Williams: "L-aş aduce oricând înapoi la echipă pe Adrian Newey"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 27.06.2012
Frank Williams a admis că şi-ar dori să colaboreze din nou cu Adrian Newey, designerul care a adus cinci titluri mondiale la constructori pentru echipa britanică.

Williams este una dintre echipele de referinţă ale Formulei 1, iar performanţele obţinute în prima parte a anilor '90 i se datorează în bună măsura lui Adrian Newey.

Celebrul designer britanic s-a aflat în spatele monoposturilor cu care Williams a câştigat cinci titluri mondiale la constructori între 1992 - 1997 înainte de a pleca la McLaren şi de a deveni artizanul succesului de care s-a bucurat Red Bull Racing în ultimii trei ani.

În acest context, Frank Williams, co-fondatorul Williams, a admis că l-ar angaja oricând pe Newey să conducă destinele echipei.

"Probabil că în paddock există echipe mai eficiente din punct de vedere al costurilor. Dar avem o cantitate incredibilă de echipament modern datorită lui Patrick Head (n.r - co-fondator Williams), care a cheltuit toţi banii. Din punct de vedere tehnic suntem într-o formă răsunătoare, dar l-am aduce oricând înapoi pe Newey. Cine nu ar face asta? Niciodată nu am fost sigur de ce a plecat. Cel mai probabil a primit o ofertă mai bună", a declarat el.

Totuşi, Williams se bucură de un parcurs semnificativ mai bun în 2012 comparativ cu anul trecut, iar Frank Williams îi atribuie meritele lui Adam Parr, fostul CEO al echipei care i-a părăsit pe britanici din motive care au rămas necunoscute publicului larg.

"Adam Parr a jucat un rol semnificativ în scurta să perioada petrecută la echipă.

Sunt foarte trist că a plecat pentru că este un tip foarte inteligent care a adus doi sau trei oameni cheie, precum Mike Coughlan, şi alţi oameni cheie în departamentul de inginerie, iar asta face diferenţa", a adăugat el.

Via | Formula1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru