Dieselgate: 15 directori din grupul VW au fost acuzați de instigare la fraudă

de Paul Cosma
Luni, 26.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Procurorii din Germania au pus sub acuzare 15 directori din grupul VW pentru instigare la fraudă și alte infracțiuni în scandalul Dieselgate.

Oficialii procuraturii din Brunswick, Saxonia Inferioară, landul în care se află sediul central Volkswagen, a anunțat că instituția a acuzat 15 directori ai grupului Volkswagen și unul din conducerea unui furnizor de asistență și instigare la fraudă, evaziune fiscală, certificare falsă și publicitate înșelătoare.

Toți cei implicați au legătură cu celebrul scandal Dieselgate în care oficiali ai grupului Volkswagen au fost acuzați și, unii dintre ei, condamnați pentru ascunderea unor informații privitoare la emisiile reale ale automobilelor.

Potrivit economica.net, dovezile aduse de procurori au dus la retragerea de pe piață și la plata unor despăgubiri în anumite state din întreaga lume pentru circa nouă milioane de vehicule ale mărcilor Volkswagen, Audi, Seat și Skoda. Acestea fuseseră vândute consumatorilor, fără ca aceștia să fie informați, cu un așa-numit dispozitiv de trucare a emisiilor care a contribuit la eludarea testelor.

Deocamdată, parchetul nu a numit niciunul dintre executivii acuzați, însă aceștia ar fi permis comercializarea unor mașini aflate într-o stare care nu fusese aprobată oficial și au făcut publicitate înșelătoare.

Un purtător de cuvânt al Volkswagen a declarat că ancheta penală demarată împotriva companiei în acest caz a fost abandonată în 2018, după ce a fost plătită o amendă și că acum grupul nu este implicat în procesul împotriva acestor suspecților individuali.

„În acest context nu comentăm celelalte acuzații care au fost scoase la lumină”, a menționat purtătorul de cuvânt.

Via economica.net

 

Comentarii (3)

  • Seriff
    Ce sa iti povestesc, marii infractori, de-aia nu mai ploua, au rezolvat ei problemele planetei, VW e de vina pentru toata poluarea, multa ipocrizie, fabricile, uzinele, arderile de deseuri, santierele de constructii, avioanele, vapoarele( inclusiv alea de lux pe care le detin parlamentarii) alea nu polueaza? Sa faca puscarie si directorii de la Lufthansa atunci
    10 14
  • NUMAI 15 ?!?!?!? da' la audi si porsche nu au cautat?
    10 2
  • Mircea
    Doar 15 la VAG?
    Pe la Mercedes si BMW cand trec?
    Sau ei sunt nevinovati?
    Cand au fost amendati pentru ca s-au aliat ca sa nu implementeze sisteme pentru reducerea poluarii, nu s-a gandit nimeni ca vor insita si vor pacali lumea?
    Bine ca apar toti acum cu masini frumoase electrice ca sa salveze lumea.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru