Subaru Forester - noua generaţie debutează la Salonul de la Los Angeles

de Bogdan Mirică
Vineri, 02.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Subaru va expune la Los Angeles versiunea americană a noii generaţii Forester. Modelul ajunge în Europa abia anul viitor şi promite modificări importante de design.

Subaru se pregăteşte să dezvăluie în premieră mondială noua generaţie a modelului Forester. Crossover-ul japonezilor va fi expus luna aceasta în Japonia, urmând ca mai apoi debutul live să aibă loc în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, programat la sfârşitul lui noiembrie.

Primele imagini trădează look-ul noului Forester şi oferă câteva indicii clare despre cum va arăta şi versiunea europeană a modelului, aşteptată abia în primăvara lui 2013, cel mai probabil la Salonul de la Geneva. Între versiunea europeană şi cea americană vor exista însă ceva diferenţe estetice minore.

Comparativ cu actuala generaţie, noul Forester a crescut în dimensiuni. Lungimea măsoară acum 4595 de mm (cu 35 de mm mai mult), lăţimea are 1695 de mm (cu 20 de mm în plus), iar înălţimea este de 1795 mm (+15 mm). Ampatamentul a crescut şi el cu 25 mm şi măsoară acum 2640 de mm, garantând spaţiu pentru cinci pasageri.

Esential 170 de cia putere dezvoltă versiunea entry-level a noului Forester pe piaţa din SUA.
250 de cai putere oferă cel mai puternic motor disponibil pe noua generaţie Subaru Forester.
Sub capotă, Subaru le va oferi americanilor şi japonezilor doar două motorizări pe benzină.
Prima, un boxer de 2.5 litri normal aspirat, va oferi 170 de cai putere şi 236 de Nm şi va fi conectat fie unei transmisii manuale, fie unui CVT.

Vârful de gamă va fi însă un motor de 2.0 litri, supraalimentat, capabil să livreze 250 de cai putere şi 350 de Nm. Această versiune va fi oferită exclusiv alături de o transmisie CVT. Pentru ambele versiuni va fi disponibilă tracţiunea integrală Symmetrical All Wheel Drive în standard.

În Europa, gama de motorizări va fi completată de un boxer diesel, de 150 de cai, prezent deja pe majoritatea modelelor Subaru.

via Subaru

Comentarii (3)

  • Arata uimitor de bine,atat la partea din fata,cat si din spate.Felicitari......
    10 12
  • Pare o intoarcere la formele clasice din trecut care mie personal mi se pare de bun augur.
    12 4
  • Evolutie modesta atat in plan vizual, cat si in cel tehnic.
    Suna mai mult a facelift uzual (cand mai schimbi o forma si mai dregi o motorizare) decat un model nou ca va fi pe piata inca vreo 6-7 ani.
    Bafta celor care au modelul actual :)

    Calitatile acestui SUV sunt subapreciate din pacate din cauza design-uli imbatranit atat la exterior cat si la interior. Degeaba e capabila daca nu este aliniata la tendintele moderne de stil.
    16 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru