Lumini de zi

Engleză: Daytime Running Lights, DRL, LED Running Lights


Luminile de zi nu trebuie confundate cu farurile (utilizate de obicei pe timp de noapte). Luminile de zi sunt montate fie în interiorul blocului optic, fie în exteriorul său (de exemplu în locul luminilor de ceață în cazul luminilor de zi LED) și sunt vizibile pe tot parcursul zilei (de cele mai multe ori se aprind automat în momentul pornirii motorului). Beneficiul lor este evident în special la capitolul siguranță, pentru că fac mașina mai vizibilă în timpul zilei.

În versiunea lor cea mai avansată, luminile de zi utilizează tehnologia LED (Light Emitting Diodes), aceeași regăsită în cazul farurilor LED. Avantajul acestora este asigurarea unei vizibilități mai mari pe timp de zi. Datorită dimensiunilor ultracompacte (un modul LED are un milimetru pătrat, iar lumina este transmisă/canalizată prin componente optice suplimentare), luminile de zi LED au dus la integrarea utilizării lor în designul exterior al mașinii.

"Semnătura LED" a blocurilor optice este deseori citată ca element integrat al personalității mașinilor nou lansate pe piață.

Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru