20 de ani de Octavia: Skoda aniversează cel mai bine vândut model din gamă

de Daniel Popescu
Marti, 05.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda aniversează în 4 aprilie 20 de ani de la lansarea oficială a primei generaţii a modelului Octavia, care până în prezent s-a vândut în 5 milioane de unităţi.

Zi de sărbătoare la Skoda. În 4 aprilie se împlinesc 20 de ani de la lansarea pe piaţă a modelului Octavia, cel care în timp avea să devină cel mai bine vândut model al constructorului de la Mlada Boleslav.

Povestea de succes a început în 1992. La numai un an după ce a fost achiziţionată de Volkswagen, Skoda a început dezvoltarea modelului Octavia sub bagheta designerului Dirk van Braeckel, iar lansarea efectivă pe piaţă a avut loc în 4 aprilie 1996.

Skoda Octavia a devenit primul model al mărcii care a implementat airbag-uri laterale, iar compacta ceha miza în versiunea de bază pe un motor MPI de 1.6 litri şi 75 CP. Doi ani mai târziu se lansa versiunea break, în timp ce în 1999 a apărut şi prima versiune Octavia cu tracţiune integrală. A doua generaţie Octavia a apărut în 2004 şi a beneficiat de motoare pe benzină cu injecţie directă şi transmisie DSG, în timp ce a treia generaţie a debutat în noiembrie 2012.

Urmareste Automarket
În total, Skoda a reuşit să vândă 1.44 milioane de unităţi pentru prima generaţie şi 2.5 milioane de unităţi pentru a doua generaţie înainte de a atinge pragul pshilogic de 1 milion de unităţi pentru cea de-a treia generaţie.

Prin prisma acestor performanţe, Skoda a sărbătorit recent atingerea pragului de 5 milioane de unităţi pentru modelul Octavia, însă anul 2016 a marcat şi o altă aniversare: 25 de de ani de la achiziţionarea constructorului de către Grupul Volkswagen.

Numele Octavia provine din limba latină, înseamnă "al optulea" şi se referă la faptul că Octavia este al optulea model din era modernă a Skoda cu suspensia independente după debutul din 1933.

Via Skoda

Comentarii (7)

  • Felicitari! O masina corecta.
    21 26
  • Felicitari! O masina corecta.............de proasta
    6 22
  • @Stefi
    E usor sa trolezi pe cineva cand nu ai nimic de zis, dar e rusinos.
    15 3
  • Bravo lor !!!
    @mascarescu loveste din nou.
    7 2
  • Chestia interesantă este că au ajuns să facă mașini mai fiabile decât VW (probabil datorită furnizorilor din Cehia și nu din lumea mare).
    9 8
  • Romanii au imaginatie! Prea multa uneori. Auzi "...mașini mai fiabile decât VW " Rad de fiecare data cand vad asemenea aberatii.
    Skoda si VW sunt aceleasi masini, au aceeasi tehnologie, doar ca au pachete si marketare diferita.

    PS: Nu uitati Dieselgate!
    14 7
  • @Stefi
    Vai, vai.
    Nu mai puteam de atata "corectitudine" dom'le!

    http://skoda-recallactions.skoda-auto.com/en-GB
    11 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru