Acesta este noul Subaru Forester: motor boxer de 180 CP

de Tiberiu Safta
Vineri, 17.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Subaru a dezvăluit oficial noua generație Forester pentru piața nord-americană. Noul model este disponibil în continuare cu celebrul motor boxer, care dezvoltă 180 de cai putere.

Constructorul japonez a prezentat oficial cea de-a 6-a generație Forester, care va fi disponibilă, pentru început, pe piața nord-americană. Noul model aduce un design revizuit și mai multe dotări în standard, alături de clasicul motor boxer al mărcii, iar acesta va fi comercializat începând cu primăvara lui 2024.

Noua generație a SUV-ului japonez primește un design proaspăt al caroseriei, cu o parte frontală revizuită. Aceasta include acum o grilă mai mare, precum și un design al farurilor, care sunt montate pe două nivele. Blocurile optice superioare sunt pentru luminile de zi LED, în timp ce luminile de întâlnire sunt montate sub acestea.

Tot aici mai avem și accente de cupru în jurul unor ornamente care imită prize de aer, precum și lumini de ceață montate în părțile laterale ale barei de protecție. Caracterul robust al noului Forester este scos în evidență de ornamentele aripilor vopsite în negru, iar asemenea accente sunt prezente și la ramele geamurilor, precum și la capacele oglinzilor.

În zona portierelor avem praguri ușor sculptate, iar partea din spate aduce stopuri cu un design nou și care se preling până la mijlocul hayonului printr-o bandă.

Habitaclul aduce un aspect tipic al mărcii japoneze, cu un instrumentar de bord clasic și cu un ecran central de 11.6 inch orientat pe plan vertical pentru sistemul multimedia. Cei care aleg echiparea de bază vor primi câte două ecrane de 7 inch, unul pentru sistemul multimedia, celălalt pentru reglarea climei în habitaclu.

Portbagajul noului Forester oferă o capacitate de 838 de litri cu bancheta în poziție normală, respectiv de 2106 litri cu bancheta rabatată. În zona portbagajului există și câteva puncte de fixare pentru accesorii, cum ar fi un panou despărțitor între portbagaj și banchetă. În funcție de echiparea aleasă, hayonul este acționat electric și include și un senzor de proximitate sub bara din spate.

Noul Subaru Forester este disponibil cu o singură motorizare. Mai exact, este vorba despre o unitate boxer de 2.5 litri cu 4 cilindri pe benzină care dezvoltă 180 de cai putere și un cuplu de 241 Nm.

Motorul este cuplat exclusiv la o cutie CVT, iar puterea este transmisă către toate roțile. Sistemul de tracțiune integrală cuprinde și un sistem de vectorizare a cuplului.

La final, noul Subaru Forester este mai rigid cu 10% față de generația anterioară, datorită unui șasiu reproiectat. Noul Forester primește și un pachet de siguranță Subaru EyeSight, cu mai multe camere care monitorizează traficul din jurul mașinii și care îl avertizează pe șofer de pericole iminente.

Vânzările nord-americane ale noului model vor începe din primăvara lui 2024. Este probabil ca noul Forester să ajungă și în Europa.

via Subaru

Comentarii (8)

  • Trilulilu
    Urât cu spume ca de obicei
    12 9
  • Urat cu spume, cu tehnologie învechită, cu motor puturos...felicitări Subaru, cred ca o sa dați faliment în ritmul acesta :)
    6 9
  • O fi celebru motorul dar cutia aia cvt e moartea căprioarei.
    Dac ar fi fost turbo și cu cutie manuala as fi trecut peste aspectul exterior.
    Dar așa rămâne doar o mașină exotica și scumpa pentru ce face.
    Cred că o Toyota este mai buna au și ei motor de 2.5 dar hibrid și cutia cvt de la Toyota cred că e mai reușită
    9 3
  • NeaCaisa
    Imi place! O masina de familie fiabila si practica, cu un sistem 4x4 excelent!
    8 3
  • Catalin
    Incepe sa semene cu o masina americana... cel putin pentru partea frontala, putea sa poarte si sigla Ford, de exemplu.
    Ca si aspect exterior, nu ma impresioneaza. Ca are portbagaj generos si un sistem de tractiune integrala de referinta, de acord. Subscriu insa, preferam cutie de viteze manuala, in loc de CVT.
    Daca modelul anterior mi se parea ciudat ca aspect, noul model mi se pare banal.
    4 0
  • Clique
    Dacă Subaru ar produce și autovehicule cu motoare normale, nu doar boxer.. ar avea mai mult succes, dar așa...
    1 3
  • deputy
    subaru este o marca de nisa, care probabil posedacel mai bun sistem 4x4 din cate exista la ora actuala; nu este o masina de volum, asadar nu oricine cumpara subaru si nu oricui ii place (chestie de gust).
    3 0
  • Trilulilu
    @deputy - în orice test ofroad am văzut, forester n- reușit să fie mai bun decât oricare din competitori. Este acolo, dar nici pe d3parte cel mai bun. Subaru a rămas cu renumele anilor 90 când participa în raliuri.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru