Webber va pleca din pole position în Marele Premiu al Turciei!

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 29.05.2010
Mark Webber a obţinut al treilea pole position consecutiv şi va pleca din faţa lui Lewis Hamilton şi Sebastian Vettel în cursa din Turcia. Fernando Alonso a stabilit doar al 12-lea timp.

Calificările pentru Marele Premiu al Turciei au fost presărate cu numeroase greşeli de pilotaj din partea piloţilor de top, principalul ghinionist fiind Fernando Alonso.

Mark Webber a reuşit însă să-şi păstreze sângele rece şi să stabilească cel mai bun timp, obţinând al treilea pole position consecutiv după ce a fost cronometrat cu 1:26.295. Astfel, Red Bull Racing continuă să fie singura echipă care a obţinut pole position-uri în 2010, deşi ne apropiem vertiginos de jumătatea sezonului competiţional.

Australianul va fi acompaniat pe prima linie a grilei de start de Lewis Hamilton, care tinde să fie cel mai aprig contestatar al supremaţiei celor de la Red Bull. Sebastian Vettel (Red Bull) va pleca de pe poziţia a treia, germanul ratând ocazia să lupte pentru pole position după ce a frânat prea târziu într-un viraj şi a ieşit uşor în decor.

Jenson Button (McLaren) a terminat pe locul 4 în faţa lui Michael Schumacher, care a ieşit în decor în virajul 8 şi a fost la un pas să se izbească de glisierele de protecţie, oprindu-se în cele din urmă pe pietriş.

Germanul l-a devansat însă pe coechipierul sau Nico Rosberg, în timp ce Renault a obţinut o nopua performanta remarcabilă după ce a pătruns în Q3 cu ambii piloţi.

Robert Kubica şi Vitaly Petrov vor pleca de pe locurile 7 şi 9, între cei doi intercalându-se Felipe Massa. Kamui Kobayashi a produs o altă surpriză după ce a reuşit la rândul său să acceadă în ultima parte a calificărilor, însă va pleca de pe poziţia a 10-a.

ALONSO, SURPRIZĂ NEPLĂCUTĂ ÎN Q2

Fernando Alonso a ţinut capul de afiş al celei de-a două părţi a calificărilor, însă nu în sensul pozitiv. Pilotul Scuderiei Ferrari şi-a ruinat două tururi rapide după ce a comis greşeli personale şi a ratat trasa ideală, astfel că spaniolul nu a reuşit să-şi asigure promovarea în Q3.

Dublul campion mondial va pleca în cursa de duminică doar de pe locul 12, din spatele lui Adrian Sutil, care nu a mai reuşit nici el să ajungă în Q3 cu monopostul Force india. În spatele lui Alonso s-au poziţionat Pedro de la Rosa (BMW-Sauber) şi Sebastien Buemi (Toro Rosso), în timp ce Williams nu a izbutit să pătrundă în Q3, întrucât Rubens Barrichello şi Nico Hulkenberg au ocupat doar locurile 15 şi 17.

Între cei doi, pe locul 16, s-a intercalat Jaime Alguersuari de la Toro Rosso.

LIUZZI, ELIMINAT PREMATUR ÎN Q1

Marea surpriză a primei părţi de calificări a fost eliminarea lui Vitantonio Liuzzi, în condiţiile care Force India a reuşit constant să ajungă până în Q3 în ultimele Mari Premii. Italianul a fost singurul pilot al unei echipe tradiţionale care nu a reuşit promovarea în Q2, ceilalţi 6 aparţinând, ca de obicei, noilor echipe.

Lotus s-a evidenţiat din nou ca ccea mai bună dintre acestea, ocupând locurile 19 şi 20 prin Jarno Trulli şi Heikki Kovalainen, urmaţi de Timo Glock (Virgin), Bruno Senna (Hispania), Lucas di Grassi (Virgin) şi Karun Chandhok (Hispania). De asemenea, a fost una dintre puţinele ocazii în care Hispania Racing a reuşit să devanseze un pilot al rivalilor de la Virgin, întrucât Senna a obţinut un timp mai bun decât di Grassi.

Comentarii (26)

  • ctlnmihai
    Webber va pleca din pole position în Marele Premiu al Turciei!
    O sesiune normala de calificari ..Felicitari Mclaren , Hamilton si Button ..Ptr. maine se anunta o cursa interesanta in care sper ca Mclaren sa puncteze prin ambii piloti
    15 15
  • da ceampion
    fernando alonso... dabal vord ceampion.(singapore 2008.ole)
    11 18
  • Calificari
    Frumoase Calificari, in special datorita McLaren care au dat o replica frumoasa pilotilor RedBull. E bine de vazut ca cineva face progrese in speranta ca in curand va reusi sa prinda RedBull. Hamilton a fost exceptional azi.
    Ferrari au dezamagit azi, Massa a dat o replica constructiva criticilor Ferrari pentru prelungirea contractului si-n 2011, iar Alonso... dezamagitor ca parere obiectiva, locul 12, fiind un pilot care putea anima plutonul fruntas insa ca parere subiectiva... i-l astept si mai jos sau oriunde numai la Ferrari nu.
    Schumacher face progrese, in conditiile in care cei de la Mercedes GP nu au materializat tot potentialul lor si incet incet speranta vis-a-vis de o evolutie mai la varf incepe sa revina.
    Astept cu nerabdare cursa care cu siguranta va fi plina de surprize!
    17 17
  • marius_kji
    Alonzo
    Iu ar a stiupid eshol, wiv no brein
    12 21
  • marius_kji
    end
    i em so stupid
    10 11
  • Alonso
    erori peste erori
    Hai Alonso, hai ca se poate, hai inca un loc macar pe 11 ....
    5 greseli in 7 curse halal campion - inteligento-prudento-campionato-abordato
    Sa vedem cu ce scuza haioasa mai vine acum.
    V-am mai spus eu ... o sa va saturati sa ii tot gasiti scuze lui Alonso. Deja dupa episodul Monaco - ultimul tur s-a mai domolit aplombul fanilor ...
    13 13
  • Alonso
    a stat la cutie ca un mare campion ... si a iesit cand mai putea efectua doar un tur, (fara sa se asigure cu un timp bun) ca sa rupa gura targului - cacampionu'
    Numai ifose vai de el ...
    11 13
  • frumoasele postari
    Unii sunt foarte curajosi aici, mai ales cand posteaza anonim, dar e ziua cand frumusetea literara poate fi etalata. Cursa e maine:), lasati angoasele libere, relaxati-va injurand si mai vorbind maine.
    11 5
  • tvonline
    Ma poate ajuta careva cu un site bun de vizionat f1 online?.
    5 1
  • @schubler
    Ai comentat destul de frumos...imi dau seama ca sunt destui care ii contesta valoarea si ii doresc doar raul lui Alonso.....de altfel, in calitate de fan al lui, nici eu nu imi doresc ca rivalii acestuia sa castige prea multe puncte.
    Oricum maine sper sa faca o noua cursa de recuperare, din care sa obtina cat mai multe puncte.
    Daca as putea sa privesc obiectiv, o singura parte din comentariul tau nu mi-a placut: "i-l astept" (corect era il astept).
    10 2
  • pt schulber
    datorita unei mici ezitari k altfel nu se intercala hamilton acolo
    5 5
  • fan rosu
    alonso
    nu pot decat sa ma bucur vazand calitatea celor care il critica pe Alonso:), si mai ales ca din tot spectacolul calificarilor Alonso a atras atat de mult atentia..
    10 5
  • meclaren
    Am eu impresia sau fanii meclaren sunt dezlantuiti, bucurati-va, mai aveti o noapte si-o zi
    7 7
  • @f1-zone
    deja vu
    asa ai spus si data trecuta ... si tot Alonso a facut fasss in final ...
    5 5
  • coman norbert
    distrat
    Aici se comentează de parcă ar fi vorba de propria persoană. Eu nu doresc răul nimănui, fiecare pilot este om, iar omul greșește. Nici Alonso, Hamilton sau Schumacher nu sunt mămicile noastra ca să punem suflet în injuriile adresate unul altuia, astfel stau detașat și incerc să ma bucur de tot circul. De Marele Circ de pe ecrane, plus de micul circ autohton de pe forum.
    8 1
  • @McLarenisti
    Ei sunt dezlantuiti pentru pozitia 2 in quali care va fi transformat in 3 , Vettel trecand usor langa Hamilton.
    4 7
  • salutare
    @f1_alonso
    www.viewtv.co.uk
    eplsite.com
    p2pstation.net
    sper sa se vada pee in acestea:)
    Un weekeari,iar Alonso a declarat ca acesta este maximul pe care il putea scoate azi!
    M-a surprins placut Mclaren,sincer iar vedeam o prima linie RedBull
    Mercedes gp,prinde urma Ferrari,in timp ce Mclaren,prinde urma Redbull!
    Maine va fi o cursa cald rau de tot:)
    Va lansez o provocare,spuneti care vi s-au parut punctele pozitive si cele negative ale acestui inceput de sezon!
    4 3
  • BobbyNeamu - offtopic
    e "i-l astept" cu punct sus vrand sa ma refer la monopost... nu "il astept". Greseala e de incadrare in context nu de gramatica si se datoreaza pauzelor facute pana am apucat sa trimit comentariul, ce a facut sa gandesc una si sa scriu alta. E prima si ultima ora cand ma explic.

    Daca tot ai deschis subiectul! Vad ca sunt amatori de gramatica pe site si m-am gandit sa va lamuresc in privinta greselilor. Oricum nu e concurs de limba romana aici din cate stiam eu. Deasemenea apreciez dragostea ta pentru limba romana dar si mentalitatea pur romaneasca de a alerta si a arata repede cu degetul altora rahatul proaspat facut de altul in mijlocul drumului (la figurat). Retine un lucru practic: Rahatull va beneficia intotdeauna de mai multa atentie decat cel ce il arata cu degetul! ;) Insa in continuare, fara sa castige nimic, foarte multi se agita si-l tot arata altora. Incearca si te vei convinge si-o sa realizezi ca vei atrage mult mai putine priviri decat acel rahat.
    Cama asa si aici. Eu l-am facut si am preferat sa-l las acolo, tu l-ai analizat indelung. A meritat efortul? Promit ca data viitoare sa-l adun pentru a numai acorda material de studiu intensiv altora.
    Avand in vedere si alte aspecte, care nu vreau sa le mentionez.... continua sa comentezi offtopic cu referire la probleme de gramatica. Poate iti da cineva un premiu si pentru asta.
    5 5
  • anonimii
    adevarul doare.go Massa
    7 4
  • FORZZA SCHUMI!!!
    Pe final de campionat o sa se vada mana lu tatuca SCHUMI la evolutia unei masini.
    10 4
  • ...fernando incepe sa semene cu kimi...tre sa fie mare presiune acolo...
    4 0
  • mobius
    greseli
    Intr-adevar iesirea de la boxe a lui Alonso, in ultimul moment a fost o gresala. A iesit cand mai avea timp doar pentru un tur si acesta ar fi trebuit sa fie perfect. Ramane de vazut cine a facut gresala. Eu inclin sa cred ca este tot o gresala de strategie a echipei cu amprenta clara a lui Domenicali. Alonso va avea din nou o sarcina dificila, va face din nou o cursa de recuperare. Este singurul pilot (eu cel putin nu mai stiu de altul), care a putut merge o cursa intreaga cu un singur rand de pneuri si asta la Monte Carlo. Succes Alonso.
    3 1
  • @mobius
    Monte Carlo permite un sg. rand de pneuri intrucat asfaltul este foarte putin abraziv. Probleme acolo sunt denivelarile.
    2 0
  • rayn380
    Alonso
    Nus cat de mult va putea recupera de data asta, intrucat in fata lui este Sutil, care cam greu il faci si nu cred ca masina Ferrari este mult peste cea Force India. Pe urma ar fi Kobayashi si Petrov, care hai sa zicem ca i-ar face, dar pe urma vin greii, inclusiv Massa. Eventual sa profite de noroc, aka abandonuri din fata sau la opririle de la boxe sa urce mai sus de maxim locul 9. Cam greu pt el cursa asta... Vom vedea...
    3 0
  • f1_alonso
    Tvonline
    MAD79
    Salutare,ms pentru informatii,dar cred ca tot acesta este mai bun http://directos.lasexta.com/formula1 .Dar nu stiu de ce nu functioneaza.Siee careva dece ?.Astept raspuns din partea celor care vizioneaza acest site .O zi buna
    0 0
  • salutare
    @f1alonso
    sunt streamuri ptr bbc!
    nici mie nu imi merge la sexta!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru