din pole position, însă speranţele sale la victorie s-au legat de o strategie cu trei opriri la boxe care nu a dat roadele scontate.

Australianul a admis că nu se aştepta ca Red Bull să-i propună o strategie cu trei opriri la boxe, întrucât considera că poate lupta pentru victorie dacă adopta o tactică similară cu cea a coechipierului Sebastian Vettel.

"Am fost puţin surprins de trecerea la trei opriri la boxe. Am întrebat care este decizia potrivită. Vettel a mers un pic mai mult, dar puteam atinge obiectivul de a face două opriri. Până la urmă, Vettel a făcut o cursă bună, strategia lui a funcţionat perfect. Strategia cu trei opriri nu a fost absolut ridicolă, dar este riscantă.

Nu am crezut că lupta finală va fi cu Vettel, dar totul s-a terminat când nu am câştigat prea mult cu trei opriri comparativ cu ritmul lui Vettel pe două opriri", a declarat el.

Totuşi, Christian Horner, şeful Red Bull Racing, susţine că strategia cu trei opriri la boxe era singura posibilă în contextul în care Webber a fost nevoit să intre prima oară la standuri în turul 11.

"Aspectul cheie a fost primul stint. Ştiam că va fi marginal să optăm pentru două opriri, dar probabil că dacă pista era liberă puteam face asta. Totuşi, primul stint a dictat totul pentru noi. Webber l-a pus sub presiune pe Grosjean şi a trecut rapid prin fazele pneurilor până în momentul în care a rămas fără pneuri atunci când a intrat la boxe. După ce Grosjean a oprit la boxe, Vettel a avut circuitul liber pentru a fi foarte rapid pe pneurile sale conservate. Asta s-a întâmplat din nou în al doilea stint şi, pe măsură ce diferenţele au crescut, Webber a fost trecut pe trei opriri", a explicat britanicul. 

Comentarii (8)

  • l-au sabotat
    33 13
  • Gara-gara. Te-au suntat sa nu-i creezi probleme lui Vettel . Au impuscat trei iepuri dintr-un foc: i-a creat facilitati lui Vettel , i-a pacalit pe cei de la Lotus cu strategia si a inchis gura lumii
    24 6
  • Webber spunea ca pneurile lui ar fi rezistat pe o strategie cu 2 opriri. Dar l-au bagat de 3 ori la boxe si a avut timpi mai slabi la boxe ca Vetel. Asta cam spune tot. De cand ma uit la F1 n-am mai vazut un pilot atat de brutal dat la o parte ca Webber in acest an. Daca nu are probleme tehnice de tot felul atunci i se aranjeaza cursa la boxe. Bravo Redbull! Sper ca la anul sa va muscati buzele cu Ricciardo!
    35 12
  • l-au furat pe fata cand el avea castig de cauza era in frunte,niste hoti .
    25 6
  • adidor77
    da, da saracul Webber, este cal mai marginalizat pilot din intreaga istorie a Formulei 1. Poti spune asta daca nu te-ai uitat niciodata ce s-a intamplat cu pilotii Ferrari. Daca Webber a fost brutal dat la o parte, atunci ce mai poti spune de Irvine, Barichello si Massa ??? Webber nu este decat un plangacios. Iar Red Bull daca miza pe el, acum nu aveau 3 titluri la constructori si piloti. Nu cred ca vreo echipa de top ar fi construit echipa in jurul lui. Sa plece la o data la Porsche ca acolo nu o sa-l mai marginalizeze nimeni. Sunt tare curios ce mari performante va face si acolo.
    12 18
  • adidor77
    ... si nu inteleg de ce l-ar favoriza echipa in detrimentul lui Vettel ? Pentru locul 4, in lupta cu Hamilton ??? Sau sa nu-l depaseasca in clasament si Rosberg ???
    8 14
  • ....pana si schumacher a patit-o in 2006
    0 6
  • pablo256r
    "Multi 21" reloaded!
    Doar ca de data asta doar dupa cursa s-a prins si Mark ca a fost tras pe sfoara.
    Ce rost a vut mizeria asta?
    Vettel nu are nevoie de astfel de favoruri ca sa castige campionatul.
    Sau da ?
    13 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru