Primul pas spre recall: Volkswagen primeşte acordul pentru procedura de remediere a emisiilor

de Daniel Popescu
Joi, 28.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a primit oficial acordul de a rechema în service modelul Amarok cu motor diesel de 2 litri pentru a implementa update-ul software necesar pentru a remedia problema emisiilor.

Volkswagen începe să facă progrese vizibile în cadrul programului iniţiat la sfârşitul anului trecut pentru a remedia problemele emisiilor.

Producătorul german a primit în sfârşit acordul Autorităţii Federale de Transport din Germania pentru a rechema în service modelul Volkswagen Amarok cu motor de 2 litri, care va primi un update software în cadrul unei operaţiuni care va dura circa 30 de minute.

În aceeaşi situaţie se vor afla şi modelele afectate care dispuns de motoare diesel de 1.2 litri. În schimb, pentru motoarele de 1.6 litri, Volkswagen va implementa atât un update software, cât şi introducerea unei componente hardware care alterează curgerea aerului prin evacuare.

"Autoritatea Federală de Transport asi-a dat acordul final pentru vehiculul Amarok de 2 litri", se arată într-un comunicat de presă.

Prin urmare, Volkswagen îi poate anunţa pe clienţii afectaţi să vină în service pentru implementarea update-urilor. Pe de altă parte, autorităţile germane analizează încă propunerile făcute de Volkswagen pentru remedierea problemelor la celelalte modele şi motoare care au fost afectate de scandalul Dieselgate.

"Aprobările pentru alte modele afectate sunt în prezent în curs de examinare", au mai precizat autorităţile germane în comunicatul de presă.

Via Nasdaq

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru