Abarth 695 Biposto Record, un nume complicat pentru o mașină impresionant de puternică

de Sebastian Toma
Joi, 19.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Italienii de la Abarth au lansat o mașină care sărbătorește un record stabilit în 1965 de Carlo Abarth, fondatorul mărcii. Noul model poartă numele de 695 Biposto Record și va fi construit în doar 133 de unități.

Abarth 695 Biposto, cea mai sportivă variantă de stradă a lui Fiat 500, primește o ediție limitată. Italienii au decis să construiască doar 133 de unități la nivel global, deci vorbim despre un model care va fi mai rar ca un supercar de la Ferrari, iar denumirea ediției este Abarth 695 Biposto Record. Numele este meritat, deoarece vorbim despre o mașină echipată cu o motorizare 1.4 Turbo de 190 CP, care cântărește doar 997 de kilograme. Accelerația de la 0 la 100 km/h este realizat în doar 5.9 secunde, în timp ce viteza maximă este de 230 km/h, mai mult decât suficient pentru cea mai sportivă variantă a mașinii de oraș cu design retro gândită de cei de la Fiat.

Fiecare dintre cele 133 de unități Abarth 695 Biposto Record vândute la nivel global va fi vopsită în nuanța Modena Yellow și va avea accente "Tar Cold Grey". Pe lângă puterea mărită față de standard, mașinile vor avea și o selecție de piese speciale. De la un diferențial mecanic autoblocant și transmisia manuală specială, până la scaunele din fibră de carbon și evacuarea sport Akrapovic.

În plus, Abarth 695 Biposto Record are jante OZ de 18 inch, un set de ceasuri de bord cu un design nou, centuri de siguranță cu prindere în patru puncte și o plasă de bagaje.

Esential 190 CP dezvoltă motorizarea 1.4 Turbo a lui Abarth 695 Biposto Record.
133 de unități ale acestui model vor fi construite și vândute la nivel global. Acesta este și numărul de recorduri stabilite de Carlo Abarth, fondatorul mărcii italiene.
Cei de la Abarth au decis să lanseze această ediție cu sufixul "Record" nu pentru a doborî un record propriu-zis, cei pentru a celebra jumătate de secol de la stabilirea unui record la Monza. Vorbim despre recordul lui Carlo Abarth, care a stabilit un record de accelerare de "Clasa G" la bordul unui Abarth 1000 Monoposto Record, de 105 CP.

Celebrul Carlo Abarth a reușit să stabilească acest record la vârsta de 57 de ani, după ce a slăbit 30 de kilograme pentru a reuși să încapă mai ușor în cockpit și a îmbunătăți raportul putere/greutate al vehiculului.

Recordul lui Carlo Abarth a fost de accelerare pe sfertul de milă, pilotul stabilind timpul de 13.62 secunde cu start de pe loc pe distanța de 402 metri. Dacă mai aveți nevoie de explicații cu privire la motivul pentru care vor fi construite doar 133 de asemenea unități, aflați că fondatorul mărcii Abarth a reușit să stabilească 133 de recorduri de-a lungul vieții sale.

Via Abarth

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru