Webber va avea un sasiu mai usor in Australia

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 17.03.2010
Mark Webber va utiliza un sasiu mai usor in Marele Premiu al Australiei.

Mark Webber a dezvaluit ca va miza in cursa de la Melbourne pe un nou sasiu, care va fi construit de inginerii de la Milton Kynes si va avea o masa mai mica decat sasiul utilizat in Bahrain la finalul saptamanii trecute. Ideea unui sasiu mai usor i-a apartinut chiar pilotului australian, care i-a convins pe inginerii Red Bull sa dezvolte o astfel de solutie.

"Am vorbit cu inginerii mei si mi-au pregatit o noua masina. Am un sasiu nou pentru acest eveniment, care este chiar mai usor, pentru a ma asigura ca voi ajunge mai repede in frunte", a declarat pilotul in varsta de 33 de ani pentru presa din Australia.

Potrivit regulamentului tehnic in vigoare, masa minima a unui monopost a fost marita pentru acest sezon de la 605 la 620 kg. Un sasiu mai usor permite inginerilor sa eficientizeze amplasarea balastului pentru a ajunge la greutatea minima solicitata de FIA, iar acest lucru are efecte benefice asupra echilibrului intre partea frontala si cea posterioara a unui monopost.

Via | GMM

Taguri: Red Bull, Webber

Comentarii (6)

  • oare???
    ma webber asta e chiar dobitoc sau doar se face??? un sasiu nou nu trebuie sa treaca testele FIA de siguranta???
    1 14
  • sasiu...
    http://formula1.automarket.ro/stiri/analiza-sistemul-de-ventilatie-mclaren-29010.html :
    "McLaren anticipeaza totodata ca solutia aerodinamica va fi copiata imediat si de inginerii celorlalte echipe, chiar daca implementarea efectiva este ingreunata de faptul ca in acest sezon fiecare tub de sasiu trebuie omologat separat"
    2 7
  • @BurningFlame
    E bine ca adevarati specialisti sunt pe automarket. Ma intreb de ce nu te-au consultat inainte sa modifice masina, cei de la Red Bull?
    2 2
  • Pt. Automarket - Sunteti in concediu?
    Sa stiti ca cititorii fideli au spirit de observatie foarte bine dezvoltat cand absenteaza stirile 2 zile. Ce se intampla?
    7 2
  • ..
    @schubler. de regula adminul nu posteaza sambata si duminica in in care nu sunt evenimente oficiale (mare premiu)
    0 1
  • @littlefoot
    tu asa esti prost de felul tau sau doar te faci? era o intrebare retorica, nu trebuie sa-mi raspunzi... :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru