Wolff: "Mercedes a căutat un investitor pentru că nu înţelege sporturile cu motor"

de Daniel Popescu
Marti, 05.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toto Wolff a dezvăluit că Mercedes i-a vândut 30% din acţiunile echipei de Formula 1 deoarece constructorul german nu înţelege sporturile cu motor.

Mercedes l-a numit recent pe Toto Wolff în funcţiile de director de motorsport şi director executiv, iar omul de afaceri a cumpărat şi 30% din acţiunile echipei, într-o restructurare masivă a departamentului de conducere.

În cadrul unui interviu acordat publicaţiei AutoWeek, austriacul a dezvăluit că Mercedes a făcut aceste schimbări după ce a ajuns la concluzia că nu înţelege pe deplin cum funcţionează sporturile cu motor.

"Cunosc Mercedes destul de bine şi vorbeam despre situaţia din DTM. Mi s-a cerut opinia şi în câteva zile discuţiile au avansat atât de mult încât a apărut oportunitatea în care Mercedes m-a întrebat dacă vreau să conduc activităţile din sporturile cu motor şi să fiu implicat în echipa ca acţionar."

Urmareste Automarket
"Suntem un grup cu venituri de 100 de miliarde de euro şi nu suntem siguri dacă înţelegem cu adevărat sporturile cu motor.
Vrem un profesionist care să fie nu numai manager, ci şi coproprietar, să fie implicat financiar şi să-şi asume riscuri antreprenoriale"
, a declarat el.

Afirmaţiile sale confirmă practic că Mercedes a avut mari dubii cu privire la implicarea în Formula 1 în urma rezultatelor dezamăgitoare înregistrate în cei trei ani de la revenirea în competiţie cu propria echipă.

Via AutoWeek

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru