Ferrari, Lotus şi McLaren: primele impresii de la Jerez sunt pozitive

de Daniel Popescu
Miercuri, 06.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari, Lotus şi McLaren au obţinut rezultate pozitive la debutul testelor de la jerez, însă cei de la Red Bull au constatat că monopostul este subvirator.

Trei dintre cele patru echipe de top din sezonul 2012 s-au declarat mulţumite de modul în care a decurs prima zi de teste de la Jerez.

Cel mai mare entuziasm a venit din partea celor de la Ferrari, după ce Felipe Massa a dezvăluit că noul monopost F138 este mult mai bine echilibrat decât cel cu care a început testele cu un an în urmă.

"Prima impresie este pozitivă. Pe un astfel de circuit unde tracţiunea contează foarte mult stabilitatea este bună şi cred că mergem în direcţia potrivită, în special la partea din spate. Cu siguranţă este o situaţie diferită de cea de anul trecut, pentru că baza din acest an are o formă mult mai bună", a declarat brazilianul.

La rândul său, Romain Grosjean este mulţumit de impresiile pe care le-a obţinut la volanul monopostului Lotus E21.

Urmareste Automarket
"Monopostul se simte la fel ca E20 din spatele volanului, chiar dacă la exterior arată altfel.
Încă o dată, cei de la Enstone au produs un monopost rapid încă din primul tur. Acum avem o idee bună despre noile pneuri şi există câteva provocări în această privinţă. Aderenţa este acolo, dar performanţa scade pe măsură ce pneurile se degradează"
, a precizat francezul.

McLaren a pierdut timp preţios în cursul dimineţii din cauza unei defecţiuni tehnice, însă ulterior Jenson Button a stabilit cel mai bun timp pe turul de circuit şi a admis că nu se aştepta la o asemenea performanţă.

"Sincer să fiu, am fost surprins când am văzut panoul, dar nu înseamnă nimic. Unii piloţi au mai puţin carburant decât alţii. Cine ştie? Pentru prima zi a fost bine. Nu ştiu cum am făcut acel timp. Monopostul de anul trecut a fost grozav, dar regulamentul s-a schimbat. Sunt mici, dar sunt schimbări", a declarat el.

Cei de la Red Bull nu au fost însă la fel de mulţumiţi, după ce Mark Weber a rasportat un caracter subvirator al monopostului.

"Monopost a fost subvirator şi trebuie să îmbunătăţim asta.

Monopostul nu este foarte diferit. În ultimii ani am avut schimbări de regulament, dar în acest an este aproape la fel", a precizat el.

Via Ferrari, Lotus, McLaren, Red Bull

Comentarii (2)

  • bogdan
    ok!
    0 1
  • Totusi , sa nu ne-nbatam cu apa rece! Conditiile si criteriile testelor sunt diferite de cele din curse! Abea atunci ne vom putea pronunta!!
    Cu bine!!!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru