Aston Martin revine în Formula 1 după o absență de 60 de ani

de Bogdan Mirică
Luni, 04.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a anunțat oficial participarea în sezonul 2021 al Marelui Circ. Englezii revin ca echipă de constructori în Formula 1 după o absență de șase decenii.

La finalul anului trecut, Aston Martin anunța retragerea sa oficială din Campionatul Mondial de Anduranță, o competiție în care activa din anul 2012 și unde înregistrase o mulțime de victorii. Decizia venea în contextul în care britanicii pregăteau o revenire în Formula 1.

Acum este oficial: Aston Martin va reveni în Marele Circ începând cu sezonul 2021. Revenirea pe cea mai spectaculoasă scenă a motorsportului se face după mai multe victorii de clasă în celebra cursă de la Le Mans. Și, foarte important, revenirea se face după o absență de 60 de ani în Formula 1.

Chiar dacă în ultimii ani a existat o colaborare cu Red Bull Racing, acum vorbim despre un scenariu cu totul diferit, întrucât vorbim despre o participare în calitate de constructor. Aston Martin Formula One Team are misiunea de a populariza brandul la nivel global și de a aduce fanii mai aproape de motorsport și performanță.

Mai mult, echipa englezilor va alinia la start un pilot extrem de iubit, cu patru titluri de campion în palmares.

Este vorba despre Sebastian Vettel. Neamțul va face echipă cu Lance Stroll, fiul lui Lawrence Stroll (proprietarul fostei echipe Racing Point, care a devenit acum Aston Martin Formula One Team).

Prima cursă pentru noua echipă Aston Martin va avea loc în 21 martie, cu ocazia Marelui Premiu al Australiei, defășurat la Melbourne. Până atunci, în februarie, vom vedea cum arată monopostul și culorile alese de britanici.

„Avem deja un an de pregătiri pentru a ajunge în acest punct și abia așteptăm să vedem reacția tuturor când vom dezvălui noua identitate a echipei de Formula 1. Sunt încrezător că ne vom ridica la înălțimea numelui Aston Martin încă de la început. Este începutul unei călătorii fantastice și simt o energie aparte în interiorul echipei”, a declarat Otmar Szafnauer, președintele echipei de Formula 1.

Comentarii (2)

  • Costel
    D-le Bogdan Mirica,

    ii si de datoria mea, aceea de vesnic gurmand al Marelui Circ, ca inainte de toate altercatiile verbale de provenienta urbana si/sau rurala care musai ca-si vor face aparitia la un moment dat pe AM si-n 2021, asta numai datorita pasiunii nestavilite pentru un anumit constructor/pilot, vreau s-apuc, inca de pe acu', sa urez "La Multi Ani!" atat dvs cat si (aproape) tuturor consumatorilor acestei elitiste & fascinante intreceri de monoposturi care si-or facut o frumoasa rutina din a salaslui pe AM-motorsport

    ...si pentru a nu trece sub nicio forma cu vederea palpabila vibratie identificata de orice seismograf care se respecta, vibratie generata exclusiv de revenirea in F1 dupa sase decenii a unui enorm brand precum Aston Martin, dar un comeback pregatit extrem de minutios avand in vedere exigentele actuale ale F1, cei din Gaydon asumandu-si o astfel de expunere publica doar alaturi de un alt gigant al circuitelor de Grand-Prix, cvadruplul campion mondial Sebastian Vettel, doua nume uriase, chiar doua branduri mitice, ambele de o sacralitate indubitabila pentru automobilismul sportiv, va propun, asta pentru a mentine si celorlalti un tonus decent in ceea ce priveste interesul pana la prezentarea oficiala din februarie, o scurta trecere in revista a probabilelor optiuni cromatice pentru monopostul cu nr 5, una mai dezirabila ca alta pentru monopostul lui Sebastian Vettel in sezonul 2021:

    https://youtu.be/RJtX6H5vY4Y
    12 3
  • La multi ani Costel si tuturor celor care urmaresc si sunt pasionati de acest sport splendid F1. Sper sa avem dezbateri obiective si palpitante, cu atat mai mult cu cat ne leaga aceeasi pasiune, marele circ.
    Sper sa fie un an spectaculos, cu fani in tribune si comm-uri pe masura.
    28 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru