Best of Show: Cadillac Series 90 V16 din 1939 câștigă Concursul de Eleganță Sinaia 2017

de Cornel Șocariciu, Dragos Savu | Tiriac Collection
Miercuri, 28.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un Cadillac Series 90 V16 din 1939 a câștigat ediția 2017 a Concursului de Eleganță Sinaia. Mașina a fost premiată și în categoria "Antebelice Sedan".

Ediția 2017 a Concursului de Eleganță Sinaia și-a desemnat câștigătorii. 32 de Bătrâne Doamne au fost înscrise în competiția organizată de Retromobil sub Înaltul Patronaj al M.S. Regelui Mihai I.

Marele învingător a fost un Cadillac Series 90 V16 din 1939. Modelul a câștigat marele titlu "Best of Show", dar s-a impus și în categoria "Antebelice Sedan". În plus, vehiculul care apariție Țiriac Collection a primit și premiul pentru cea mai bună restaurare la categoria “Vehicul Istoric Antebelic”.

Categoria "Cabriolete Antebelice" a fost câștigată de un Unic L3 Torpedo din 1925, în timp ce Citroen CX Prestige din 1983 s-a impus în cadrul categoriei "Sedanuri postbelice". Tot un Citroen a câștigat și categoria "Cabriolete postbelice", doar că de această dată vorbim despre un DS 21 Cabriolet Chapron din 1971.

Urmareste Automarket
TVR Grantura s-a impus în categoria "Coupe-uri postbelice", iar Dacia D6 Estafette a câștigat categoria "Fabricat în România".

Premiul publicului a mers către un Fiat 500 L din 1971, iar un EGO 4/14 din 1924 a primit premiul pentru Cel ma vechi automobil participant.

Festivitatea de la Sinaia a fost marcată de un eveniment extrem de special.

Un exemplar BMW 328 Mille Miglia Roadster a revenit pe pământ românesc după 77 de ani. Momentul a fost marcat și de prezența lui Marin Dumitrescu, pilot care în trecut reușea să facă spectacol la volanul unui 328 modificat și pregătit la Uzina Vulcan din București. Povestea pilotului român poate fi citită în cadrul secțiunii Oameni și Mașini.

Comentarii (2)

  • masini clasice, doamne cu palarie, ia romaneasca, atmosfera interbelica relaxata... minunat!
    8 0
  • Scurt pe 2: a castigat X, Y si Z :(

    nu mai mergeau 10 randuri in plus cu atmosfera, cu fetele alea, cu ceva vorbe schimbate cu propritarii ori toti acei gura-casca, in general niste impresii...plus ca pozele nu "surprind" toti castigatorii/participantii
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru