Whitmarsh: "Dacă aş fi Ecclestone, aş distruge FOTA"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 21.01.2011
Martin Whitmarsh a admis că, dacă ar fi în locul lui Bernie Ecclestone, ar distruge FOTA pentru a-şi păstra veniturile obţinute din drepturile comerciale ale Formulei 1.

Sezonul 2011 se anunţă unul cel puţin la fel de palpitant ca şi anul trecut în privinţa luptei pentru titlul mondial, însă va fi marcat inevitabil şi de lupte politice.

În acest an, echipele trebuie să discute cu FIA şi Bernie Ecclestone noua repartizare a veniturilor din drepturile TV, ceea ce ar putea duce la numeroase conflicte între părţile implicate. Martin Whitmarsh, şeful McLaren şi preşedintele FOTA, admite deschis acest lucru şi susţine că dacă ar fi în locul lui Ecclestone ar face tot posibilul să distrugă organizaţia echipelor pentru a-şi păstra marjele de profit.

"Nu sunt îngrijorat (n.r - că vor exista lupte politice), dar este un lucru pe care trebuie să-l gestionăm. Dacă aş fi fost deţinătorul drepturilor comerciale (n.r - Ecclestone) şi aş fi fost capabil să obţin o înţelegere financiară bună în trecut tăind de la echipe şi luând bani din sport, probabil că jobul meu ar fi fost să fac tot posibilul să despart echipele şi să distrug FOTA.

Sunt foarte realist în această privinţă", a declarat britanicul în cadrul unui amplu interviu acordat publicaţiei Autosport.

Pe de altă parte, Whitmarsh a admis că sezonul 2010 a fost unul antrenament pentru fani şi datorită lipsei de conflicte politice, motiv pentru care speră ca eventualele divergente dintre echipe şi Ecclestone să nu fie făcute publice.

"Voi cere din nou echipelor să păstreze tăcerea despre ce vorbim. Într-un mediu competitiv vor exista întotdeauna tot felul de presiuni, dar nu ajutăm prea mult Formula 1, pe noi înşine sau obiectivele noastre vorbind despre asta în public. Suntem mult mai buni să rezolvăm aceste lucruri în spatele uşilor închise. Asta cred şi de aceea nu comentez ce se întâmpla în interiorul FOTA", a mai precizat el.

Reprezentaţii echipelor din Formula 1 se întâlnesc astăzi la Londra pentru a discuta despre noile clauze ale documentelui Resource Restriction Agreement, care prevede reducerea costurilor prin limitarea resurselor.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru