A început vânătoarea de trofee: Volkswagen a primit trei oferte pentru divizia de motoare a brandului de camioane Man

de Daniel Popescu
Vineri, 12.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii, europenii şi americanii au pus ochii pe divizia de motoare a brandului de camioane Man aflat în proprietatea Volkswagen, iar preţul ar putea ajunge la 5 miliarde de euro.

Esential 5 miliarde de euro ar putea obţine Volkswagen pentru divizia de motoare a Man
Volkswagen ar putea fi nevoită să vândă o parte dintre active pentru a acoperi costurile de miliarde de euro generate de scandalul Dieselgate. Primul pe listă pare să fie constructorul de camioane Man, mai ales că reprezentanţii acestuia au admis că brandul ar putea fi vândut sau listat pe bursă.

La numai câteva zile distanţă, Volkswagen a primit şi primele oferte: companii din China, Europa şi Statele Unite şi-au exprimat interesul de a cumpăra divizia de motoare a brandului Man, care produce unităţi de propulsie pentru nave maritime.

Numele companiilor care au lansat ofertele nu sunt cunoscute, însă valoarea de piaţă a diviziei de motoare Man este estimată la 4-5 miliarde de euro. Practic, acest business nu este unul esenţial pentru activitatea de bază a ce.lor de la Volkswagen, motiv pentru care germanii nu ar avea aproape nimic de pierdut dacă ar renunţa la el. 

Asa arata motoarele Man pentru nave maritime

O astfel de sumă ar ajuta Volkswagen să acopere o parte dintre costurile pentru scandalul Dieselgate, însă un purtător de cuvânt al constructorului german a catalogat informaţiile drept pure speculaţii.

Anterior, Volkswagen a decis să amâne publicarea rezultatelor financiare pentru anul 2015, întrucât nu poate încă să calculeze costurile totale pe care va trebui să le suporte, mai ales că există numeroase procese îndreptate împotriva companiei.

Via Reuters

Comentarii (5)

  • Cum ar fi sa ajunga MAN pe mana celor de la Iveco? :)))
    14 7
  • @lauCalin
    Atunci ne putem orienta spre roman diesel
    13 4
  • pure speculatii faceau si americanii cand ii trageau de maneca de 1 an de zile despre manarelile puturoase


    eh....
    7 3
  • inexorabil
    Straniu. Reuters a publicat o declarație a lui VAG cum că divizia respectivă a lui MAN nu este de vânzare. Mi-ar plăcea să fie și să pună laba pe ea și apoi pe tot MAN-ul alde Mărioara Barra & co, pentru a câștiga un colos al pieței de vehicule grele, care lor le lipsește cu desăvârșire, dar evident că n-ar intenționa așa ceva o corporație care a vândut, ȋn mod neinspirat, perle precum EMD, Terex și Detroit Diesel (a, da, nu ei, ci precedenta persoană juridică denumită la fel, m-hm).
    2 3
  • Unde-i Dram'ascu acum sa ne spuna el noua cum pe cei de la Vw AG ii doare la brisca de toate astea:

    http://www.automarket.ro/stiri/incepe-destramarea-imperiului-volkswagen-ar-putea-vinde-divizia-de-69139.html
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru