A fost produs ultimul exemplar al supercar-ului Honda/Acura NSX

de Tiberiu Safta
Vineri, 18.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producția lui Honda/Acura NSX a luat oficial sfârșit. Ultimul exemplar al supercar-ului japonez a fost produs în Statele Unite, fiind vorba despre versiunea Type S, disponibilă în doar 350 de exemplare.

Actuala generație Honda NSX, vândută sub marca Acura în America de Nord, a fost introdusă în 2016 și este succesorul direct al vechiului NSX, produs între 1990 și 2005. Față de prima generație, însă, actualul NSX nu s-a bucurat de același succes, motiv pentru care modelul nipon a ajuns la final de producție în acest an.

Cea mai mare piață a lui NSX a fost cea din Statele Unite, acolo unde tocmai a fost produs ultimul exemplar, la uzina din Marysville, Ohio. Este vorba despre un NSX Type S, o versiune mai puternică, produsă în doar 350 de exemplare. Ultimul dintre acestea este vopsit într-o culoare gri mată.

Motorul V6 hibrid twin-turbo, de 3.5 litri livrează 600 de cai putere și îl ajută pe NSX să sprinteze de la 0 la 100 de km/h în mai puțin de 3 secunde și să atingă o viteză maximă de 307 km/h. Din cele 350 de exemplare produse, 300 vor fi comercializate în Statele Unite, iar celelalte 50 vor ajunge în Canada. Prețul lui Acura NSX Type S pe piața americană este de 171.495 de dolari.

Chiar dacă Honda/Acura NSX este retras pentru moment, modelul ar putea renaște sub forma unui supercar electric în viitorul apropiat.

Este posibil ca cea de-a treia generație a lui NSX să apară la sfârșitul deceniului.

via Acura

Comentarii (3)

  • E la jumătate de preț față de alt supercar cu aceleași performanțe. Cred că problema reala este la conducerea Honda care de exemplu a retras Accord de pe piața europeană, probabil ca să se vândă mai bine Passatul. Au un mod altfel de a privi lumea posibil cu influențe mioritice (subconștiente sau inconștiente). Și ca să vedeți că poate am dreptate să mă voteze negativ doar cei care plac tigaia lor electrica cu aspect de mașinuța de bâlci și performanțe de electrocar.
    4 4
  • Mircea Badea
    draguta, aduce a corvet. dar de ce e asa scumpa? are piele de rechin?
    0 2
  • la bani astia porche s
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru