Williams si Manor, ultima reduta pentru reducerea costurilor

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 25.07.2009
Williams si Manor sunt singurele echipe care nu sunt inca de acord cu masurile propuse de FOTA pentru reducerea costurilor, insa conflictul s-ar putea incheia in acest weekend.

Cele 13 echipe care vor concura in sezonul 2010 al Formulei 1 sperau sa semneze noul Acord Concorde pana la finalul acestei saptamani, insa negocierile au fost blocate pentru moment de Williams si Manor, care nu sunt inca in totalitate de acord cu masurile propuse de FOTA.

Acordul tuturor echipelor pentru masurile ce vizeaza reducerea costurilor este vital pentru ca FIA sa accepte semnarea Acordului Concorde si sa incheie astfel in mod oficial conflictul cu echipele in privinta viitorului Formulei 1.

De altfel, FIA a publicat vineri seara un comunicat de presa in care sugereaza ca Acordul Concorde va fi aprobat de Consiliul Mondial pana la finalul saptamanii viitoare, in cazul in care toate echipele se vor intelege in privinta reducerii costurilor.

"Dupa incheierea negocierilor dintre FOA si toate cele 13 echipe din Formula 1, membrii Consiliului Mondial au primit o copie a noului Acord Concorde. Noul Acord Concorde ar trebui sa fie semnat la sfarsitul saptamanii viitoare, dupa ce va fi aprobat de Consiliul Mondial si dupa ce va primi confirmarea ca exista o intelegere satisfacatoare pentru reducerea costurilor", se arata in comunicatul de presa al forului mondial.

Prin acest comunicat, FIA vrea sa dea de inteles ca viitorul Formulei 1 depinde exclusiv de intelegerea echipelor in privinta reducerii costurilor.

De altfel, Adam Parr, CEO-ul Williams, a fost vazut in paddock-ul de la Hungaroring purtand discutii cu John Howett, vice-presedintele Toyota, si cu Bernie Ecclestone, detinatorul drepturilor comerciale, pentru ca toate echipele sa ajunga la un consens.

O noua runda de negocieri urma sa aiba loc in noaptea care tocmai a trecut, un anunt oficial privind stadiul discutiilor putand fi facut chiar in acest weekend.

Via | Autosport | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru