Williams prelungește contractul cu Mercedes: britanicii vor utiliza motoarele campioanei mondiale până în 2025

de Daniel Popescu
Vineri, 13.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Williams și-a asigurat deja furnizorul de motoare pentru schimbările majore de regulament planificate pentru 2021 după ce și-a prelungit contractul cu Mercedes până la sfârșitul sezonului 2025.

Williams utilizează motoare Mercedes în Formula 1 începând din 2014, anul care a marcat introducerea motoarelor turbo.

Actualul acord urma să expire la sfârșitul sezonului 2020, în condițiile în care Formula 1 stabilește în această perioadă o serie de schimbări majore în regulamentul tehnice care vor intra în vigoare în 2021.

Chiar dacă mai sunt aproape doi ani până atunci, echipa britanică și-a asigurat deja unitățile de propulsie și în noua eră, după ce a ajuns la un acord cu Mercedes pentru prelungirea contractului. În plus, noul acord va fi valabil timp de 5 sezoane, astfel că va expira la sfârșitul sezonului 2025.

"Ne-am bucurat de un parteneriat minunat cu Mercedes-Benz în ultimii 6 ani, așa că suntem încântați să continuăm să lucrăm cu ei pentru încă 5 ani începând din 2021. Credem că Mercedes va continua să aibă un motor extrem de competitiv", a declarat Claire Williams, seful-adjunct al echipei.

Chiar dacă Mercedes are ceea ce este considerat cel mai bun motor din Formula 1, Williams traversează o perioadă neagră.

Rezultatele au întârziat să apară în ultimii ani, iar în acest sezon echipa a obținut un singur punct în primele 14 curse și ocupa ultima poziție în clasamentul constructorilor.

Via Formula1

Comentarii (2)

  • Costel
    Claire , is dispus sa-ti cautionez in intregime afirmatiile avand in vedere conjunctura in care te gasesti , vulnerabilitatea emotionala postnatala care observ ca nu te-o ocolit nicimacar pe tine si care-i cert vinovata pentru astfel de proiectii pan' la jumatatea deceniului urmator , fantasmagorice in opinia mea pentru cei din Grove , ma fac sa devin extrem de milostivnic cu incontestabilul picaj in performante doar ca sa ma feresc de adevarul gol-golut care certifica doar vria autentica inregistrata de Williams in marele circ in ultimii doi ani , de la 320 puncte in 2014 ajungand iata la solitaru' punct de pe spa in 2019 cu perspective temeinice ca locul 10 din ardeni sa reprezinte apogeul acestui sezon iar anu' 2025 la care faci referire sub nicio forma n-ar trebui sa constituie pentru tine incheierea noului parteneriat cu motoristul german ci , pentru o mama cu adevarat responsabila , doar debutul scolar al lui Nathaliel fiindca asa cum oi afirmat si cu alte ocazii iar trecutul apropiat dar mai ales prezentul Williams imi atesta concluzia : femeile is in armonie deplina cu motorsportul doar din postura de grid- girls , orice alta ipostaza pentru reprezentantele sexului slab nefacand altceva decat sa autentifice decalajul competitivitatii la care suntem cu toti martori oculari
    14 16
  • Costele, eu ma mir ca mai exista acest team, sincer.
    La ce a fost odata ar fi pacat sa dispara. Cred ca ei au fost cei mai afectati de schimbariile impuse de FIA, iar lipsa unui motor propriu si plecarea lui Patrick Head de la team a dus la decaderea lor.
    17 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru