Scandalul Dieselgate

Luni, 26 Aprilie 2021 | Industrie

Dieselgate: 15 directori din grupul VW au fost acuzați de instigare la fraudă

Procurorii din Germania au pus sub acuzare 15 directori din grupul VW pentru instigare la fraudă și alte infracțiuni în scandalul Dieselgate.
Vineri, 26 Martie 2021 | Industrie

Volkswagen a găsit vinovații în cazul Dieselgate: nemții vor cere despăgubiri de la fostul CEO al grupului și de la fostul șef Audi

Volkswagen a anunțat că va cere despăgubiri în cazul Dieselgate de la fostul CEO Martin Winterkorn și de la Rupert Stadler, fostul șef al Audi.
Marti, 17 Septembrie 2019 | Industrie

Presa germană acuză Volkswagen că utilizează dispozitive pentru trucarea emisiilor și la motoarele Euro 6. Constructorul a negat informațiile

Postul public de televiziune SWR din Germania susține că Volkswagen utilizează un dispozitiv de trucare a emisiilor inclusiv pe motoarele Euro 6, pe baza unor informații incluse într-o serie de documente interne. Constructorul german a negat însă acuzațiile.
Marti, 01 Noiembrie 2016 | Industrie

Probleme fără sfârşit pentru Volkswagen: Uniunea Europeană se teme că motoarele "reparate" vor avea probleme de fiabiliate

Uniunea Europene are temeri că update-ul software propus de Volkswagen pentru motoarele diesel va deteriora componentele interne, potrivit unor surse neoficiale.
Luni, 07 Martie 2016 | GENEVA 2016

Audi susţine că şoferii nu sunt impresionaţi de problemele de mediu: "Americanii iubesc motoarele noastre diesel"

Audi susţine că a primit cereri pentru a produce mai multe maşini cu motoare diesel în Statele Unite, în ciuda problemelor de mediu declanşate de scandalul Dieselgate.
Vineri, 26 Februarie 2016 | Industrie

Americanii nu mai au răbdare: Volkswagen, somată să prezinte soluţia tehnică pentru Dieselgate până în 24 martie

Un judecător federal american a impus un termen limită pentru 24 martie pentru ca Volkswagen să prezinte soluţia tehnică prin care va remedia emisiile motoarelor diesel a 600.000 de maşini.
Vineri, 12 Februarie 2016 | Industrie

A început vânătoarea de trofee: Volkswagen a primit trei oferte pentru divizia de motoare a brandului de camioane Man

Chinezii, europenii şi americanii au pus ochii pe divizia de motoare a brandului de camioane Man aflat în proprietatea Volkswagen, iar preţul ar putea ajunge la 5 miliarde de euro.
Miercuri, 10 Februarie 2016 | Mediu

Acuzaţii din Germania: "Fiat 500X foloseşte dispozitiv de trucare a emisiilor. Modelul emite de până la 22 de ori peste limita legală"

Un grup german susţine că Fiat 500X emite de până la 22 de ori mai multe emisii decât limitele legale, ceea ce indică faptul că utilizează un dispozitiv de trucare a emisiilor. Grupul Fiat-Chrysler a refuzat să comenteze acuzaţiile.
Joi, 28 Ianuarie 2016 | Industrie

Primul pas spre recall: Volkswagen primeşte acordul pentru procedura de remediere a emisiilor

Volkswagen a primit oficial acordul de a rechema în service modelul Amarok cu motor diesel de 2 litri pentru a implementa update-ul software necesar pentru a remedia problema emisiilor.
Luni, 25 Ianuarie 2016 | Industrie

Dieselgate, un "secret deschis" în departamentul de motoare Volkswagen încă din 2006

Numeroşi angajaţi şi manageri din departamentul de motoare al Volkswagen erau implicaţi încă din 2006 în trucarea testelor de emisii, pentru a demonstra că "nu este acceptabil să spunem că nu putem face ceva".
Sambata, 23 Ianuarie 2016 | Industrie

Volkswagen ignoră recomandarea UE: "Nu există argumente să oferim bani clienţilor europeni afectaţi de Dieselgate"

Volkswagen insistă că nu exista niciun motiv pentru care să ofere recompense financiare clienţilor europeni afectaţi de scandalul Dieselgate, deşi un astfel de program există în Statele Unite.
Miercuri, 13 Ianuarie 2016 | Industrie

Americanii resping primul plan Volkswagen pentru remedierea motoarelor diesel de 2 litri

Agenţia pentru Protecţia Mediului din Statele Unite a respins soluţia oferită de Volkswagen pentru remedierea emisiilor la motoarele diesel de 2 litri, întrucât propunerile nu sunt suficient de documentate.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 17 Decembrie 2015 | Industrie

Europa aprobă planul Volkswagen pentru Dieselgate. Constructorul anunţă programul de recall pentru remedierea problemelor

Autorităţile germane au acceptat planul prin care Volkswagen vrea să remedieze problemele emisiilor la maşinile diesel vândute în Europa. Constructorul german a detaliat şi programul pentru rechemarea în service a maşinilor afectate.
Miercuri, 04 Noiembrie 2015 | Industrie

Cazul Volkswagen: 800.000 de maşini, afectate de consum de carburant şi emisii de dioxid de carbon mai mari decât cele oficiale

Volkswagen a dezvăluit rezultatele şocante ale unei anchete interne: 800.000 de maşini din Europa au consumul de carburant şi emisiile de dioxid de carbon mai mari decât cele anticipate anterior.
Marti, 03 Noiembrie 2015 | Industrie

Porsche: "Suntem surprinşi, noi ştiam că modelul Cayenne Diesel respectă normele de mediu"

Reprezentanţii Porsche s-au declarat surprinşi de noile acuzaţii potrivit cărora modelul Cayenne Diesel are de asemenea instalat un software pentru păcălirea testelor de emisii.
Luni, 02 Noiembrie 2015 | Industrie

Americanii continuă acuzațiile în cazul Dieselgate: Motoarele V6 TDI aveau și ele sistem de păcălire a testelor de emisii. VW neagă acuzațiile

EPA, organismul american de protecție a mediului, a emis un comunicat de presă în care anunță că motoarele V6 TDI ale concernului Volkswagen prezintă și ele un sistem de păcălire a testelor de emisii.
Marti, 06 Octombrie 2015 | General

Lupte de gherilă în Europa: Fiat şi Ford le oferă în Italia până la 1.500 de euro celor care renunţă la actualul lor Volkswagen

Fiat Chrysler Automobiles și Ford au demarat campanii de atragere a clienților Volkswagen din Italia. Concernul italo american oferă o bonificație de până la 1.500 de euro dacă un client renunță la un Volkswagen în favoarea unui model din portofoliul său, în timp ce Ford oferă până la 750 de euro.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru