Webber vrea mai puţine penalizări din partea comisarilor

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 03.11.2011
Mark Webber consideră că în Formula 1 există prea multe penalizări pentru incidentele care au loc în timpul curselor şi solicită o regândire a strategiei comisarilor.

Sezonul 2011 a fost marcat de numeroase penalizări de tip drive-through dictate de comisarii de cursă în urma incidentelor petrecute pe circuit, într-o încercare de a limita numărul acestora.

Drept urmare, aproape fiecare incident de cursă s-a soldat cu penalizarea unuia dintre cei doi piloţi, chiar şi în situaţii în care vina a părut să fie împărţită sau nu a avut drept efect retrogradarea vreunuia dintre piloţi în clasamentul cursei. Mark Webber, care a fost ferit de astfel de probleme, consideră că penalizările se dictează foarte uşor, iar argumentaţia să se bazează pe incidentul dintre Lewis Hamilton şi Felipe Massa din India.

"Poţi argumenta toată ziua despre bunele şi relele ultimului accident în care au fost implicaţi Hamilton şi Massa, dar în opinia mea vina a fost împărţită 50-50. Formula 1 intră puţin într-o cultură a maşinilor de stradă în privinţa penalizărilor. Se pare că atitudinea este cea în care cineva trebuie să fie vinovat când are loc un incident.

În acest caz, comisarii s-au gândit că Massa ar fi putut să-i lase mai mult loc lui Hamilton şi, prin urmare, l-au penalizat cu un drive-through."

"Da, Massa i-ar fi putut face loc lui Hamilton, dar în opinia mea nu este atât de clar. Piloţii au spus întotdeauna că vor consecventă din partea comisarilor şi, sincer să fiu, asta încearcă să facă. Dacă cineva greşeşte grav, este în regulă să-l penalizezi, dar uneori poate fi ceea ce noi în Formula 1 numim 'incident de cursă'", a declarat australianul în cadrul unui editorial publicat pentru BBC Sport.

Via | BBC Sport

Taguri: Hamilton, Massa, Webber

Comentarii (7)

  • mare tampenie
    este o tampenie penalizarea pilotilor pentru fiecare incident. daca vezi ca 2 piloti se ating usor, la cateva secunde cu siguranta vei vedea pe ecran ca acei doi piloti sunt sub investigatie. de putine ori nu se ia nici o decizie. o penalizare corecta a fost cea in cazul lui petrov cand l-a lovit pe schumacher din spate. atunci a fost corect. dar un simplu incident, precum cel massa-hamilton nu ii vad rostul. si hamilton a fost penalizat de multe ori anul acesta aiurea. prin aceste penalizari PENIBILE se descurajeaza depasirile in f1. asa se distruge spectacolul.
    8 2
  • @scuderia
    Nu e deloc o mare tampenie.Amintindu-mi rolurile pe care le are pedeapsa data de legea penala (indepartarea pericolului social, reeducare si descurajarea celor ce inca n-au savarsit infractiunea) pot spune ca aceleasi sunt cele jucate de pedeapsa data de regulamentul stabilit in F1( cu exceptia indepartarii pericolului social deoarece acesta nu s-ar realiza decat daca pilotului i s-ar interzice a mai pilota in acea cursa).Toate aceste pedepse sunt folosite de comisari si ca exemple date celorlalti aratandu-le cat vor avea de suferit daca vor incalca regulamentul tocmai pentru a-i descuraja. Daca aceste pedepse n-ar exista atunci pilotii ar semana precum copii crescuti de niste parinti care-l rasfata mereu, ii zambesc atunci cand acela greseste, ii mai ofera si un cadou...acela cu siguranta va ajunge un copil ce va da cu pumnii in oricine, va injura pe oricine si nu se va abate de la nici o fapta rea.Cam asa a fost Hamilton in primii ani de F1: adus la echipa McLaren(deci e ca un cadou sa pleci de la un asa nivel cu o asa masina nu cu una data de cei de la Scuderia Toro Rosso sau Williams F1 Team sau Force India F1 etc.), laudat, rasfatat si necertat de echipa sa....in felul asta a juns sa nu mai aiba respect nici fata de echipa sa (amenintandu-i ca rabdarea lui are o limita), "sarind la gatul comisarilor"(acuzandu-i ca pedepsele lor au o tenta rasista), nu mai are respect fata de cursa, monopost si ceilalti piloti aflati pe circuit:ba ii foloseste ca pe niste saci de box, manusa lui fiind monopostul, ba ii trateaza cu dispret de parca ar fi niste rahati pe langa el(ii intoarce spatele lui Massa cand acesta vrea sa discute despre accident).
    6 6
  • F1 nu e un sport pentru femei...intotdeauna vor exista duele care se vor termina si cu acrosari.....oricat de criticat e Hamilton fara el Formula 1 ar devenii plictisitoare.
    0 1
  • @Davidenko
    Fara Hamilton F1 ar devenii plictisitoare? Eu zic altceva: asa cum spun ca daca n-ar exista prostul n-am fi stiut ce-i desteptul, sau daca n-ar fi existat incultul n-am fi stiut ce-i ala "om cult", sau daca n-ar fi existat alarmatul n-am fi stiut ce-i ala om pasnic, la fel spun si ca daca n-ar fi existat Hamilton n-am fi fost capabil a-i aprecia mai corect talentul si capacitatile lui Button,
    4 0
  • @mavrick
    massa era primul in viraj, avea dreptu sa se inscrie pe apex. nu trebuia sa lase loc nimanui.
    daca vrei, ii dai penalizare cu mentiunea "soferul autoturismului ferrari nu a semanlizat la schimbarea trecerii pe o alta banda si nu s-a asigurat la efectuarea acestei manevre"
    cam asta zici tu
    0 0
  • @KalEl
    Nu asta zic, ai inteles tu gresit! Citeste ce-am postat pe pagina http://formula1.automarket.ro/stiri/massa-nu-inteleg-de-ce-am-fost-penalizat-41426.html
    Tot ce-am vrut sa se inteleaga din ce-am scris eu pe pagina curenta a fost ca toate greselile trebuiesc considerate de comisari si piloti ca "surse de pedeapsa", deci nici una sa nu fie neluata in calcul, iar in postarea de pe pagina care ti-am oferit-o poti observa ca nici eu nu sunt de acord cu pedeapsa primita de Massa si ca sunt de acceasi parere cu tine in ceea ce ai scris despre situatia in care se afla el si variantele pe care avea dreptul sa le aleaga.
    0 0
  • adybmw
    ham
    Degeaba va tot chinuiti ferraristilor cu tot felul de explicati, fierbe singele si invidia in voi ca de o vreme incoace nu mai castigati nimik.In vremurile cand shumudica scotea in dreapta in stanga pe toatat lumea da de da de mai castiga un campionat taceati toti mac nu aveati nici o problema cu oficiialii si cu penalizarile....... acuma hopp incepeti sa ridicati clontul
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru