Williams sprijină legalizarea ordinelor de echipă

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 11.09.2010
Frank Williams a dezvăluit că este în favoarea legalizării ordinelor de echipă în Formula 1, în urma controverselor de la Marele Premiu al Germaniei.

Consiliul Mondial al FIA a confirmat amenda de 100.000 de dolari dictată Scuderiei Ferrari de comisarii de cursă de la Hockenheim pentru ordine de echipă, însă a refuzat să aplice o sancţiune mai mare, întrucât astfel de evenimente s-au petrecut şi în anii precedenţi.

În plus, FIA a solicitat rectificarea regulamentului în această privinţă, iar consecinţa a fost apariţia primelor declaraţii privind o legalizare a ordinelor de echipă în Formula 1.

Unul dintre cei mai aprigi susţinători ai acestei idei este Frank Williams, care le-a luat partea celor de la Ferrari în scandalul din Germania prin intermediul unei scrisori adresate Consiliului Mondial.

"Le-am scris pentru că eram sinceri. Nu suntem prietenii celor de la Ferrari, dar ne-am gândit că interzicerea totală a ordinelor de echipă nu este necesară. Sprijinim nu neapărat strategia Ferrari, ci principiul ca ordinele de echipă să fie permise", a declarat britanicul.

Şeful echipei Williams îşi justifica poziţia prin faptul că Formula 1 este un sport de echipă, iar o poziţie mai bună în clasament asigură mai mulţi bani din drepturile de comercializare ale competiţiei.

"Piloţii se gândesc la ei înşişi, dar cu toţii vrem titluri mondiale.

Sunt două în fiecare an şi există şi cel al echipelor. Dacă câştigi titlul mondial, deschizi uşa pentru că banii vor curge, dar dacă nu obţii deloc rezultate bune este teribil de dificil să supravieţuieşti", a adăugat el.

În acest moment nu există indicaţii privind modul în care regulamentul va fi modificat, însă potrivit lui Frank Williams una dintre variante este că ordinele de echipă să devină legale în a doua jumătate a unui sezon competiţional.

Via | Reuters

Comentarii (1)

  • Un stream stie cineva unde pot vedea antrenamentele libere ? Va multumesc
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru