Williams si Toyota: "Eleroanele sunt legale"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 03.02.2009
Williams si Toyota considera ca eleroanele utilizate pe monoposturile din 2009 respecta regulamentul tehnic.

Eleroanele monoposturilor Williams si Toyota au reprezentat o apriga controversa la sfaristul saptamanii trecute, dupa aparitia unor informatii potrivit carora aceste elemente nu respecta regulamentul tehnic pentru sezonul urmator.

Desi initial au refuzat sa comenteze informatiile, cele doua echipe sustin acum ca eleroanele nu incalca regulamentul. Informatiile au fost dezvaluite de publicatia elvetiana Motorsport Aktuell si vin la scurt timp dupa ce site-ul oficial al F1 a prezentat o analiza a eleroanelor folosite de Toyota si Williams.

FIA a confirmat ca a dat unda verde eleroanelor celor deoua echipe cu putin timp in urma, insa oficialii forului mondial nu au putut preciza daca eleroanele folosite in teste de cele doua echipe sunt identice cu cele in discutie.

Echipele au libertatea de a incerca diverse solutii tehnice in timpul testelor premergatoare sezonului chiar daca acestea nu repsecta regulamentul. Un protest oficial in acest sens poate fi facut de celelalte echipe doar cu ocazia Marelui Premiu al Australiei.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru