A cincea generație a familiei Ford preia conducerea constructorului

de Paul Cosma
Marti, 16.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bill Ford, președinte executiv al Ford, va preda ștafeta fiicei sale, Alexandra Ford English, iar Henry Ford al III-lea, unul dintre stră-stră-strănepoții fondatorului companiei, Henry Ford, va face și el parte din board-ul constructorului american, odată cu schimbarea de generații.

Ford a anunțat schimbări importante în conducerea companiei, care vor fi supuse votului adunării generale a acționarilor din 13 mai. Cel mai important nume este cel al Alexandrei Ford English, în vârstă de 33 de ani, fiica lui Bill Ford, actualul președinte executiv, care în prezent este director în departamentul de Strategie Corporate. Ea răspunde de planurile strategice pe zona de conectivitate și digital. Anterior, a fost directorul pentru piețe și operații al Ford Autonomous Vehicles LLC.

Ea a mai lucrat pentru câteva companii americane, unde a deținut funcții de director. A absolvit Standford University și are un MBA la Harvard Business School. Alexandra Ford English reprezintă a cincea generație de la Henry Ford încoace și va prelua din mai postul tatălui său, în fruntea companiei. 

Ford Motor Company a fost fondată în 1903 de Henry Ford, cel care a introdus în premieră în industria auto linia automată de producție, care a generat reduceri semnificative de costuri și a mărit volumul și viteza cu care automobilele au fost produse.

Compania a fost listată public, pentru prima dată, în 1956, însă familia Ford a păstrat un pachet de acțiuni care îi conferă 40% drepturi de vot. 

Via profit.ro

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru