Williams exclude participarea in competitia FOTA

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 20.06.2009
Williams sustine ca este obligata prin contract sa concureze in sezonul 2010 al Formulei 1, motiv pentru care nu se poate alatura celorlalte 8 echipe intr-o competitie paralela.

Alaturi de Force India, Williams a fost singura echipa din actualul pluton care s-a inscris fara conditii in sezonul 2010 al Formulei 1, rupand astfel legaturile oficiale cu Formula One Teams' Association (FOTA).

In contextul in care celelalte 8 echipe au anuntat inceperea pregatirilor pentru o noua competitie, Williams a dezvaluit ca va ramane alaturi de Formula 1 si, implicit, alaturi de FIA in acest conflict. "Williams este o echipa de Formula 1. Asta este tot ce pot sa spun", a declarat Adam Parr, CEO-ul Williams F1 Team, in cadrul unei conferinte de presa a FIA.

Prin aceasta decizie, Williams se gaseste in ipostaza de a fi indirect in conflict cu cei cinci constructori din Formula 1, iar Parr a admis ca acest lucru este regretabil. "Este ingrozitor de dificil sa ne gasim de partea cealalta a baricadei. Dar avem contracte valabile cu Bernie Ecclestone (n.r - detinatorul drepturilor comerciale) si Max Mosley (n.r - presedintele FIA) si participam in Formula 1 conform acestor contracte", a adaugat Parr.

Pe de alta parte, oficialul britanic sustine ca Wiliams nu si-ar permite din punct de vedere financiar sa concureze alaturi de constructori intr-o competitie paralela.

"Sunt impresionat ca Ross Brawn (n.r - seful echipei Brawn GP) simte ca are abilitatea sa faca asta intr-un alt campionat, in contextul in care are o echipa independenta pentru care va trebui sa gaseasca bani pentru anul viitor. Noi pur si simplu nu am putea face asta".

"Nu exista nicio cale prin care am putea renunta la aceste contracte si sa obtinem banii necesari pentru a concura cu constructorii si cu Red Bull. Asa ca suntem dependenti reciproc de FIA si Formula One Management si ne vom onora contractele pana vom ajunge in sicriu", a mai precizat Parr.

Force India, cealalta echipa care s-a inscris neconditionat in sezonul 2010, a sugerat vineri ca si-ar putea reanaliza prezenta in Marele Circ dupa decizia FOTA de a organiza o competitie paralela.

Via | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru