32 de Bătrâne Doamne rafinate vor participa în 24 iunie la Concursul de Eleganță Sinaia 2017

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 14.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacă ești pasionat de mașini clasice, nu uita de Concursul de Eleganță Sinaia 2017! Evenimentul va avea loc pe 24 iunie în zona Peleș. 32 de "doamne" elegante s-au înscris în acest an, iar BMW Classic aduce surprizele.

Vești bune pentru pasionații mașinilor clasice. Sâmbătă, 24 iunie, are loc Concursul de Eleganță Sinaia, eveniment organizat sub Înaltul Patronaj al M.S. Regele Mihai I al României. Competiția beneficiază de un cadru special: Domeniul Regal Peleş şi castelul pentru prezentare şi paradă și Casinoul Sinaia pentru festivitatea de premiere.

Concursul de Elganță Sinaia a fost organizat pentru prima dată de Automobil Clubul Regal Român și a avut două ediții inițiale: 1934 și 1935. În era modernă, organizarea a fost preluată de Retromobil Club România, iar anul acesta a fost încadrat ca eveniment de categoria A în calendarul Federaţiei Internaţionale de Automobile de Epocă (FIVA).

Urmareste Automarket
În 2017 s-au înscris 32 de automobile în șase categorii, cu reprezentanți din patru țări: România, Bulgaria, Ungaria și Marea Britanie.
Un model extrem de interesant care va putea fi admirat este Ego 4/14 din 1924, unul dintre cele două exemplare existente la nivel mondial. Țiriac Collection va prezenta un Cadillac Series 90, una dintre puținele limuzine de serie care integrează un motor cu 16 cilindri.

Alte modele spectaculoase înscrise în concurs sunt Porsche 356 Cabriolet, Jaguar E Type și Citroen DS 21 Cabriolet Chapron. În plus, ediția din acest an beneficiază de participarea internațională BMW Classic.

Nemții aduc la Sinaia prima generație BMW Seria 7 (E23), un exemplar BMW Seria 7 750i (E38) și un BMW Z1. Cireașa de pe tort va fi însă legendarul BMW 328 Mille Miglia Roadster. Trei exemplare au fost produse, iar în 1940 unul dintre acestea a concurat în Marele Premiu al orașului Brașov.

Concursul de Eleganță Sinaia este deschis gratuit publicului larg, iar fanii care doresc să afle informații consistente despre modelele expuse pot participa la unul dintre cele două tururi ghidate (orele 10:00 și 14:00).

Comentarii (3)

  • poate ne bucurati si pe (unii dintre) noi cu un reportaj/articol de la fata locului?

    PS dar cine e regele Mihai intai? Daca se intampla fro nenorocire, Doamne fereste!, o bucatica de coliva se poate? Si un pahar de vin. Nu mult. A, si o felie, mica, de cozonac! Multumesc _+_
    1 4
  • mircea
    @vianu

    Vine, vom fi acolo.
    4 0
  • @mircea: Poate ati putea imprumuta/inchiria o masina retro de la cineva din B pentru un trip catre Sinaia. Mai iese si de un side story...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru